Joukkueraportti 20.2.2001

NHL / Artikkeli
Phoenix Coyotesin myynti toteutui vihdoinkin, kun joukkue siirtyi Steve Ellmanin ja Wayne Gretzkyn omistukseen. Muutoksia seurasi heti: GM Bobby Smith sai jättää organisaation, hänen paikkansa otti Cliff Flecther. Lisäksi Pat Conacher nimettiin apulaisvalmentajaksi. Uusista omistajista huolimatta Coyotesin otteet ovat edelleen ailahtelevia, ja edelleen jatkuvat pelaajakauppahuhut joukkueen sisällä eivät tee tilannetta yhtään helpommaksi.

Kojootit palasivat All Star-tauolta kotiluolaansa otteluun Carolinaa vastaan. Vähämaalinen ottelu päättyi vieraiden 2-1 jatkoaikavoittoon. Phoenixin ainoasta maalista vastasi Keith Tkachuk, joka on hiljalleen pääsemässä vauhtiin vaisuhkon alkukauden jälkeen. Carolinan voiton takeena oli hyvä puolustuspeli, jota valmentaja Paul maurice kiittelikin ottelun jälkeen. Maalivahti Sean Burke oli jälleen hyvä, mutta pelkästään hänen hyvät otteensa eivät aina riitä voittoon, kuten tässä ottelussa. Carolina-tappio oli Phoenixille viides perättäinen voitoton ottelu.

Seuraavaksi Arizonan lämpöön saapuivat Edmontonin ”mustan kullan” miehet. Maaleilla ei edelleenkään mässäilty, mutta pisteiden jääminen Phoenixiin oli vähään aikaan hyvä asia. Sean Burken 38 torjuntaa sekä Jeremy Roenickin (1+1) ja Keith Tkachukin (1+1) tehot johtivat Phoenixin 2-0 kotivoittoon. Burken uskomattomat otteet saivat ansaitut kehut mm. oilersin kapteeni Doug Weightiltä. Huomattavin kokoonpanomuutos oli se, että Travis Green ei pelannut. Tämä avasi Louie DeBruskille paikan pelaavaan kokoopanoon, toisen kerran viimeisen 11 ottelun aikana. Greenin sivuunjättämisen suurin syy oli luultavimmin se, että hän ei ole viimeisessä 23 ottelussa tehnyt maalin maalia.

Alpo Suhosen Chicago sai myös todeta Sean Burken nykytason, kun Coyotes otti toisen peräkkäisen kotivoittonsa maalein 3-2. Travis Green oli jälleen kokoonpanossa ja kiitti luottamuksesta merkkauttamalla maalin tililleen. Mike Sullivan ja Jeremy Roenick vastasivat kuista Phoenixin maaleista. Shane Doan palasi kaukaloon loukkaantumisen jälkeen. Hänelle tilaa joukkueessa sai tehdä puolustaja Chris Joseph, joka asetettiin waiver-listalle, josta Atlanta Thrashers myöhemmin nappasi miehen riveihinsä. Chicago-ottelu oli kolmen kotiottelun sarjan päättävä ottelu, Phoenixillä oli seuraavaksi edessään kolmen ottelun vieraspelikiertue.

Vieraspelit alkoivat Tampa Bayn vieraana. Phoenix otti kauden kymmenennen vierasvoittonsa lopulta lukemin 5-2. Toinen erä oli vieraiden kannalta ratkaiseva, sen puolessavälissä Joe Juneaun ja Travis Greenin pikamaalit (27 sekunnin aikana 2 maalia) käänsivät ottelun kulun, Tampa Bayn johdettua ottelua ensimmäisen erän jälkeen. Brad May (1+2) ja landon Wilson (1+1) olivat vaihteeksi vahvasti esillä. Sean Burkella oli lepovuoro, häntä paikkasi Robert Esche, joka pelasi kelpo ottelun, torjuntoja kertyi 24. Jeremy Roenickin maali oli miehen uran 398.s, hän on siis vain kahden maalin päässä 400 maalin rajapyykistä, johon on yltänyt vain kaksi amerikkalaispelaajaa ennen häntä, Joe Mullen (502) ja Pat LaFonntaine (468)

Seuraavassa ottelussa Floridan lämpö ja Pavel Bure olivat liikaa kojooteille. Florida voitti ottelun 4-3 Buren kypärätempun avulla, kaiken hyvän lisäksi ”oma koira” puri koipeen oikein kunnolla, kun Greg Adams teki ottelun voittomaalin kun kolmatta erää oli jäljellä vain viitisen minuuttia. Shane Doan, Trevor Letowski ja Jeremy Roenick tekivät Phoenixin maalit. Robert Esche jatkoi maalilla.

Vieraskiertueen päätti ottelu Carolinaa vastaan. Phoenixin maalilta löytyi positiivinen yllättäjä: Robert Esche pelasi NHL-uransa toisen nollapelin, tehden 33 torjuntaa. Ottelu oli lisäksi ensimmäinen Wayne Gretzkyn omistajaaikana, joten alku oli ainakin hyvä. Fyysisen ottelun maaleista vastasivat Keith Tkachuk ja Mike Sullivan, Phoenixin ottaessa 2-0 vierasvoiton. Carolinan Jeff O’Neill joutui Jeremy Roenickin mailanhuitaisun kohteeksi, eikä mies säästellyt sanojaan ottelun jälkeen koskien Roenickia ja hänen tekoaan. Kun Carolina ja Phoenix kohtaavat seuraavan kerran, herrat saattavat ottaa jälleen mittaa toisistaan, kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Lähitulevaisuus

Tiukkoja pelejä on odotettavissa, sillä vieraissa vastaan asettuvat mm. Detroit, Buffalo ja Boston. Sean Burken lievä loukkaantuminen on takaisku, toipumisen ajaksi Robert Eschen kakkosmieheksi nostettiin AHL:n Springfieldistä nuori lupaus Patrick DesRochers.

Wayne Gretzky alkanee kohtapuoliin uusia joukkuetta kohtalaisen kovalla kädellä. Tähtipelaajat lähtevät tai laskevat palkkaansa, lähtö lienee todennäköisin vaihtoehto. Maalivahtitilanne on mielenkiintoinen; Burken loukkaantuminen saattaa asettaa kyseenalaiseksi Nikolai Khabibulinin pelaajaoikeuksien kauppaamisen. Ja vaikka burke olisikin terve, kojootit tarvitsevat kaksi hyvää maalivahtia pleijareihin. Joka tapauksessa, mahdollisuus joukkueessa tapahtuviin muutoksiin vain tekee tilanteesta mielenkiintoisen. Aika näyttää…

» Lähetä palautetta toimitukselle