Jatkoajan tähdistökentälliset: Koskinen ja Granlund parhaat suomalaiset

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Mikko Koskinen oli MM-kisojen paras maalivahti.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
MM-kisoja Moskovassa ja Pietarissa seuranneet Jatkoajan toimittajat tekivät omat valintansa tähdistökentällisiksi. Suomalaisista esiin nousivat Mikael Granlund ja Mikko Koskinen.

Jatkoajan Moskovassa finaalia seuraavat toimittajat Sami Koljonen ja Mika Pukkinen tekivät tähdistövalintansa.

Pukkisen valinnat:

Vadim Šipatšjov (Venäjä) – Mikael Granlund (Suomi) – Auston Matthews (Yhdysvallat)
Nikita Zaitsev (Venäjä) – Michael Matheson (Kanada)
Mikko Koskinen (Suomi)

Vadim Šipatšjov: Oli Venäjän kantavia voimia läpi turnauksen ja voittaa kisojen pistepörssin. Koko Šipatšjovin johtama kentällinen ansaitsee kunniamaininnan turnauksesta luovasta hyökkäyspelistä, vaikka joukkue ei lopulta pronssia ylemmäs yltänytkään.

Mikael Granlund: On pelannut hyvää peliä läpi turnauksen kumpaakin suuntaan. Johtanut Leijonille tärkeää kentällistä.

Auston Matthews: Matthews ja Suomen Patrik Laine olivat suuri keskustelun aihe jo ennen turnausta. Supernuorukaisista Laine teki enemmän maaleja, mutta kokonaisvaltaisesti paremmin pelasi nimenomaan Matthews. Jenkkilupaus onnistui olemaan kantavia voimia joukkueessaan ja lopulta oli myös jenkkien paras pistemies. Laine ei ole pystynyt esittämään mitään maagista isompia maita vastaan.

Nikita Zaitsev: Oli olennainen osa venäläisten takalinjaa ja ansaitsee paikkansa tähdistökentällisessä.

Michael Matheson: Kanadalaisten takalinjoilla iso palanen myös pisteiden muodossa. Mathesonin ollessa kentällä ei myöskään omassa päässä ole kovinkaan monesti soinut.

Mikko Koskinen: Leijonien ykkösvahti on ollut varma läpi turnauksen. Hänelle ei ole tehty kuin muutama helppo maali alkusarjassa, mutta sittemmin miehen ohittaminen on ollut vaikeaa.

Mikael Granlund oli kovassa iskussa läpi kisojen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Koljosen valinnat:

Vadim Šipatšjov (Venäjä) – Mikael Granlund (Suomi) – Artemi Panarin (Venäjä)
Nikita Zaitsev (Venäjä) – Cody Ceci (Kanada)
Mikko Koskinen (Suomi)

Vadim Šipatšjov: Turnauksen todennäköinen pistepörssin voittaja ja upeita otteita läpi turnauksen. Näytti olevansa yksinkertaisesti turnauksen paras pelaaja.

Mikael Granlund: Suomen ykköshyökkääjä. Käytti ison kaukalon luoman lisätilan hyvin hyödykseen ja rakenteli tilanteita välillä tyhjästä. Patrik Laine teki yhtä monta pistettä, mutta Granlund pelasi tasaisemmin ja kokonaisvaltaisemmin.

Artemi Panarin: Šipatšjovin ketjun toinen laituri teki ajoittain kaukalossa,mitä tahtoi. Pienikokoinen taitopakkaus jakeli loistavia syöttöjä ketjukavereilleen, mutta iski myös itse osumia.

Nikita Zaitzev: Venäjän johtava pakki läpi turnauksen. Tehotilaston jaetulla kärkipaikalla ennen finaalia, mikä kertoo vahvasta suorittamisesta kahteen suuntaan. Siinä sivussa iski myös tehoja.

Cody Ceci: Nuoresta iästä huolimattaan Kanadan pakiston ikään kuin kokeneempaa osastoa NHL-puolustajana. Otti ison roolin vastaan ja pelasi erinomaisesti.

Mikko Koskinen: On kannatellut Suomea silloin, kun joukkue on sitä tarvinnut. Nollapeli Kanadaa vastaan alkusarjassa ja välieräottelussa vain yksi taakse päästetty maali kertovat omaa kieltään Koskisen torjuntatyöskentelystä turnauksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle