Joukkueraportti 14.3.2001

NHL / Artikkeli
Kun yksi toipuu toinen loukkaantuu. Tätähän se Canadiensin mennyt viikkokin on taas ollut. Siirtoraja toi mukanaan huhuja useistakin Canadiensin pelaajista, osa jäikin huhujen asteelle, mutta kauppojakin nähtiin.

Edellisen viikkoraportin jälkeen joukkueessa on tapahtunut kaikenlaista. Joukkue menetti Chad Kilgerin viikon ainoassa voitto-ottelussa Philadelphiaa vastaan. Kilger kärsi aivotärähdyksen syöksyttyään päin maalirautoja. Niin ikään joukkue menetti Martin Rucinskyn toissa yönä pelatussa ottelussa San Jose Sharksia vastaan Bryan Marchmentin taklattua Rucinskya polvella. Vahvasti siirtohuhujen kohteena ollut Rucinsky selvisi tilanteesta kuitenkin "säikähdyksellä", kun pahannäköisestä tilanteesta aiheutui miehelle tutkimuksien jälkeen vain ns. puujalka. Tämä loukkaantuminen kuitenkin kariutti mahdolliset kauppasuunnitelmat Rucinskyn osalta. Sairaslistalta joukkueeseen palasivat Bryan Savage ja Benoit Brunet. Savage istutettiinkin heti omalle paikalleen joukkueen ykkösketjuun Koivun ja Petrovin seuraksi.

Siirtorajalla nähtiin Rucinskyn loukkaantumisesta huolimatta pelaajaliikennettä myös Montrealin suunnassa. Yksi siirtorajan suurimmista kaupoista tehtiin Washington Capitalsin ja Canadiensin välillä. Washingtoniin siirtyi Trevor Linden, Dainius Zubrus ja 2. kierroksen varaus. Montrealiin vastaavasti siirtyi Richard Zednik, Jan Bulis ja 1. kierroksen varaus. Canadiensin GM Andre Savard kertoi kaupan jälkeen, että Canadiensin tarkoituksena on olla aktiivinen FA-markkinoilla tulevana kesänä, ja tämä sekä jo aiemmin tapahtunut pelaajakappa Bostonin kanssa kertovat juuri tästä. Näillä kaupolla Canadiensin budjetista vapautuu 3-4 miljoonaa dollaria tuleville pelaajahankinnoille.

Canadiens siis otti ainoan voittonsa edellisen viikkoraportin jälkeen viikon ensimmäisessä kotiottelussa Philadelphiaa vastaan. Ottelun tähtinä häärivät yhden maalin mieheen iskeneet Saku Koivu, hyvin joukkueeseen kotiutunut Patrick Traverse sekä Martin Rucinksy. Theodore pelasi loisto-ottelun päästäen vain yhden maalin 34 laukausesta. Ja kuten jo ylempänä mainittiin, Chad Kilger loukkaantui tämän ottelun toisessa erässä.

Oltuaan tyly isäntä Philadelphialle Canadiens lähti pitkälle vieraskiertuelle länteen. Ohjelmassa olivat pelit LA Kingsiä, Anaheimia, Phoenixia ja San Josea vastaan. Kiertueen päättää peli Carolina Hurricanesia vastaan tulevana yönä. Canadiens sai neljästä vierasottelustaan vain yhden pisteen. Jokaiselle ottelulle oli tunnusomaista se, että Canadiens päästi vastustajan ensin karkuun ensimmäisessä erässä, ja yritti sitten kiriä eroa kiinni viimeisessä erässä. Tämä taktiikka toimi vain Phoenixissa, jossa Koivu iski kaksi maalia ja Rucinsky yhden joukkueen noustessa 3-0 tappioasemasta tasoihin ottelun kolmannessa erässä. San Jose ei sitten antanut vieraille maaliakaan.

Canadiensin paras ketju viikon aikana on ehdottomasti ollut Koivu ketju. Kapteeni itse oli ennen San Jose ottelua 7 pelin pisteputkessa, jona aikana iski 6 maalia ja 5 maalisyöttöä. Ketjukaveri Petrov on säestänyt hyvin mukana. Chad Kilger toi ketjuun fyysisyyttä, ja miesten yhteispeli onkin toiminut hyvin. Kilgerin loukkaannuttua paikan ykkösketjussa otti Rucinsky, joka sai väistyä Savagen palatessa ruotuun. Savage syötti paluuottelussaan kummatkin Koivun maalit. Maalivahti Jose Theodore on myös pelannyt viime aikoina hyvin. Vaikka voittoja ei ole tullutkaan, Theodorea ei käy syyttäminen, mies on saanut seistä päällään maalin suulla useampaan otteeseen menneellä viikolla.

12 ottelua on vielä jäljellä Canadiensin otteluohjelmassa, mutta voittojen sijaan kannattajat taitavat jo jännittää kuinka korkean varausvuoron Montreal saa tulevan kesän varaustilaisuuteen. Näillä näkymin Canadiens saanee 5. varauksen, mutta arvonta saattaa parantaa vielä joukkueen asemia. Ja kaikki luonnollisesti toivovat, että joukkueen uudet johtohenkilöt osaavat hakea ne oikeat lupaukset huomattavasti paremmin kuin aikaisemmat. Canadiensin varaushistoria viime vuosilta on lohdutonta luettavaa...

Ketjut San Josea vastaan

1. Savage - Koivu - Petrov

2. Rucinsky - Linden - Zubrus

3. Brunet- Darby - Campbell

4. Delisle - Landry - Asham1. Souray - Robidas

2. Traverse - Brisebois

3. Dykhuis - LaflammeJose Theodore - Mathieu Garon

» Lähetä palautetta toimitukselle