Jatkoajan NHL-toimituksen siirtotakarajapaketti

NHL / Artikkeli
Pittsburgh on ollut liigan aktiivisin siirtorajan kynnyksellä.
Kuva © Getty Images
Jatkoajan NHL-toimitus käy joukkueiden tilanteet läpi divisioonittain vielä kun siirrot ovat mahdollisia.

"Ei vaihtokauppoihin voi pakottaa, vaikka olisi tarvetta. Jollain muullakin on oltava tarvetta."
- Ken Holland

NHL:n siirtotakaraja on tällä kaudella työsulun vuoksi poikkeuksellisen myöhään.

Normaalisti vaihdot ovat sallittuja helmikuun loppuun asti, mutta nyt siirtoikkuna sulkeutuu vasta keskiviikkona 3.4. klo 22 Suomen aikaa.

Siirtojen pitää siihen mennessä saada liigan hyväksyntä. Myöhemmin hankitut pelaajat eivät ole edustuskelpoisia pudotuspeleissä.

Esimakua markkinoilta on saatu jo muutaman ison kalan uitua uusiin haaveihin.

Nimekkäimpiin siirtyjiin ovat kuuluneet Pittsburghin nappaamat Jarome Iginla, Brenden Morrow ja Douglas Murray. Yliopistopelaajista halutuin, puolustaja Danny DeKeyser, puolestaan teki sopimuksen Detroitin kanssa.

Huhtikuu alkoi räväkästi koko liigan leveydeltä. Lähinnä AHL-tason kauppaa kävivät Anaheim ja Philadelphia, kun Harry Zolnierczyk matkasi Kaliforniaan ja Jay Rosehill Flyersin rivistöön. Chicago hankki hieman leveyttä keskustaansa Michael Handzusin muodossa. San Jose sai vaihtokaupassa neljännen kierroksen varausoikeuden tulevan kesän varaustilaisuuteen.

Aprillipäivän kovin siirto tehtiin Calgaryn ja St. Louisin välillä, kun huhuissa vahvasti pyörinyt Jay Bouwmeester siirtyi nuottipaitoihin vaihdossa Mark Cundariin, Reto Berraan, ehdolliseen neljännen kierroksen varausoikeuteen tulevalle kesälle sekä ensimmäisen kierroksen varausoikeuteen joko vuodelle 2013 tai 2014. Lisäksi huhuissa pyörinyt Robyn Regehr pakkasi tavaransa Buffalosta ja siirtyi hallitsevan mestarin Los Angelesin riveihin vaihdossa kahden tulevan varaustilaisuuden toisen kierroksen varausoikeuksiin.

Aktiivisen myyjän roolin otti alkuviikosta Dallas Stars, joka päätti tiistaina luopua kahdesta veteraanihyökkääjästään. Laukkunsa pakkasivat Jaromir Jagr ja Derek Roy, joista molemmista vastineeksi tuli nuorempia pelaajia ja varausoikeuksia.

ITÄISEN KONFERENSSIN ENNAKOT:

Koillinen divisioona

Atlantin divisioona

Kaakkoinen divisioona

LÄNTISEN KONFERENSSIN ENNAKOT:

Luoteinen divisioona

Keskinen divisioona

Tyynenmeren divisioona

» Lähetä palautetta toimitukselle