Joukkueraportti 10.4.2001

NHL / Artikkeli
Buffalo jatkaa hyviä esityksiään pudotuspelien ollessa aivan oven takana. Kuudesta viimeisestä ottelusta tuli 4 voittoa ja Dominik Hasekin vire näyttää paranevan koko ajan.

Buffalo - Atlanta 4-0

Buffalon sankari oli jälleen, kukas muukaan, Dominik Hasek. Hasek piti uransa 57. nollapelin ja kauden 11. nollapelin, joka nosti hänet nollapelitilaston kärkeen, ohi maanmiehensä, Roman Cechmanekin. Hasek on nousemassa taas maalivahtien eliittiin, jos hän ei aikaisemmin tällä kaudella sitä ole ollut. Hänen taidoistaan puhuu myös se, että vaikka Atlanta painosti (16 laukausta kolmannessa erässä), Hasek ei taipunut. Atlantan parhain mahdollisuus oli Tomi Kalliolla, mutta Hasek venytti torjunnan myös tähän.

Toinen Buffalon sankari oli deadlinena siirtynyt Steve Heinze, joka antoi joukkuetovereilleen kolme maaliin johtanutta syöttöä. Miroslav Satan saalisti myös tehot 1+1. Muut Buffalon maalit tekivät James Patrick, Maxim Afinogenov ja Chris Gratton. Puolustuksen parhaimmistoa esittivät myös Alexei Zhitnik, ja Jason Woolley. Buffalo on viimeksi päästänyt Atlanta-maalin 168 minuuttia 2 sekuntia sitten.

Tampa Bay - Buffalo 2-4

Tällä kertaa puolustaja Alexei Zhitnik jatkoi kovia esityksiään: kaksi maalia, joista toinen tyhjiin. Zhitnikin toiseen maaliin antoi syötön maalivahti Hasek, jonka nollapeliputki kesti 147 minuuttia ja 38 sekuntia. Nollapeliputken lisäksi hän on päästänyt vain neljä maalia viimeisissä kuudessa pelissä. Muut Buffalon maalit olivat Dave Andreychukin ja Miroslav Satanin käsialaa. Tampan maalivahti Kevin Weekes pysäytti 21 kutia 24 laukauksesta.

Buffalo hallitsi koko ottelua loppuun asti. Dave Andreychukin maali nosti hänet toiseksi ohi Brett Hullin aktiivipelaajien ylivoimamaalien tilastossa, maali oli numero 236. All-star ottelun jälkeiset ottelut ovat menneet Buffalolta mukavasti 19 voittoa ja 8 häviötä.

Buffalo - Florida 5-3

Puolustus on tosi kovassa iskussa Buffalossa, siitä pitää huolta Alexei Zhitnik ja Jason Woolley. Woolley, joka oli saalistanut ainoastaan kolme maalia viimeisissä 65 pelissä, todisti olevansa puolustuksen eliittiä. Kaksi maalia ja syöttö tahditti Buffalon 5-3 voittoon Floridasta. Buffalon puolustajat ovat tehneet 5 viimeisistä 11 maalista. Kolmen pisteen ottelu oli Woolleylle neljäs hänen kymmenvuotisen uransa aikana. Muuta maalit olivat myös harvoin maalinteossa onnistuvien miesten käsialaa(Curtis Brown, Erik Rasmussen ja Chris Gratton).

Floridasta maalinteossa onnistuivat Robert Svehla, Joey Tetarenko ja Denis Shvidki. Floridan tulokasmaalivahti Roberto Luongo pysäytti 28 laukausta, kun taas toisessa päässä Dominik Hasekille torjuntoja tuli 17 kappaletta. Floridan heikosta ylivoimapelistä saatiin tässäkin pelissä todiste; 6 ylivoima tilannetta, 0 maalia. Buffalolla 2 ylivoimatilannetta, 1 maali.

Boston - Buffalo 3-2

Tänä päivänä Bostonin valmentaja Mike Keenanilla oli aihetta hymyyn. Boston kaatoi Buffalon 3-2. Buffalon maalinsuulle asteli Martin Biron, Hasekille oli ilmeisesti annettu lepoaikaa. Boston aloitti maalinteon: Mikko Eloranta viimeisteli Andrei Kovalenkon syötöstä ja Brian Rolston katkaisi harhasyötön ja teki tilanteeksi jo 2-0. Lindy Ruff otti aikalisän ja Buffalo kokosi rivinsä. Doug Gilmour kavensi kolmannessa erässä tilanteen 2-1:ksi.

Sitten tuli Boston ja ratkaisi ottelun kolmella kahta vastaan tilanteella. Jason Allison viimeisteli maalin Sergei Samsonovin ja Bill Guerinin syötöistä. James Patrickin 3-2 kavennus toi vielä lohtua, mutta Boston vei pisteet tällä kertaa. Byron Dafoe Bostonin maalilla torjui 25 kertaa ja Martin Biron Buffalon maalin suulla 19 kertaa.

Buffalo - Washington 2-1

Tämä ilta oli taas Dominik Hasekin. 41 torjuntaa toi voiton Buffalolle. Miroslav Satan avasi maalihanat Dimitri Kalininin ja Donald Audetten syötöistä kun toista erää oli pelaamatta 42 sekuntia. Kolmanteen erään siirryttiin Buffalon 1-0 johdossa, ja lisää oli tulossa. ajassa 53:15 Dave Andreychuk neloskentän keskushyökkääjänä vei Buffalon jo 2-0 johtoon Rob Rayn ja Chris Grattonin syötöistä. Washington sai vielä lohtua kun Ulf Dahlén toi joukkueen maalin päähän ylivoimalla Sylvain Coten ja Craig Billingtonin syötöistä. Peter Bondra esitti taas taitojaan toisessa erässä: vaarallinen lyöntilaukaus Sergei Goncharin syötöstä, mutta jotenkin Hasek sai patjat eteen.

Tähän mennessä oli varmistunut, että pudotuspelipariksi tulisivat Philadelphia ja Buffalo. Mutta kumpi saisi kotiedun, se selviäisi seuraavassa pelissä.

Philadelphia - Buffalo 2-1

Tämä ilta oli tsekkivahtien näytön paikka. Roman Cechmanek ja Dominik Hasek saivat näyttää kumpi lisi parempi keskinäisissä mittelöissä. Tällä kertaa Cechmanek vei pitemmän korren torjuen 36 kertaa kun Hasekin tarvitsi venyä kiekon eteen vain 17 kertaa.

Maalinteon aloitti vasta kolmannessa erässä Ex-buffalo Derek Plante ajassa 40:57 Simon Gagnen ja Sergey Fedatenkon syötöstä. Sama kolmikko oli asialla ajassa 52:26 kun Philadelphia meni 2-1 voittoon, tällä kertaa Fedatenko oli maalintekijä, Gagne ja Plante syöttäjinä. Buffalon ainokaisen teki Donald Audette Doug Gilmoren ja Miroslav Satanin syötöstä. Yllättävää kyllä Philadelphian vaarallinen ykkösketju oli harvinaisen vaisu.

Dominik Hasek voitti runkosarjan päätteeksi William M. Jennings- palkinnon, vähiten maaleja päästäneenä maalivahtina, eli taso alkaa löytyä. Voiton kunniaksi Philadelphia otti kotiedun pudotuspeleissä, jotka alkavat keskiviikkona.