Joukkueraportti 26.3.2001

NHL / Artikkeli
Montrealin viimeisin viiden pelin rupeama toi mukanaan vähän pisteitä, mutta mahtui mukaan sentään muutamia positiivisiakin asioitakin...

Ensimmäisen ottelun Montreal pelasi Carolinassa, ja tuo ottelu päätti samalla Montrealin viiden ottelun pituisen vieraskiertueen. Ottelun sankariksi nousi ensimmäistä otteluaan Canadiensissa pelannut ja Canadiensin viikon tehomies Richard Zednik. Carolina ottelussa joukkueen uusista kasvoista Jan Bulis otti paikkansa Canadiensin kakkosketjun sentterinä ja Zednik istutettiin Koivun ja Savagen rinnalle joukkueen ykkösketjuun. Zednik ei aikaillut vaan kiitti valmentajaa luottamuksesta ja iski ensimmäisen maalinsa Canadiensin riveissä kun vasta 28 sekuntia ottelusta oli kulunut. Syöttäjinä uudet ketjutoverit Savage ja Koivu. Zednik kruunasi hienon ottelunsa syöttämällä vielä Savagen maalin, joka syntyi niin ikään kun vasta 28 sekuntia toista erää oli pelattu, ja Karl Dykhuisin maalin. Koivu keräsi myös mukavat 3 syöttöpistettä ja Oleg Petrov iski kahdesti kolmannessa erässä. Canadiens voitti ottelun lopulta numeroin 6-3. Tämä voitto jäikin Canadiensin ainoaksi, seuraavista neljästä ottelusta joukkueelle jäi käteen vain 2 pistettä.

Seuraavassa ottelussa Canadiens toimi isäntänä Boston Bruinsille. Ensimmäinen ottelu kotona vieraskiertueen jälkeen oli vaikea Canadiesille ja Bruins puristi voiton numeroin 3-2. Eric Weinrich muisti entistä joukkuettaan iskemällä vieraiden voittomaalin toisen erän alussa. Theodore jatkoi hyviä otteitaan torjumalla jälleen 30 laukausta, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. Canadiens antoi alussa liikaa löysää Bruinsille, ja kolmen maalin etumatka oli tällä kertaa liikaa. Canadiensin maalit tekivät Johan Witehall ja Sheldon Souray. Chad Kilger palasi jäälle reilun viikon tauon jälkeen.

Canadiens sai seuraavaksi vieraakseen Pavel Buren ja Florida Panthersin. NHL:n paras maalintekijä lisäsi maalisaldoaan ottelussa iskemällä joukkueensa toisen maalin ylivoimalla ottelun toisessa erässä. Montrealin tehomies tässä ottelussa oli vahvasti viikolla esiintynyt Jim Campbell. Campbell oli mukana Canadiensin kaikissa maaleissa tekemällä itse yhden ja syöttämällä Graig Darbyn ja Patrick Traversen maalit. Canadiensin maalissa pelasi Mathieu Garon. Ottelun suomalaispanoksesta vastasi Floridan Olli Jokinen tekemällä Panthersin kolmannen maalin heti kolmannen erän alussa.

Boston Bruins isännöi seuraavan ottelun, eikä ollut aivan niin kohtelias isäntä kuin Canadiens oli ollut muutamaa päivää aikaisemmin. Aivan tyhjin käsin ei Canadiens kotimatkalle lähtenyt, sillä Saku Koivun kauden 15 maali vei ottelun jatkoajalle. Bruinsin Brian Rolston hoiti pisteet isännille jatkoaikamaalilla ajassa 2:49. Theodore venyi jälleen yli 30 torjuntaan.

Katsauksen viimeinen ottelu pelaattiin lauantaina Montrealissa. Canadiensin ainoa valopilkku ottelussa oli Martin Rucinksyn paluu joukkueeseen, ja kakkosketjun hieno peli. Rucinksy pääsi pelaamaan samaan ketjuun laitettujen kaverusten Zednikin ja Bulisin kanssa. Ketju vastasikin joukkueen kummastakin maalista. Canadiens johti ottelua jo 2-0 kun ote herpaantui ja Atlanta kiri rinnalle ja lopulta ohi Steve Guollan ja Hnat Dominichellin aloittaessa oman shownsa.

Jotain hyvää...

Viikon onnistujia olivat siis selvästi tehomiehet Richard Zednik, Jim Campbell ja Saku Koivu. Zednik näyttää sopeutuneen hienosti joukkueeseen, ja Jan Buliskin alkaa päästä juonesta kiinni pikku hiljaa. Maalivahtipeli on toiminut hyvin vaikka voittoja ei ole tullutkaan. Jose Theodore on noussut loppukaudesta yhdeksi avainpelaajista varmoilla otteillaan. Sairastuvalla on vielä jokunen kaveri, mutta Atlanta pelissä joukkue taisi olla paremmassa miehityksessä kuin kertaakaan kauden aikana. Hyväksi asiaksi Canadiens kannattajat voivat varmasti myös lisätä sen, että mitä enemmän joukkue nyt häviää, sen korkeampi tulee kesän ensimmäisen kierroksen varausvuoro olemaan...

...ja jotain huonoakin

Puolustuspeli on ollut varsin huonoa. Pelistä toiseen maalivahdit saavat torjuttavakseen yli 30 laukausta. Etenkin joukkueen murheenkryyni Patrice Brisebois on ollut surkea. Miehen saldo viimeisessä viidessä pelissä on 0+1 ja -4. Eipä tosin hyökkäyspäätäkään voi pahemmin kehua, maalinteko on ontunut pahasti. Kuvaavaa joukkueen hyökkäyspelissä on ollut se, että liki jokaisessa ottelussa maalinteosta on vastannut eri ketju. On tietysti hyvä jos onnistujia löytyy laajalta rintamalta, mutta kovin ailahteleva kuva Canadiensin otteista jää. Toistaalta tuo on ymmärrettävää, sillä joukkue on jo pitkään odotellut vain kesäloman alkamista. Pudotuspelit kun karkasivat käsistä aikoja sitten.