Jokerit hakee lopputurnauspaikkaa

LIIGA / Artikkeli
European Trophyn alkulohkovaihe huipentuu suomalaisjoukkueiden osalta viikonloppuna, kun jaossa ovat paikat sarjan lopputurnaukseen. Joulukuun Itävallan-matkassa on tiukasti kiinni Jokerit, joka johtaa sarjan pohjoislohkoa.

Helsingin Jokerit on suomalaisseuroista tiukimmin kiinni European Trophyn jatkopaikassa. Joukkue kohtaa lauantaina viimeisessä alkulohko-ottelussaan Tikkurilassa Slovan Bratislavan. Voitto varmistaisi Jokereille lohkovoiton ja paikan joulukuun lopputurnaukseen.

Joukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund pitää turnausta hyvänä tapana valmistautua alkavaan liigakauteen.

– Se on ollut loistava sarja ja ohjelma on mielekäs, Westerlund toteaa.

– Kun tulee pelejä parissa ryppäässä useampi, uskoisin sen olevan pelaajillekin mielekkäämpää kuin yksittäisten harjoitusotteluiden pelaamisen.

Toisaalta sarjapisteistä pelaaminen jo ennen varsinaisen sarjakauden alkua tuntuu valmentajasta ainakin hiukan arveluttavalta.

– Kyllä siinä tulee hiukan valintoja sen vuoksi, että toisaalta tämä on valmistautumista SM-liigaan, mutta kuitenkin haetaan tämän sarjan voittoa,

Jokerit testasi kauden alla kahta hyökkääjää, yhtä puolustajaa ja yhtä maalivahtia. Petr Kalus, William Wallén ja Niko Tuhkanen ovat jo saaneet lähteä etsimään pelipaikkaa muualta, mutta unkarilaisvahti Zoltan Hetényin kohtalo on vielä auki.

– Hetényin haluaisimme pitää. Nyt on kyse siitä, onko hän tyytyväinen siihen, millainen rooli täällä olisi tarjolla, Westerlund kertoo.

Hetényi on joka tapauksessa sivussa lauantaina. Kokoonpanossa sen sijaan jatkaa 16-vuotias Teuvo Teräväinen, joka tekaisi joukkueen edellisessä ottelussa Kometa Brnota vastaan komean maalin.

– Ne ovat sellaisia yksittäisiä hetkiä, mutta eniten miellytti se, miten hän pystyi pelaamaan kokonaisia otteluita. Hän ei vain roikkunut siellä mukana, vaan pelasi ja uskalsi tehdä ratkaisuja, valmentaja kiittelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle