Joukkueraportti 18.2.2001

NHL / Artikkeli
Kulunut viiden ottelun jakso All-Star pelin jälkeen on ollut tulokas-seura Columbus Blue Jacketsille melko vaikea.

Columbus pelasi kaksi ottelua peräkkäin Nashvillea vastaan voittaen toisen ja häviten toisen. Jälkimmäisessä ottelussa joka pelattiin Nation Wide Areenalla oli ottelun selkeä tähti kaikki joukkueensa kolme maalia tehnyt Geoff Sandersson. Miehen tekemä hattutemppu oli samalla seuran historian ensimmäinen. Ottelun toinen sankari oli loistavasti pelannut maalivahti Ron Tugnutt, joka jatkaa edelleen hyviä otteitaan joukkueen maalilla. Alivoimankin toimiessa hyvin oli Blue Jacketsin voitto ansaittu. Ainakin oman pään peli on kunnossa.

Erikoista ylivoimaa

Jacketsin ylivoima teho on ollut selvästi nousussa viime aikoina. Valmentaja Dave King luonut joukkueelleen uudenlaisen formaatin pelata ylivoimaa. He pelaavat sitä kolmella puolustajalla ja kahdella hyökkääjällä. Ainakin tähän asti se on toiminut mukavasti. Viivassa on yleensä kaksi puolustajaa, varsinkin Deron Quint on pelannut vahvasti viime aikoina pointilla. Yllättäen myös Lyle Odelein on siirretty viiva mieheksi viime peleihin. Odeleinin vahva puoli siellä on matala ja kova laukaus joka tuo irtokiekkoja maalin eteen. Vasemmassa laidassa ovat vuorotelleet Petteri Nummelin ja Jamie Heward. Kaksi ehkä joukkueen parasta kiekollista puolustajaa. Kun toinen pelaa toinen on katsomossa tai saa vähemmän jää aikaa. Tällaisella tavalla pelata he hakevat enemmän laukauksia ja sitä kautta irtokiekkoja maalin eteen. Niistä taas syntyy vaarallisia tilanteita.

Muutenkin valmennus-johto on ollut tyytyväinen siihen että joukkueen puolustajat ovat alkaneet pelata hyökkäävämmin viime peleissä. He ovat alkaneet nousta enemmän hyökkäyksiin mukaan ja avaamaan peliä. Monella Jacketsin puolustajista on taustaa hyökkäävästä tyylistä. Esimerkiksi Frantisek Kucera oli euroopassa enemmän kiekollisessa roolissa. NHL:ssä mies on enemmän puolustavampi puolustaja.

Vastassa Original Six-joukkueet

Kolmessa ottelussa peräkkäin asettui tulokas-seuraa vastaan NHL:n alkuperäiset joukkueet New York Rangers, Toronto Maple Leafs sekä Detroit Red Wings.

Rangersia vastaan Jackets hallitsi peliä erittäin vahvasti mutta törmäsi loistavasti pelanneeseen Mike Richteriin joka torjui ottelussa 37 kertaa ja piti joukkuettaan pystyssä vaikeinakin hetkinä. Ilman Richteriä Columbus olisi todennäköisesti pelin voittanut.

Torontoa vastaan toistui lähes sama asia. Toronto oli laittanut maaliin kakkos-maalivahtinsa Glenn Healyn joka oli todella hyvässä kunnossa. Ottelua voidaan pitää maalivahtien näytöksenä, siihen nähden pistejako 2-2 oli oikeutettu.

Jakson viimeisessä ottelussa Detroitia vastaan Columbuksen paukut eivät riittäneet kovassa kunnossa olevaa Wingsiä vastaan ja pisteet jäivät auto-kaupunkiin maalein 4-2. Maaliin King oli tähän otteluun laittanut Marc Denisin. Mies selvisi urakastaan kuitenkin hyvin.

MacLean lisäsi fyysisyyttä joukkueeseen

Manageri Doug MacLean kertoi ennen Pittsburghia vastaan pelattavaa ottelua että on nostanut farmi joukkue Syracuse Crunchista tappelija Jody Shelleyn ylös. Mies pääsi tekemään NHL-debyyttinsä Penguinsia vastaan ja täytti odotukset. Hän otti erät vielä tällä kaudella Columbuksessa pelannutta Krysztof Oliwaa sekä samoihin aikoihin Penguinsiin tullutta Steve McKennaa vastaan. Raporttien mukaan Shelley selvisi testeistään hyvin. Shelley ja Oliwa ovat ennestään tuttuja viime kesän training campilta jossa miehet tutustuivat. Miehet tekivät keskenään kaikkea kiekko-tappeluihin liittyvää. Myös Mario Lemieuxin ensi esiintyminen Ohiossa noteerattiin vahvasti.

Kuluneen viiden ottelun jakson aikana joukkueesta erottuivat selvästi maalilla loistanut Ron Tugnutt, peliään jatkuvasti parantava puolustaja Deron Quint sekä kolme maalia Nashvillen verkkoon heittänyt Geoff Sandersson.

» Lähetä palautetta toimitukselle