Joukkueraportti 14.3.2001

NHL / Artikkeli
Panthers fanit ovat joutuneet kokemaan kovia tällä kaudella ja siitä yhtenä esimerkkinä lähes kuukauden kestänyt voitoton putki, joka loppui ottelussa Islandersia vastaan. Maaliskuun 13. Päivän piti sisältää edes jotain valoa tunnelin päässä, mutta pelaajakaupparajan sulkeutumista edeltävät viime hetket olivat varmasti monelle järkyttävät.

TRADE DEADLINE - kaikki uusiksi

Kaksi tuntia oli enään aikaa ennen kuin kaupparaja sulkeutuisi, mutta Florida ei ollut tehnyt mitään kauppoja ensi kautta varten; sitten alkoi tapahtua useiden mielestä yllättäviäkin kauppoja. Ray Whitney, Todd Simpson ja Mike Sillinger saivat lähteä Panttereiden organisaatiosta. Mike Sillinger yksi harvoista joukkueen valopilkuista tällä kaudella on ensi kesänä vapaa agentti ja saa neuvotella minkä joukkueen kanssa tahansa uudesta sopimuksesta. Floridan johto ei uskonut pääsevän yhteisymmärrykseen sentterin kanssa sopimusasioissa joten hänet päätettiin kaupata Ottawa Senatorsiin, joka playoffseissa varmasti tarvitseekin lisää syvyyttä ja näin heidän ongelmansa aloituksissa vähenevät Sillingerin myötä. Sillingeristä Florida sai korvaukseksi joko vuoden 2001 neljännen kierroksen varauksen tai 2002 kolmannen kierroksen varauksen.

Pitkään loukkaantuneena ollut Simpson kaupattiin Phoenixiin, vaihdossa Florida saa Kojooteilta tämän kesän toisen kierroksen varausoikeuden. Simpsonin peliin vaikuttavat varmasti vieläkin pitkään vaivanneet aivotärähdyksen jälkioireet. Monen nuoren puolustajan kyky pelata NHL tasolla sai johdon vakuuttumaan siitä ,että Simpson on kaupattavissa, mutta hänen kovaa peliä ja johtajuutta tullaan varmasti kaipaamaan.

Yllättävin kauppa kaikista oli Ray Whitneyn kauppaaminen Columbukseen vaihdossa Kevyn Adamsiin ja vielä määrittelemättömään varausvuoroon. Ray Whitneyllä on ollut myös koko kauden ajan ongelmia loukkaantumisten takia ja hän olikin yllättynyt kaupasta, sillä hän on tällä hetkelläkin vielä ”sairaslomalla”. Kaupan tarkoitusta on vaikea keksiä muuten kuin, että Florida sai taas vähennettyä pelaajapalkkojen määrää, sillä Adamsillä ,26v, on koko urallaan yhtä paljon pisteitä kuin Whitneyllä on tällä kaudella, noin suunnilleen. Kevyn Adams on kuitenkin seitsemäntenä koko NHL:ssä jos tarkastellaan aloitusprosentteja, eli tällä korvataan ainakin Sillingerin puuttuminen. Tällä kaupalla Adams tuo myös puolustuskykyä ja kokoa lisää hyökkäyspäähän, kuitenkin viime kaudella yli 70 pistettä naputtaneesta Whitneystä olisi uskonut saavan vaihdossa vähän enemmän…

Vihdoinkin voitto

Islandersia vastaan pelatussa ottelussa 11.maaliskuuta katkesi Panttereiden yhdeksän ottelun voitoton putki.
Voiton ainekset tulivat taas tutusta osoitteesta: Pavel Bure oli mukana jokaisessa Floridan maalissa, saldot 3+1, hattutempun hän viimeisteli tyhjään verkkoon. Maalissa Roberto Luongo oli taas koko ottelun ajan kuin seinä ja osoitti paljon varmempia otteita kuin toisessa päädyssä Rick Dipietro, näin kauan kohutun kahden Islandersin varaamien maalivahtien ensikohtaaminen päättyi Luongon selvään voittoon. Sillinger antoi viimeisessä ottelussaan Panther-paidassa kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Maaliskuun aiemmista otteluista ei siis ollut tullut voittoa; nämä sisälsivät tappion ja tasapelin Atlantalle, häviön myös Sharksille kuten myös Columbukselle vaikka Florida johti ottelua kolmeen kertaan, ottelu päättyi lopulta jatkoajalla Columbukselle 7-6.

Joukkueen ketjukoostumukset ovat vaihdelleet jatkuvasti, sillä joukkue antaa vuorotellen eri farmipelaajille mahdollisuuden pelata NHL:ssä nyt kun playoffseista ollaan ulkona. Viimeisimmät kaupat voivat olla merkki joko siitä ,että joukkueen uudelleenrakentaminen lähtee taas kerran käyntiin vasta kun johonkin suuntaan oltiin menossa tai sitten joukkue kerää rahaa kesää varten josta voisi markkinoilta löytyä yksi tai kaksi kovanluokan nimeä. Florida on nimittäin vähentänyt kaudenaikaisilla pelaajakaupoillaan palkkojen määrää noin 8-9 miljoonalla dollarilla. Mahdollinen joukkueen myyminenkin voi olla palkkojen vähentämisen taustalla. Joukkue luottaa siihen ,että Huselius ottaa Whitneyn paikan kakkosketjun vasemmassa laidassa ja myös Niklas Hagmanin allekirjoittamista ollaan huhuttu.

» Lähetä palautetta toimitukselle