John Madden - New Jerseystä Helsinkiin

LIIGA / Artikkeli
Aikaerosta rasittunut John Madden puki NHL:n työsulun ajaksi päälleen HIFK-paidan. Keskiviikkona median kyselytunnilla esiintynyt herrasmies kertoi Jatkoajallekin kuulumisiaan. Samalla myös Pentti Matikainen avasi sanaista arkkuaan.

NHL:ää seuraava yleisö on tutustunut tähän Frank J. Selke-trophyn voittajaan varmasti useastikin, mutta monelle peruskatsojalle John Madden on täysin uusi tapaus.

John Madden saapuu paikalle väsyneenä, mutta ilmeisen tyytyväisenä valintaansa.

-Halu menestyä minut tänne Helsinkiin toi, pyrin auttamaan joukkuetta voittoihin ja keväällä voittamaan mestaruuden. Agenttini Bill Zito kehui kovasti Helsinkiä ja tämä kaupunki tuntuu hyvin samanlaiselta kuin nuoruuteni ympäristö.

HIFK tunnetaan fyysisenä joukkueena ja tästä on myös Maddenille kerrottu:

-Ystäväni Brian Rafalski kertoi saapuessaan Suomesta, että tämä on mukava paikka pelata. Yksi syy joukkueen valintaani oli juuri se, että kuulin IFK:n olevan fyysinen joukkue. Haluan itsekin tiputtaa muutaman pommin, kun paikka tulee. Haluasin nähdä IFK:n pelisysteemin tänään Jyväskylässä, jotta tietäisin mitä tuleman pitää.

ajankohtaista

Matikaisella asiaa [lue lisää]

Madden tunnetaan NHL:ssä puolustavana hyökkääjänä, mutta vielä junioriaikoina mies oli melkoinen maalinsylkijä.

-Albertassa valmentajani sanoi minulle, että NHL:ään päästäkseni minun on opittava puolustamaan. Tämä oli minulle kova shokki, koska olin siinä vaiheessa joukkueeni maalitykki. Kuitenkin kun pitkän odotuksen jälkeen pääsin NHL:ään, niin harjoittelu kannatti. SM-liigassa voin tehdä hyvin maalejakin, mutta siinä vaiheessa kun kiekko on vastustajalla niin olen varmasti joukkueen apuna puolustuksessa.

Täysin pystymetsästä Madden ei IFK:hon liity, sillä harjoittelu NHL:ää varten oli kuitenkin kovaa.

-Huhtikuun puolen välin jälkeen en ole pelannut peliäkään, mutta meillä oli muutaman Devils-pelaajan kanssa jäävuoro ja olen harjoitellut koko syksyn jäällä. Kesällä harjoittelin tavallisesti ja vielä syyskuussa toivoin NHL-kauden alkavan. Kausi ei kuitenkaan alkanut, enkä usko että Pohjois-Amerikassa pelataan NHL-kiekkoa tällä kaudella. Minulla oli muutama muukin vaihtoehto työsulun ajaksi, mutta päädyin IFK:hon.

Haastattelu

Aravirran mietteitä [lue lisää]

Aivan tuntematon SM-liiga ei kuitenkaan Maddenille ole:

-Tiedän joukkueesta Jarkko Ruudun ja sanotaanko että pelaan mieluummin hänen puolellaan kuin Ruutua vastaan. Rafalski kertoi myös helsinkiläisyleisöstä. Toivon, että tunnelma on otteluissa hyvä ja että saisin esitettyä hyviä otteita ja siten auttaisin joukkueen mahdollisimman pitkälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle