Joukkueraportti 10.3.2001

NHL / Artikkeli
Rob Blake-kaupan jälkeen Avs on edennyt vakuuttavasti kohti runkosarjan voittoa ja uutta organisaation yhden kauden piste-ennätystä. Tällä hetkellä kaikki osa-alueet ovat balansissa: maalivahdit torjuu, puolustus pitää, hyökkääjät maalaa ja tappelijat tappelee.

Sataset paukkuu

Rob Blake-kaupan jälkeen Avs on edennyt vakuuttavasti kohti runkosarjan voittoa ja uutta organisaation yhden kauden piste-ennätystä. Helmikuun alkupuolen notkahdus on taaksejäänyttä aikaa, sillä Avalanche on saanut yhdeksästä viimeisestä pelistä pisteitä - joukkoon tosin mahtuu jatkoaika-tappio Sabreseille. Viikonlopun jälkeen Coloradalla on todennäköisesti koossa 100 pistettä ja hyvällä tuurilla pistepörssin voitosta kamppaileva Joe Sakic rikkoo sadan pisteen rajan.

Roy vireessä

Viimeisessä kahdeksassa ottelussa joukkueen maalivahdit eivät ole kertaakaan päästäneet kahta maalia enempää - ja lisäksi joukkoon mahtuu Royn maukas nollapeli Phoenixissa. Patrickilla on tällä kaudella jo 34 voittoa, joten todennäköisesti hänen neljän vuoden (1996-97) takainen yhden kauden voittoennätyksensä - 38 voittoa - rikkoutuu. Samoin Roy on pääsemässä uransa alhaisimpaan päästettyjen maalien keskiarvoon, sillä viime kauden 2,28 alittunee ainakin yhdellä kymmenyksellä. Tällä hetkellä Royn keskiarvo 2,12 ja vaikka loppukaudesta hänelle sattuisikin pari heikompaa peliä, niin ei keskiarvo tuosta enää merkittävästi nouse. Coloradolla on jäljellä 15 peliä, joista Roy pelannee 11-12 ja Aesbicher jäljellejäävät 4-3.

Aesbicher pelasi molemmat Atlanta-ottelut (kotivoitto 5-2 , vierasvoitto 4-2) ja kummassakin pelissä selvitti ensimmäisen erän kunnialla (7 + 8 torjuntaa, ei yhtään sisään). Tulokasmaalivahti näyttääkin voittaneen häntä otteluiden alussa vaivanneen taipumuksen päästää heti ensimmäisillä vedoilla maali. Torjuntaprosentti Davidilla on kuitenkin vielä alle 90 - eli 89,6 - joten sopiva loppukauden tavoitte on torjuntaprosentin nostaminen yli 90 prosentin. Se vaatisi jäljellä olevissa peleissä kauden kolmannen nollapelin pelaamista ja ainakin maalikeskiarvon pitämistä alle kahden per peli.

Blake ykköspakkina

Rob Blaken siirtyminen merkitsi joukkueen ykköspakin vaihtumista. Viidessä viimeisessä pelissä Blake on pelannut neljästi Bourqueta enemmän, parissa pelissä jopa kolmekin minuuttia enemmän. Minusta tämä on pudotuspelejä ajatellen pelkästään hyvä asia, että Bourque saa hieman ladata akkuja. Parasta olisi jos Bourque ja Blake voisivat kauden lopussa ”sairastaa” paria peliä ja kerätä voimia pudotuspelejä varten. Molemmat ovat kuitenkin pelanneet kauden aikana paljon, sillä Blake on NHL:n peliaika vertailussa neljäntenä (26,57 min/peli) ja Bourque kahdeksantena (26,15 min/peli).

Martin Skoula on tehnyt tällä kaudella jo enemmän pisteitä kuin viime kaudella, mutta Hartleyn peluuttaessa Nolan Prattia ottelukuntoon Skoulan peliaika on vähentynyt parissa viime pelissä. Pratt on ottanut pelipaikan rookie Rick Berryltä, joka on seurannut neljä viimeistä peliä sivusta. Prattin peluuttaminen voi johtua myös ”näyteikkunassa” olosta, sillä Nolan haluasi siirtoa joukkueeseen, josta saisi vakituisen pelipaikan. Adam Footen palaaminen kokoonpanoon parin-kolmen viikon kuluttua merkitsee väistämättä Prattin putoamista pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Footen olkapäävamman tervehtyminen on edennyt aikataulussa, toisten tietojen mukaan jopa odotettua nopeammin. Nykytilanteessa ei ole kuitenkaan mitään syytä kiirehtiä Footen paluuta kokoonpanoon, sillä tärkeämpää on että hän tervehtyy täyteen pelikuntoon ennen pudotuspelien alkamista.

Kaksi ykkösketjua

Peter Forsbergin, Chris Druryn ja Ville Niemisen pelivire on ”uhkaa” Sakic-Tanguay-Hejduk ketjun asemaa ykkösketjuna. Ville Nieminen on saanut kehuja sekä valmentajalta että ketjukaveri Forsbergilta. Villellä on koossa jo yli kymmenen maalia, joten ensi kauden pelipaikka kahdessa hyökkäävässä ketjussa lienee jo varmistettu. Tällä hetkellä Coloradolla näyttää olevan kaksi hyökkäävää ykkösketjua mutta ei perinteistä kahdensuunnan kakkosketjua. Tosin kahdessa ensimmäisessä ketjussa on niin paljon kokemusta ja peliälyä, että pudotuspelien vaatima tiukka puolustusasennekin onnistuu. Ainoa huolenaihe on kahden ensimmäisen ketjun suhteellisen pieni koko, mutta nopeat syövät hitaat yhtä hyvin pudotuspeleissä kuin runkosarjassakin.

Blake-kaupan ”kylkiäinen” Steve Reinprecht avasi pistetilinsä Avalanche-paidassa syötöllä Atlanta-vierasottelussa ja seuraavassa pelissä St. Louisia vastaan tuli ensimmäinen maalikin. Reinprectin pääseminen sisälle joukkueeseen on tärkeää, sillä Stephane Yellen loukkaantumiskierre tällä kaudella on ollut huolestuttavaa. Yelle on tällä kaudella sivussa jo viidesti ja onkin sanottu, että GM Lacroix haluaisi kolmos-nelosketjuun isompaa ja terveempää miestä tilalle. Sellaisen miehen löytäminen kohtuuhintaan maaliskuun puolivälissä onkin sitten isompi ongelma.

Nelosketjun köntyksistä sekä Dingman ja Parker hoitivat omaa hommaansa jakson aikana pariin otteeseen. Dingman tiputti hanskat sekä Boston- että Atlanta-pelissä (Nazarov ja Tamer, tasuri molemmista) ja Parker St. Louis-ottelussa (Low, voitto). Phoenixia vastaan Parker tuplasi maalisaldonsa sutiessaan kiekon maalinkulmalta sisään. Koska Kojootit eivät saaneet pelissä maaliakaan aikaan, niin Parkerin maali jäi ottelun voittomaaliksi.

Tulevat pelit

Coloradolla on tällä hetkellä menossa runkosarjan raskain vaihe. Ensi yön Dallas-ottelu päättää yhden viikon ja neljä ottelua kestäneen vieraskiertueen. Ja heti seuraavana päivänä joukkue aloittaa Dallasilla puolitoista viikkoa ja viisi peliä kestävän kotijakson. Kotivastustajat ovat kovimmasta päästä, ensin lännen hallitseva mestari Dallas, sitten Stanley Cup-mestari New Jersey ja viikon lopussa vahva Detroit. Onneksi jakson kaksi viimeistä vastustajaa - Minnesota ja San Jose - eivät ole yhtä pahoja.

Kokoonpano 6.3. vs. Tuesday (by Bob Peck)

1 - Alex Tanguay / Joe Sakic / Milan Hejduk

2 - Ville Nieminen / Peter Forsberg / Chris Drury

3 - Shjon Podein / Steve Reinprecht / Dan Hinote

4 - Chris Dingman / Dave Reid / Scott Parker

D1 - Ray Bourque / Rob Blake

D2 - Martin Skoula / Jon Klemm

D3 - Nolan Pratt / Greg DeVries

G - David Aebischer / Patrick Roy

» Lähetä palautetta toimitukselle