Joukkueraportti 15.3.2001

NHL / Artikkeli
Chicagolla on takanaan melko vaisu jakso, jonka mukana viimeisetkin pudotuspeli-haaveet todennäköisesti menivät.

Jakso alkoi kotona Carolina Hurricanesia vastaan. Chicago aloitti ottelun hyvin ja johtikin sitä melko pitkään. Peli oli hyvin kontrollissa kaksi erää. Jäähyt kuitenkin lopulta koituivat kohtaloksi ja Carolina ratkaisi pelin. Sandis Ozolinsh oli ottelun hahmo kurittaen Chicagoa tehoilla 3+1. Kotijoukkueellakin oli pelissä omat hetkensä mutta Arturs Irbe vastustajan maalissa oli hyvässä kunnossa ja torjui kaikki yritykset. Alexei Zhamnov palasi Blackhawksin kokoonpanoon, tehden heti tehot 0+2. Hyvä paluu sentteriltä!

Seuraavaksi matkattiin Dallasiin jossa vastaan asettui paikallinen Stars. Chicago oli merkittävästi parantanut otteitaan edellisestä ja voitti ottelun 1-4. Dallas ei ollut parhaimmillaan, mutta se ei vähennä Chicagon suoritusta, joukkue pystyi pelaamaan kurinalaista jääkiekkoa koko pelin ajan. Tehot tulivat tällä kertaa hieman erikoisesta suunnasta. Puolustaja Steve Poapst joka nostettiin puolessa välissä kautta Norfolkista teki kaksi maalia. Miehen edelliset maalit NHL-ottelussa tulivat vuonna 1996 kun hän pelasi vielä Washington Capitalsissa. Toinen tehomies oli veteraani Bob Probert joka on päässyt hyvään kuntoon. Mies teki 1+1 pisteet ja oli ratkaiseva osa voittoa. Maalissa Jocelyn Thibault oli hyvä.

Matka jatkui Texasista Kaliforniaan Anaheim Mighty Ducksin vieraaksi. Jos edellisessä pelissä kaatui Stanley Cup suosikki niin sama vire ei ollut päällä tällä kertaa kun Anaheim vei pisteet numeroin 3-1. Uusi ykkös-maalivahti Jean Sebastien Ciguere oli loistava torjuen mm. Steve Sullivanin läpiajon. Tätä voidaan pitää yhtenä ottelun käännekohdista. Selänteen kauppaamisen yhteydessä Ducksiin tullut Jeff Friesen teki hyvän debyytin tehden pisteet 0+2 Paul Kariyan kanssa. Chicagosta tasaisimpaan suoritukseen pääsi jälleen Bob Probert joka oli hyvällä pelipäällä.

Seuraava kohde oli Blackhawksilla Los Angeles josta tuloksena oli tasapeli 2-2. Tulos oli hyvä ajatellen pudotuspeli-haaveita jotka vielä tässä vaiheessa olivat realistiset. Joukkue oli laittanut maaliin Steve Passmoren joka oli tullut juuri Kingsistä muutama päivä aikaisemmin. Mies pelasikin hyvin ja varsinkin ensimmäisessä erässä torjui hyvin entisen seuransa yritykset. Chris Herperger ja Probert olivat jälleen kuumassa kunnossa ja pääsivät pisteille.

Siirtoajan umpeutuessa melko hiljaista

Blackhawksin GM Mike Smith ei ollut kovinkaan aktiivinen kun NHL:n tämän vuoden siirtoaika umpeutui kello 22 tiistaina. Yhden kaupan hän kuitenkin teki Philadelphia Flyersin kanssa. Nopea laituri Dean McAmmond siirtyi Flyersiin josta Hawksiin tuli kolmannen kierroksen varausoikeus 2001-draftissa. Kauppa oli yllätys ja Smith perusteli sitä ensi kesän varaus-tilaisuuden kovalla tasolla. Chicagolla on nyt neljällä ensimmäisellä kierroksella seitsemän pickiä. Ensimmäisellä kaksi, toisella kaksi, kolmannella yksi ja neljännellä kaksi varausvuoroa. Lisäksi päälle myöhempien kierrosten varaukset. Smith antoi ymmärtää että kaupoilla voidaan hankkia vielä lisääkin vuoroja. McAmmondin kauppaaminen vaihdossa pickiin voidaan ymmärtää myös niin että pudotuspeli mahdollisuus on mennyt lopullisesti.

Jälleen vastassa Dallas

Chicago pelasi jälleen toissa päivänä Dallasia vastaan. Tällä kertaa sitten tuli tappio numeroin 0-3. Dallasin Marty Turco oli maalissaan hyvä ja takasi pisteet Starsille. Thibault oli myös hyvä, mutta helpot maalit laskivat suorituksen arvoa. Ottelun jälkeen oli kopissa hiljaista. Joukkue tiesi että peli olisi pitänyt voittaa jos toiveita olisi pudotuspeleistä haluttu pitää edelleen yllä. Nyt matka Phoenixiin joka on kahdeksantena on 12 pistettä mikä on erittäin todennäköisesti liian suuri. Dallasin valmentaja Ken Hitckock kaikesta huolimatta kehui Chicagon peliä hyväksi kun se lähtee kunnolla kulkemaan. Otteluun oltiin Norfolkista nostettu hyökkääjä Casey Hankinson joka paikkasi McAmmondin jättämää aukkoa kokoonpanossa. Mies pelasikin hyvän ensimmäisen pelinsä NHL:ssä ja oli joukkueensa ahkerin taklaaja kuudella pommilla. Chris Herperger joutui jäämään ottelusta sivuun loukkaantumisen vuoksi.

Loppukausi pelailua

Nyt kun on periaatteessa varmistunut ettei Chicago Blackhawks taaskaan ole pudotuspeleissä mukana olisi loppukauden pelaaminen kunnolla kuitenkin oleellista. Se voidaan käyttää erilaisiin kokeiluihin ja uusien systeemien mahdolliseen sisään ajamiseen. Kohtaloksi koitui lopulta ensimmäiset 15 ottelua jotka sujuivat huonosti. Jos joukkue olisi pelannut koko kauden niin kuin se pelasi joulun jälkeen olisi meininki nyt toisenlainen. Enää ei mitään voi muuttaa ja katseet voidaankin suunnata hiljalleen jo ensi kauteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle