Joukkueraportti 16.3.2001

NHL / Artikkeli
Detroit selvitti kuuden ottelun vieraskiertueensa varsin mukavasti, vaikka tappiottomien otteluiden putki katkesikin Los Angelesia vastaan. Kotona juna jatkaa pysähtymättä kulkuaan, sillä kukaan ei ole käynyt tämän vuoden puolella hakemassa kahta pistettä Joe Louis Arenalta.

Detroit taistelee kovasti Central -divisioonan kärkipaikasta ja St.Louisin 10 pisteen etumatka on kääntynyt jo Detroitin 4 pisteen johdoksi, kun 10 ottelua runkosarjasta on jäljellä.

Maalivahdit edelleen kysymysmerkki

Chris Osgood alkoi jälleen haparoida ja se aiheutti tappioputken katkeamisen Los Angelesissa. Vancouveria vastaan maalissa olikin Manny Legace, joka pelasi kelpo ottelun. Detroitista on tullut Vancouverille todellinen peikko, koska Red Wingsin tappiottomien otteluiden putki Canucksia vastaan on venähtänyt jo 16 ottelun mittaiseksi. Scotty Bowman ihmetteli joukkueen kykyä kääntää lähes aina nämä tiukat Vancouver-kohtaamiset voitoksi.

Ottelussa St.Lousia vastaan oli paljon pelissä. Voitolla St.Louis olisi parantanut asemiaan Central -divisioonan voitosta taisteltaessa. Blues johtikin ennen viimeistä minuuttia 2-1, mutta Brendan Shanahan tasoitti 50 sekuntia ennen loppua poimimalla Darren McCartyn laukauksesta tulleen reboundin helposti sisään. Sergei Fedorov oli nenämurtuman takia edelleen Detroitilta sivussa. St.Louis kärsi useista loukkaantumisista, joten joukkue oli tyytyväinen yhteen pisteeseen. Tosin Bluesin valmentaja Joel Quenneville sanoi, että huippujoukkueen pitäsi pystyä voittoihin loukkaantumisista huolimatta. Shanahanin mielestä juuri tämä ja suuri pelaajarinki on Detroitin vahvuus.

Jälleen kerran nousut tappioasemasta

Minnesota ei kuitenkaan ole paras mittari, mutta osoitti, että joukkue ryhdistätyi alkulepsuilusta huolimatta. Nämä vieraskiertueen viimeiset ottelut ovat yleensä hankalia, koska ajatukset saattavat olla jo kotiinpääsyssä. Varsinkin Minnesotan kaltaista heikompaa joukkuetta vastaan motivaatiota saa hakea. Sitä kuitenkin löytyi ja Wildin 2-0 -johto kääntyi jatkoajalla 2-3 voittoon. Ratkaisumaalintekijänä jälleen kerran Shanahan, hänelle niin ominaisella tavalla; raudanluja lämäri suoraan poikittaissyötöstä verkon perille. Fedorov palasi Minnesotaa vastaan kokoonpanoon, mutta jäi ilman tehopisteitä.

Pitkästä aikaa taas kotona ja vastassa jälleen Vancouver. Ja taas ratkaisu jäi viime minuutille. Numerot olivat Markus Näslundin, Fedorovin ja Todd Bertuzzin toimesta 1-2 Vancouverille, mutta Red Wings ei nykyään suostu luovuttamaan millään. Viimeisen minuutin aikana oli hirvittävä mylläkkä Canucksin maalilla ja Vyacheslav Kozlov tuikkasi tasoituksen jäässä maanneen Bob Essensan yli viime hetkellä, 1,5 sekuntia ennen loppusummeria. Uskomaton osoitus jälleen joukkueen itseluottamuksesta.

Brendan Shanahan, 4 maalia

Calgary-ottelussa nähtiin sitten yhden miehen show. Playoff-kuntoaan pikkuhiljaa virittelevä Shanahan mätti kiekon 4 kertaa Flamesin verkkoon. Lisäksi hän oli myös syöttäjänä Nicklas Lidströmin 1-1 -tasoituksessa, joten Shananhan oli mukana kaikissa Detroitin maaleissa. Viimeinen maali meni tosin tyhjään verkkoon, ja se lähti aika tuuripitoisella rystyvippauksella omasta päästä. Flames-molari Fred Brathwaite oli muutenkin aika kovassa tulituksessa joutuessaan torjumaan 40 laukausta. Valeri Bure kunnostautui Calgaryn joukkueesta tekemällä joukkueensa molemmat maalit.

Seuraava ottelu onkin sitten yksi läntisen konferenssin mielenkiintoisimpia. Red Wings matkustaa Denveriin kohtaamaan enimmäisen kerran Rob Blakella vahvistetun Colorado Avalanchen. Colorado hakee vielä kauden ensimmäistä voittoa Detroitista ja ottelusta tulee varmasti todella tiukka ja kovatasoinen. Heti perään on toinen tiukka yhteenotto Teemu Selänteellä vahvistunutta San Josea vastaan. Näiden kahden vieraspelin jälkeen palataan taas kotiin ottamaan mittaa Minnesotasta viimeisen kerran tällä kaudella.

Ei kauppoja, hyvä vai huono asia?

Detroit ei tehnyt ainuttakaan kauppaa trade-deadlinen mennessä umpeen. Joukkueen manageri Ken Holland ilmoitti, että joukkueen kemia toimii tällä hetkellä niin hyvin, että sitä on turha mennä muuttamaan. Ja kieltämättä niin se on toiminutkin. Ainoastaan maalivahtiosasto on kysymysmerkki playoffseja ajatellen ja tässä otettiin nyt tietoinen riski. Tosin todellisia huippumaalivahteja ei ollut edes missään joukkueessa vapaana. Chris Osgood pääsee nyt osoittamaan epävarman kanttinsa kestävyyden. Erittäin hyvin pelanneen Manny Legacen kokemus playoffseista on olematon.

Kentälliset viime otteluissa suurinpiirtein näin:

Shanahan - Yzerman - Holmström

Deveraux - Fedorov - Brown

Kozlov - Larionov - Lapointe

Maltby - Draper - McCarty

Ward - Lidström

Chelios - Duchesne

Dandenault - Gill

Osgood
Legace

Hyökkääjistä Brent Gilchrist tuurasi pääosin Fedorovia loukaantumisen aikana, Pat Verbeek esiintyi myös muutamassa pelissä. Pakeista Larry Murphy ja Jiri Ficher pelasivat parissa ottelussa. Joukkueessa ei kellään ole tällä hetkellä pahoja loukkaantumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle