Jatkoajan NHL-ennakko 2014-15

NHL / Artikkeli
Kuva © Graig Abel
Jatkoaika ennakoi jokaisen joukkueen läpi ja käy läpi myös mielenkiintoisia pelaajia divisioonittain.

Jatkoajan NHL-ennakko 2014-15

Tekstit: Jatkoajan NHL-toimitus
Kuvat: Getty Images
Toteutus: Jussi Kivimäki

NHL:n kauden 2014-15 alku on koittanut. Miltä tuntuu kausi ilman Saku Koivua tai Teemu Selännettä.. Myös veteraanipuolustajien Sami Salon ja Kimmo Timosen urien jatkot ovat hämärän peitossa.

Suomalaisten nuorten pelaajien esiinmarssi alkoi jo viime kaudella. Entistä kypsempi Mikael Granlund haastaa Mikko Koivun Wildin ykkössentterin paikalla. Aleksander Barkov palaa loukkaantumisen jälkeen takaisin kaukaloon kokeneempana.

Mitä muuta tulevalla kaudella odotetaan tapahtuvan? Jatkoaika ennakoi jokaisen joukkueen läpi ja käy läpi myös mielenkiintoisia pelaajia divisioonittain. Kausi on pitkä ja siihen kannattaa valmistautua hyvin lukemalla tarjoamamme paketti läpi!

Löydät joukkue-ennakot vasemmalta divisioonittain lajiteltuna. Logoa/nimeä klikkaamalla pääset eteenpäin.

Tyynenmeren divisioona

Rakentaako Canucks tiensä takaisin huipulle?

Los Angeles Kings voitti taas mestaruuden ja Anaheim Ducks dominoi runkosarjassa. Suuria muutoksia tuskin on luvassa divisioonan sisällä, ellei Vancouver Canucks saa pakettiaan takaisin kasaan. Myös San Jose Sharksin pitäisi jostain kolosta kaivaa esiin taito voittaa pudotuspelisarjoja päätyyn asti. Suomalaisittain merkittävintä divisioonassa on Teemu Selänteen ja Saku Koivun eläköitymiset.

Anaheim Ducks

Nokka pystyyn vaikka Teemutta

Viime kausi: Konferenssivälierät
Valmentaja: Bruce Boudreau

Ducksin leirissä puhaltavat uudet tuulet, kun seuraikoni Teemu Selänteen ura on paketissa. Isot saappaat jäivät täytettäviksi myös toiselta suomi-ikonilta Saku Koivulta. Joukkue suuntaa tulevaan kauteen nuorena ja nälkäisenä, viime kauden menestyksen siivittämänä. Riittääkö runkosarjassa mainetta niittäneen päävalmentaja Bruce Boudreaun pelikirja vieläkään pudotuspelien päätyyn saakka?

+ Tulleet pelaajat

KH Ryan Kesler
LH Dany Heatley
P Clayton Stoner
KH Nate Thompson

- Lähteneet pelaajat

MV Jonas Hiller
LH Teemu Selänne
KH Saku Koivu
KH Mathieu Perreault
KH Nick Bonino
P Luca Sbisa

Seurattava pelaaja

Dany Heatley, LH

Dany Heatleyn sopimusta Ducksiin voidaan pitää kokeiluna, jonka odotusarvo ei ole järin suuri. Hiljalleen NHL:n maalintekokärjestä rivimieheksi hiipunut Heatley ei vakuuttanut viime kaudella Minnesota Wildissa. Mikäli Heatley tippuu tänä vuonna popcorn-osastolle, voi jopa koko NHL-ura olla taputeltu. Ainakaan alku ei näytä hyvältä, sillä kausi alkanee nivusvammasta toipuessa.

» Lue lisää Tyynenmeren divisioonan seurattavista pelaajista

Arizona Coyotes

Menetyksestä menestykseen?

Viime kausi: 9. (länsi)
Valmentaja: Dave Tippett

NHL-yleisön opetellessa lausumaan sanat Arizona ja Coyotes yhteen putkeen, joukkue itse aloittaa taistelunsa kaukalon puolella. Maalipyssy Radim Vrbatan menettänyt Arizona Coyotes on kovan paikan edessä lähtiessään haastamaan kivenkovan läntisen konferenssin joukkueita. Onko kojoottien hampaissa vielä terävyyttä, vai karkaako saalis jälleen?

+ Tulleet pelaajat

MV Devan Dubnyk
KH Sam Gagner
KH Joe Vitale
LH B.J. Crombeen

- Lähteneet pelaajat

KH Mike Ribeiro
LH Radim Vrbata
P Derek Morris
MV Thomas Greiss
KH Jeff Halpern
LH Paul Bissonnette

Seurattava pelaaja

Sam Gagner, KH

Nuoresta iästään (25) huolimatta jo seitsemän NHL-kautta pelannut Sam Gagner on osoittanut kykenevänsä vakiorooliin NHL:ssä. Edmonton Oilersin entinen luottomies on iskenyt reilun 40 pisteen keskiarvolla tasaisen epätasaisia tehoja, ja on parhaimmillaan erittäin näyttävä pelaaja.

» Lue lisää Tyynenmeren divisioonan seurattavista pelaajista

Calgary Flames

Viisi vuotta sammuksissa ollutta liekkiä sytyttämässä

Viime kausi: 13. (länsi)
Valmentaja: Bob Hartley

Calgaryssa ei ole viiteen vuoteen nähty playoff-kevättä. Tämä putki halutaan katkaista uudella, kokeneemmalla maalivahdilla sekä kovaan työmoraaliin perustuvalla pelitavalla. Viime kautta voidaan Calgary Flamesin osalta pitää jo jonkinlaisena pohjakosketuksena. Ainakin Albertan osavaltion suurkaupunki Calgaryssa toivotaan, että pohja nähtiin jo.

+ Tulleet pelaajat

LH Brandon Bollig
LH Mason Raymond
LH Devin Setoguchi
P Deryk Engelland
MV Jonas Hiller

- Lähteneet pelaajat

LH Mike Cammalleri
LH Kevin Westgarth
P Chris Butler
LH T.J. Galiardi

Seurattava pelaaja

Devin Setoguchi, LH

Viime kaudella Winnipeg Jetsin riveissä Setoguchilla oli mahdollisuus näyttää. 75 ottelussa pisteitä kertyi kuitenkin vain 27, mikä ei todellakaan ole tarpeeksi kolmella kaudella yli 20 maalia mättäneelle laiturille. Varsinkin lukemaa 11 näyttävä maalisaldo on jopa pelottavan surkea. 183-senttinen Setoguchi ei nimittäin ole pelaajatyypiltään optimaalinen alempiin ketjuihin.

» Lue lisää Tyynenmeren divisioonan seurattavista pelaajista

Edmonton Oilers

Valoa kohti

Viime kausi: 14. (länsi)
Valmentaja: Dallas Eakins

Edmonton Oilersilla on tulevaan kauteen lähdettäessä vain yksi tavoite. Seura haluaa katkaista kahdeksan vuotta kestäneen kuivan kauden ja palata takaisin pudotuspeleihin. Seuran GM Craig MacTavish teki hartiavoimin töitä vahvistaakseen joukkuetta. Yksi asia kuitenkin pysyi muuttumattomana. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen joukkue lähtee kauteen samalla päävalmentajalla, kun viime kaudella puikkoihin astunut Dallas Eakins jatkaa seuran komennossa.

+ Tulleet pelaajat

KH Leon Draisaitl
P Mark Fayne
P Nikita Nikitin
LH Benoit Pouliot
LH Teddy Purcell

- Lähteneet pelaajat

P Anton Belov
KH Sam Gagner

Seurattava pelaaja

Mark Fayne, P

New Jersey Devilsissä uransa alkupuolen viihtynyt Mark Fayne on ollut yksi NHL:n hyvin varjeltuja salaisuuksia. Luotettava puolustava puolustaja teki kesällä rahakkaan sopimuksen Oilersiin, jossa häntä odottaa jopa ykkösparin vastuu.

» Lue lisää Tyynenmeren divisioonan seurattavista pelaajista

Los Angeles Kings

Kivikova Kings

Viime kausi: Mestaruus
Valmentaja: Darryl Sutter

Los Angeles Kings voitti viime kaudella upean kevään päätteeksi toisen mestaruutensa kolmen kauden sisään. Alkavaan kauteen pitkälti muuttumaton Kings lähtee jälleen yhtenä ennakkosuosikeista. Kingsin toimitusjohtaja Dean Lombardi jatkoi tuttua tapaansa, eikä Los Angelesissa nähty tänäkään kesänä merkittäviä muutoksia. Merkittävintä oli Marian Gaborikin solmima pitkä jatkosopimus, jonka myötä Kings toivoo saaneensa vihdoin ja viimein krooniseen maalinteko-ongelmaansa pysyvän vastauksen.

+ Tulleet pelaajat

(LH Marian Gaborik)
LH Adam Cracknell
LH David Van Der Gulik

- Lähteneet pelaajat

P Willie Mitchell
KH Colin Fraser
KH Linden Vey

Seurattava pelaaja

Mike Richards, KH

Kolme vuotta sitten Philadelphiasta isossa kaupassa Los Angelesiin siirtynyt Mike Richards on ollut Kingsissä suoraan sanottuna heikko. Niin heikko, että pelipaikka löytyi viime kaudella lopulta neloskentän keskeltä. Talvella 30 vuotta täyttävä Richards on entinen ykköskierroksen varaus, joka takoi Philadelphiassa parhaimmillaan 80 pistettä ja 30 maalia kaudessa.

Kingsissä hän on herännyt tehoilemaan lähinnä pudotuspeleissä; paras runkosarjasaldo tähän asti on 44 pistettä. Tehotilastokin on ollut kaksi kautta pakkasella, joukkueessa joka tekee enemmän maaleja kuin päästää niitä.

» Lue lisää Tyynenmeren divisioonan seurattavista pelaajista

San Jose Sharks

Pudotuspelipeikosta eroon

Viime kausi: Konferenssipuolivälierät
Valmentaja: Todd McLellan

Viime kausi päättyi San Franciscon lahdella tuttuun pettymykseen, kun vahvan runkosarjan pelannut hailauma hukkasi kolme katkaisupalloa ja hävisi tulevalle mestarille Los Angeles Kingsille. Joukkue lähtee tutulla rungolla pokaalijahtiin. Joukkueen valmentaja Todd McLellan uskoo pitkän aikavälin tuloksiin, siitä kertoo luottopuolustajien Jason Demersin ja Scott Hannanin jatkosopimukset.

+ Tulleet pelaajat

LH Tye McGinn
LH John Scott

- Lähteneet pelaajat

LH Martin Havlat
P Dan Boyle
P Brad Stuart

Seurattava pelaaja

Antti Niemi, MV

Antti Niemen ura liigavahdista Stanley Cup -voittajaksi on ollut upea. Mestaruuden jälkeen tie vei San Joseen, eikä Niemi ole muuttunut Sharksissa edellistä joukkuettaan heikommaksi veräjänvartijaksi.

» Lue lisää Tyynenmeren divisioonan seurattavista pelaajista

Vancouver Canucks

Hitaasti uudistuvat kanukit

Viime kausi: 12. (länsi)
Valmentaja: Willie Desjardins

Viiden vuoden pudotuspeliputki tuli Vancouver Canucksin osalta päätökseen viime keväänä. Canucks ei ole muutaman menestysvuoden vuoksi päässyt varaamaan juurikaan aikaisissa vaiheissa, joten varsinaiset huippunuoret ovat kiertäneet Vancouverin kaukaa. Nyt kesällä Canucks varasi kuitenkin kuudentena ja sai riveihinsä laitahyökkääjä Jake Virtasen. Hän voi olla ensimmäinen osa vancouverilaista uudelleenrakennusta.

+ Tulleet pelaajat

P Luca Sbisa
KH Nick Bonino
LH Radim Vrbata
MV Ryan Miller
LH Linden Vey
LH Derek Dorsett
KH Dustin Jeffrey
P Bobby Sanguinetti

- Lähteneet pelaajat

KH Ryan Kesler
LH David Booth
KH Mike Santorelli
P Jason Garrison
KH Jordan Schroeder
LH Zac Dalpe
P Andrew Alberts

Seurattava pelaaja

Alexander Edler, P

Ei mennyt aivan putkeen Alexander Edlerin viime kausi. Tehotilastossa komeili kauden päätteeksi lukema -39, joka oli koko NHL:n huonoin saldo. Isokokoinen ruotasalainen oli kuin varjo entisestään. Varmaotteinen huippupuolustaja muuttui yhtäkkiä jatkuvasti ulkona tilanteista olevaksi löysimykseksi.

» Lue lisää Tyynenmeren divisioonan seurattavista pelaajista

Keskinen divisioona

Onko Minnesotan suomalaisista haastamaan lännen kärkijoukkueet?

Huippukauden Avalanchen peräsimessä vetänyt Patrick Roy taistelee toisen kauden kirouksen kanssa. Hyökkäystään merkittävästi parantanut Dallas Stars nousee takaisin divisioonan kärkikahinoihin. Minnesotassa Mikael Granlund on ottanut askelen eteenpäin urallaan ja on ensi kaudella joukkueen kiekollinen johtaja.

Chicago Blackhawks

Kuinka pettymyksestä toivutaan

Viime kausi: Konferenssifinaalit
Valmentaja: Joel Quenneville

Chicago Blackhawks lähtee tulevaan kauteen mielessään vain yksi asia: viime kaudesta on laitettava paremmaksi. Blackhawks selvisi kesästä suhteellisen vähillä menetyksillä. Merkittävin tulija on New York Rangersin ulosostamaksi joutunut Brad Richards. 34-vuotias kanadalainen on edelleen kovan luokan pelimies, vaikka viime kausien tehot ovatkin olleet melko vaisuja huippuvuosiin verrattuna.

+ Tulleet pelaajat

KH Brad Richards
MV Michael Leighton
P Kyle Cumiskey
KH Cody Bass
LH Pierre-Cedric Labrie

- Lähteneet pelaajat

LH Brandon Bollig
KH Michal Handzus
P Sheldon Brookbank
MV Nikolai Habibulin

Seurattava pelaaja

Kris Versteeg, LH

Kanadalaislaituri Kris Versteeg palasi viime kaudella Blackhawksiin neljän vuoden tauon jälkeen. Kauden 2009-10 päätteeksi Stanley Cupia Blackhawksissa voittaneen Versteegin oli pienessä laskusuunnassa ja nyt hän hakee uutta nostetta tutusta ympäristöstä.

» Lue lisää Keskisen divisioonan seurattavista pelaajista

Colorado Avalanche

Iskeekö toisen kauden kirous?

Viime kausi: Konferenssipuolivälierät
Valmentaja: Patrick Roy

Nuorien tähtipelaajien voimalla viime kaudella kaikki yllättänyt Colorado Avalanche on kovan paikan edessä vahvistuneessa divisioonassa. Joukkuetta johtaa kravattiosastolla Avalanchen entiset tähdet valmentaja Patrick Royn ja toimitusjohtaja Joe Sakicin johdolla. Royn ensimmäinen vuosi NHL-joukkueen päävalmentajana oli onnistunut. Kauden päätteeksi Royn jo valmiiksi täyteläiseen palkintokaappiin kaivettiin tilaa, kun entinen tähtimaalivahti voitti NHL:n parhaan päävalmentajan palkinnon.

+ Tulleet pelaajat

LH Jarome Iginla
KH Daniel Briere
P Brad Stuart

- Lähteneet pelaajat

KH Paul Stastny

Seurattava pelaaja

Ryan O'Reilly, LH

O'Reilly osoitti viimeistään viime kaudella olevansa huippupelaaja NHL:ään. Laituriksi siirtynyt O'Reilly rikkoi ensi kertaa 60 tehopisteen rajan ja pelasi eniten Avalanchen kovasta hyökkäyskalustosta illasta toiseen. Pudotuspeleissä tahti vain kiihtyi kiihtymistään.

» Lue lisää Keskisen divisioonan seurattavista pelaajista

Dallas Stars

Tähdet alkavat jälleen tuikkia

Viime kausi: Konferenssipuolivälierät
Valmentaja: Lindy Ruff

Dallas Stars sai viime kaudella kasaan valtavan määrän tuoreutta. Uudet paidat, uusi GM, uusi valmennustiimi, uusi kapteeni ja Tyler Seguinin myötä uusi ykköskentän keskushyökkääjä. Ennen kautta ei tiedetty kuinka joukkue reagoisi suureen määrään muutoksia ja kausi olikin melkoista vuoristorataa. GM Jim Nill ilmoitti ennen heinäkuuta toisen kentän keskushyökkääjän olevan tärkein prioriteetti joukkueella ja Jason Spezzan myötä tässä tavoitteessa onnistuttiin erinomaisella tavalla.

+ Tulleet pelaajat

KH Jason Spezza
LH Ales Hemsky

- Lähteneet pelaajat

LH Alex Chiasson

Seurattava pelaaja

Jason Spezza, KH

Jason Spezza tuli hieman yllättäen Texasin lämpöön. Hänellä on vielä vuosi sopimusta jäljellä, joten Stars saa nälkäisen ja uudesta sopimuksesta pelaavan keskushyökkääjän Tyler Seguinin taakse.

Spezza on kaikki mitä Stars kaipaa. Hyvä aloittaja, erinomainen apu ylivoimalle ja pelaaja jolla on kyky tehdä laitureista parempia. Kuten Brad Richards aiemmin Starsissa, Spezza ei ole erityisen nopea luistelija, mutta hänen kykynsä lukea peliä poistaa tämän ongelman joukkueessa jonka tavaramerkki on muuten nopeus.

» Lue lisää Keskisen divisioonan seurattavista pelaajista

Minnesota Wild

Suomalaissentterit suunnannäyttäjinä

Viime kausi: Konferenssivälierät
Valmentaja: Mike Yeo

Minnesota Wild voitti ensimmäistä kertaa kymmeneen kauteen pudotuspelisarjan kukistaessaan ensimmäisellä kierroksella kovin odotuksin kevääseen lähteneen Colorado Avalanchen. Tukku Wildin nuoria lupauksia osoitti nopeasti, että seura on tehnyt heidän kohdallaan runsaasti hyviä ratkaisuja. Pudotuspeleissä nuorison kokemattomuus tuli paikoittain esiin, mutta kokonaisuutena otteet herättivät entistä suurempia toiveita tulevaisuuden suhteen.

+ Tulleet pelaajat

LH Thomas Vanek
KH Jordan Schroeder
P Justin Falk

- Lähteneet pelaajat

LH Dany Heatley
P Clayton Stoner
P Nate Prosser

Seurattava pelaaja

Erik Haula, KH

Erik Haula otti monien yllätykseksi pysyvän pelipaikan Wildin kokoonpanossa viime kaudella. Haula täytti alempien kenttien keskushyökkääjän tontin erinomaisesti, ja keväällä taskuun oli kertynyt suurempi määrä NHL- kuin AHL-pelejä. Lisäksi porilaislähtöinen kiekkoilija iski seitsemän tehopistettä joukkueen 13 pudotuspeliottelussa.

» Lue lisää Keskisen divisioonan seurattavista pelaajista

Nashville Predators

Rinne riveihin ja pää pois pensaasta

Viime kausi: 10. (länsi)
Valmentaja: Peter Laviolette

Nashville Predators valmistautuu ensimmäiseen kauteensa ilman valmentajaikoni Barry Trotzia. Uusi päävalmentaja Peter Laviolette ja lukuisat edulliset hyökkääjähankinnat merkitsevät sitä, että seura räväyttää tiskiin uuden, hyökkäävämmän version kantrikaupungin pedoista. Riskittömyys on historiaa.

+ Tulleet pelaajat

LH James Neal
KH Mike Ribeiro
KH Olli Jokinen
KH Derek Roy
P Anton Voltšenkov

- Lähteneet pelaajat

LH Patri Hörnqvist
KH Nick Spaling

Seurattava pelaaja

James Neal, LH

Laitahyökkääjä James Neal sai kesäkuussa pakata laukkunsa, kun hänet kaupattiin Penguinsista Predatorsiin. Muutos on kaikin puolin suuri Nealille. Predators ei ole tunnettu hyökkäyspelistään ja joukkuetta on povattu konferenssin häntäpäähän, kun taas Penguins on sarjan kovimpia suosikkeja ja omistaa kovan hyökkäyskaluston.

» Lue lisää Keskisen divisioonan seurattavista pelaajista

St. Louis Blues

Kun pelkästään pudotuspeleihin pääseminen ei enää riitä

Viime kausi: Konferenssipuolivälierät
Valmentaja: Ken Hitchcock

Runkosarjamenestys ei ole kantanut lopulta pudotuspeleissä St. Louis Bluesia viime vuosina. Kolmantena keväänä putkeen St. Louis Blues sai hyvät lähtöasetelmat pudotuspeleihin, mutta näiden viimeisen kolmen kauden aikana Blues on kuitenkin onnistunut voittamaan vain yhden pudotuspelisarjan. Onnistuneet varaukset kesästä toiseen ja hyvät liikkeet vapaiden pelaajien markkinoilla ovat tuottaneet Bluesille yhden NHL:n parhaista kokoonpanoista. Mutta pudotuspelimenestys, se on Bluesia karttanut. Onko joukkueesta vieläkään menestymään myös runkosarjan jälkeenkin?

+ Tulleet pelaajat

KH Paul Stastny
KH Jori Lehterä
P Karl Gunnarsson

- Lähteneet pelaajat

KH Vladimir Sobotka
P Roman Polak
MV Ryan Miller

Seurattava pelaaja

Patrik Berglund, KH

Patrik Berglundin viime kausi oli pienoinen pettymys. Monikäyttöinen ruotsalainen jäi liikaa kärkihyökkääjien varjoon ja ajautui siirtohuhujen kohteeksi. Berglund kuitenkin jatkaa Bluesissa, jossa hyökkääjien osalta kilpailua kolmen ensimmäisen ketjun paikoista on entistä kovempaa.

» Lue lisää Keskisen divisioonan seurattavista pelaajista

Winnipeg Jets

Mauricen johdolla pitkään ja pimeään talveen

Viime kausi: 11. (länsi)
Valmentaja: Paul Maurice

Winnipeg Jets jatkaa kärsivällistä jälleenrakentamista omiin varauksiinsa luottaen. Alkavasta kaudesta tulee vaikea, mutta häivähdys optimismia vilkahtaa jo horisontissa. Miltei muuttumaton pelaajarunko on toisilleen jo viime kaudelta tuttu. Mauricelaisen pelitavan keskiössä on edelleen tiivis ja aggressiivinen viisikkopuolustaminen ja nopeat vastahyökkäykset. Tätä pelitapaa nyansseineen on iskostettu edelleen Jets-pelaajiin harjoitusleirillä.

+ Tulleet pelaajat

KH Mathieu Perreault
KH T.J. Galiardi

- Lähteneet pelaajat

KH Olli Jokinen
LH Devin Setoguchi
MV Al Montoya

Seurattava pelaaja

Ondrej Pavelec, MV

Useasti liigan heikoimmaksi ykkösvahdiksi luonnehdittu Ondrej Pavelec on tienhaarassa. Jets-johto on osoittanut luottoaan tsekkivahtia kohtaan toistuvien epäonnistumisten hetkillä, ja nyt on viimeinen mahdollisuus Pavelecille osoittaa kuuluvansa NHL-joukkueen ykkösmaalivahdiksi.

» Lue lisää Keskisen divisioonan seurattavista pelaajista

Atlantin divisioona

Tuukka Rask on suomalaistähdistä kirkkain.

Hyvin vähän on muuttunut divisioonan sisäisissä voimasuhteissa. Bruins jyrää ja Sabres on heittopussi. Senatorsin alamäki jyrkkenee entisestään.

Boston Bruins

Kenestä kevään lapsi?

Viime kausi: Konferenssivälierät
Valmentaja: Claude Julien

Boston Bruinsin viime kausi näytti pitkään täydellisyyttä hipovalta. Koko NHL:n suurin pistepotti toi palkintokaappiin Presidents’ Trophyn, ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Detroit Red Wing kaatui viidessä ottelussa. Suuri unelma kuitenkin mureni toisen pudotuspelikierroksen seitsemännessä pelissä.

+ Tulleet pelaajat

-

- Lähteneet pelaajat

LH Jarome Iginla
MV Chad Johnson
LH Shawn Thornton

Seurattava pelaaja

Reilly Smith, LH

Näyttää siltä, että Boston Bruinsin asema itäisen konferenssin kärkipäässä on taattu niin kauan kuin kokeneen kaartin takana on Reilly Smithin kaltaisia lupauksia. Ensimmäinen täysi 82 ottelun runkosarja NHL:ssä ja ensimmäiset pelit Bruinsin organisaatiossa jättivät jälkeensä 20 maalia ja 51 tehopistettä. Smith oli kentällä 28 kertaa useammin joukkueensa tehdessä kuin päästäessä maalin.

» Lue lisää Atlantin divisioonan seurattavista pelaajista

Buffalo Sabres

Välimallin joukkue McDavidia saalistamassa

Viime kausi: 16. (itä)
Valmentaja: Ted Nolan

NHL:n jumbojoukkueeksi romahtanut Buffalo Sabres valmistautuu hitaasti, mutta varmasti, uuteen nousuun. Tuleva NHL-kausi on viime vuosina taapertaneelle seuralle selkeä kasvatusvuosi. Sabres on materiaaliltaan tälläkin kaudella NHL:n häntäpäätä, mikä ei ole erikoista joukkueelle, joka on uudelleenrakennusvaiheessa. Tulevan kesän ykkösvaraukseksi on povattu jo pitkään Connor McDavidia, jonka saaminen Buffaloon olisi Sabresille iso asia.

+ Tulleet pelaajat

LH Matt Moulson
KH Brian Gionta
P Josh Gorges
P Andrej Meszaros

- Lähteneet pelaajat

KH Ville Leino
P Christian Ehrhoff
P Jamie McBain
P Henrik Tallinder

Seurattava pelaaja

Chris Stewart, LH

Sabresiin kesken viime kauden siirtynyt Chris Stewart on joukkueen kärkihyökkääjiä. Kanadalaislaiturista oli kuoriutumassa yksi NHL:n parhaimmista voimahyökkääjistä, mutta siirto Sabresiin oli pientä takapakkia uralle. Alkukausi Bluesissa ei sujunut kuin edelliset, ja Sabresiin siirtymisen jälkeen alkoivat loukkaantumishuolet.

» Lue lisää Atlantin divisioonan seurattavista pelaajista

Detroit Red Wings

Katseet kohdistuvat Pulkkiseen

Viime kausi: Konferenssipuolivälierät
Valmentaja: Mike Babcock

Detroit Red Wingsiä koskevan kausiennakon voisi lähestulkoon kopioida viime syksyltä. Uuteen kauteen tutulla rungolla lähtevä joukkue ei ole ennakkosuosikki taistelussa Stanley Cupista, mutta päihittänee viime vuosina konferenssin hännillä roikkuneet pyrkyrit. Suomalaisittain mielenkiintoa lisää Teemu Pulkkisen kohtalo.

+ Tulleet pelaajat

-

- Lähteneet pelaajat

LH Todd Bertuzzi
KH David Legwand

Seurattava pelaaja

Tomas Jurco, LH

Tomas Jurco debytoi viime kaudella NHL-kaukaloissa, ja moni Red Wings –kannattaja oli tyytyväinen näkemäänsä. 36 ottelussa syntyi kahdeksan maalia ja 15 tehopistettä. Slovakialaisnuorukainen piti hyökkäyspäässä ajoittain kokeneempia ja kookkaampia vastustajia aivan pilkkanaan.

» Lue lisää Atlantin divisioonan seurattavista pelaajista

Florida Panthers

Uusi aika on täällä

Viime kausi: 15. (itä)
Valmentaja: Gerard Gallant

Florida Panthers on suomalaisittain yksi ensi kauden kiinnostavimmista joukkueista, sillä riveissä on kolme suomalaista. Lisäksi joukkue hankki kesällä Stanley Cup-kokemusta ja uuden valmentajan. Mihin tämä kaikki riittää?

+ Tulleet pelaajat

P Aaron Ekblad
KH Dave Bolland
H Jussi Jokinen
P Willie Mitchell
LH Shawn Thornton
KH Derek MacKenzie
MV Al Montoya

- Lähteneet pelaajat

P Tom Gilbert
H Jesse Winchester
KH Scott Gomez
P Ed Jovanovski
MV Scott Clemmensen
LH Krys Barch

Seurattava pelaaja

Erik Gudbranson, P

Kanadalaispuolustaja varattiin neljä vuotta sitten koko varaustilaisuuden kolmantena. Isokokoinen Erik Gudbranson on taitava kiekollinen pakki, mutta osaa myös fyysisen pelin. Lisäksi Gudbransonissa on johtaja-ainesta, joten tulevina vuosina rintaa saattaa koristaa kirjain.

» Lue lisää Atlantin divisioonan seurattavista pelaajista

Montreal Canadiens

Nuori joukkue kehittyy kohti kärkeä

Viime kausi: Konferenssifinaalit
Valmentaja: Michel Therrien

Montreal Canadiensin GM Marc Bergevin ei ollut tyytyväinen, vaikka hänen joukkueensa ylsi itäisen konferenssin finaaleihin. Hän vaatii johtamaltaan seuralta ja pelaajiltaan parempaa. Tulevalla kaudella Montrealissa seurataan tarkasti, kuinka joukkueen nuoret jatkavat kehitystään. Siinä piilee Canadiensin menestyksen avain.

+ Tulleet pelaajat

LH P.A. Parenteau
P Tom Gilbert
LH Jiri Sekac
KH Manny Malhotra

- Lähteneet pelaajat

KH Daniel Briere
LH Thomas Vanek
P Josh Gorges
P Douglas Murray
P Francis Bouillon

Seurattava pelaaja

Pierre-Alexandre Parenteau, LH

P-A Parenteau ei täysin vastannut odotuksiin Colorado Avalanchessa, ja niinpä kahden Denverissä vietetyn kauden jälkeen oli aika vaihtaa maisemaa. Edessä on kausi Montreal Canadiensin paidassa aiempaa helpommassa divisioonassa. Canadiensin hyökkäys kuitenkin pursuaa nuorta intoa ja taitoa, joten 31-vuotiaalta kanadalaiselta odotetaan hyviä näyttöjä peliajan ansaitsemiseksi.

» Lue lisää Atlantin divisioonan seurattavista pelaajista

Ottawa Senators

Hyvää jääkiekkoa, pehmeää puolustamista

Viime kausi: 11. (itä)
Valmentaja: Paul MacLean

Ottawa Senators lähtee kauteen 2014-15 kovalla luottamuksella nykyiseen miehistöön. Viime kaudella joukkueen alakerta vuoti pahasti, mutta kesän aikana sitä ei vahvistettu pelaajahankinnoilla ollenkaan. Kaikki toivo lepää nykyisten nuorten pelaajien kehittymisessä.

+ Tulleet pelaajat

KH David Legwand
LH Alex Chiasson

- Lähteneet pelaajat

KH Jason Spezza
LH Ales Hemsky

Seurattava pelaaja

Kyle Turris, KH

Jason Spezzan saappaat seisovat yksinäisinä Senatorsin pukukopin lattialla. Ensimmäisinä niitä jonottaa 25-vuotias Kyle Turris, mutta lähes varmaa on, että mies joutuu käyttämään ylimääräistä villasukkaparia. Paitsi Spezzan kova pistesaldo, myös johtajuus loistavat poissaolollaan ensimmäistä kertaa yli kymmeneen kauteen. Turrisin tehtävä ei siis ole helppo.

» Lue lisää Atlantin divisioonan seurattavista pelaajista

Tampa Bay Lightning

Nallipyssysalamat ladattu

Viime kausi: Konferenssipuolivälierät
Valmentaja: Jon Cooper

Kesällä vahvistunut Tampa Bay on oudossa tilanteessa, kun lähes jokainen kiekkoasiantuntija ennustaa nuoren joukkueen olevan Itäisen konferenssin kärkijoukkueita. Stanley Cup -finaalien sijaan todellisuus lienee kuitenkin se, että joukkue kasvaa vielä askel kerrallaan matkalla menestykseen.

+ Tulleet pelaajat

KH Brian Boyle
P Jason Garrison
LH Brendan Morrow
MV Jevgeni Nabokov
P Anton Stralman

- Lähteneet pelaajat

LH B.J. Crombeen
MV Anders Lindbäck
LH Ryan Malone
LH Teddy Purcell
H Tom Pyatt
P Sami Salo
KH Nate Thompson

Seurattava pelaaja

Richard Panik, LH

Hieman tuntemattomampi slovakkihyökkääjä Richard Panik teki keväällä vuoden jatkosopimuksen kolmen vuoden tulokassopimuksen perään. Palkka ei oleellisesti noussut, joten miehellä on näytönpaikka NHL-tason mittaukseen. Kahden viime kauden aikana NHL-otteluita on tullut tilille 75 kappaletta, eli luottoa on annettu.

» Lue lisää Atlantin divisioonan seurattavista pelaajista

Toronto Maple Leafs

Tiivistyykö paketti?

Viime kausi: 12. (itä)
Valmentaja: Randy Carlyle

NHL:n rikkain seura lähtee joka kauteen kovin odotuksin pudotuspelipaikasta ja viimein koittavasta menestyksestä. Pitemmän aikaa tarina on kuitenkin ollut sama – pelit päättyvät runkosarjaan. Täksi kaudeksi joukkue hankki lisää syvyyttä sekä konttorille että kentälle. Pudotuspelipaikkaa varten oleellinen kysymys on viisikkopelin eheys.

+ Tulleet pelaajat

P Roman Polak
P Stephane Robidas
LH David Booth
KH Mike Santorelli
KH Daniel Winnik
LH Leo Komarov

- Lähteneet pelaajat

P Tim Gleason
P Carl Gunnarsson
KH Jay McClement
LH Mason Raymond
KH Dave Bolland
LH Nikolai Kuljomin

Seurattava pelaaja

Cody Franson, P

Cody Franson on solminut kahtena peräkkäisenä kesänä Leafsin kanssa vain vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Pakki on ollut hieman väliinputoajan asemassa. Hän itse on kokenut olevansa joukkeen kärkipakkeja, mutta valmennus ei ole tähän taipunut. Franson on tehnyt hyvin pisteitä, mutta puolustuspelissä tulee yhä uinahduksia. Pistesaldokaan ei nosta häntä hyökkäävien pakkien eliittiin, sillä hitaana luistelijana hänen tehonsa syntyvät lähinnä ylivoimapelissä.

» Lue lisää Atlantin divisioonan seurattavista pelaajista

Metropolitan divisioona

Pysyykö Rangers menetyksessä kiinni?

Huipputasainen ja vaikeasti ennustettava divisioona, jossa mitä tahansa voi tapahtua. Penguins on selvä suosikki piikkipaikalle, mutta takana kilpailu on kovaa kunnes pohjalla tulee vastaan Carolina Hurricanes.

Carolina Hurricanes

Hurrikaaneja pyörittävät uudet tuulet

Viime kausi: 13. (itä)
Valmentaja: Bill Peters

Carolina Hurricanes aloitti kesälomansa jälleen kerran ensimmäisten joukossa, mikä johti vihdoin radikaaleihin ratkaisuihin toimiston puolella. Joukkueella on edessään uusi aikakausi Ron Francisin astuttua toimitusjohtaja Jim Rutherfordin puolentoista vuosikymmenen ajan kuluttamiin saappaisiin. Keväällä 2006 voitettu Stanley Cup on enää kultainen muisto, jonka uusiutuminen on tuskin ajankohtaista vielä pitkään aikaan.

+ Tulleet pelaajat

KH Jay McClement
LH Brad Malone

- Lähteneet pelaajat

LH Radek Dvorak
KH Andrei Loktionov

Seurattava pelaaja

Andrej Sekera, P

Andrej Sekera lähestyy iän puolesta uransa todennäköistä huippua. Viime kausi oli etenkin pisteiden valossa slovakialaiselle tähän asti paras NHL:ssä miehen iskettyä 11 maalia ja 44 pistettä 74 ottelussa. Näin ollen 28-vuotias Sekera kuului heti ensimmäisellä Hurricanes-kaudellaan joukkueen kärkipuolustajiin.

» Lue lisää Metropolitan divisioonan seurattavista pelaajista

Columbus Blue Jackets

Ehjän kauden metsästäjät

Viime kausi: Konferenssipuolivälierät
Valmentaja: Todd Richards

Uuteen kauteen valmistautuvan Columbus Blue Jacketsin harjoituskauden puheenaihe on ollut Ryan Johansenin sopimusvääntö seuran kanssa. Kaukalossa joukkue tarvitsee ykkössentteriään ja viime vuotta tasaisempaa onnistumista läpi koko kauden. Pelaajasiirtoja ei kesällä Blue Jacketsissa isommin nähty. Tiiviillä rungolla pelaavan seuran toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen hankki kuitenkin joukkueeseen syvyyttä kauppaamalla Scott Hartnellin Philadelphia Flyersistä.

+ Tulleet pelaajat

LH Scott Hartnell
LH Brian Gibbons
LH Jerry D'Amigo
LH Simon Hjalmarsson

- Lähteneet pelaajat

LH R.J. Umberger
P Nikita Nikitin
KH Derek MacKenzie
LH Blake Comeau

Seurattava pelaaja

Tim Erixon, P

Tim Erixon hakee läpimurtoaan NHL:ään ryhdikkään Columbus Blue Jacketsin kovassa kilpailussa. Aikanaan ylpeänä Calgary Flamesin hyljännyt Erixon yritti ensin luoda uraa New York Rangersissa, mutta tie vei nuoren ruotsalaispuolustajan Blue Jacketsiin.

» Lue lisää Metropolitan divisioonan seurattavista pelaajista

New Jersey Devils

Elämä ilman Martya

Viime kausi: 10. (itä)
Valmentaja: Peter Deboer

Alhaisin odotuksin viime kauteen lähtenyt New Jersey Devils jäi toista kertaa peräkkäin pudotuspelien ulkopuolelle. Nyt joukkue yrittää paluuta tosipeleihin – ilman tunnetuinta seuraikoniaan. Devilsin viime kausi oli painimista maalinteko-ongelmien ja ailahtelevan suoritustason kanssa. Joukkueen keskimäärin 2,4 tehtyä maalia ottelua kohden sysäsivät Devilsin jo kolmannen kerran neljän kauden sisään liigan viiden tehottomimman hyökkäyksen joukkoon.

+ Tulleet pelaajat

LH Mike Cammalleri
MV Scott Clemmensen
LH Martin Havlat

- Lähteneet pelaajat

MV Martin Brodeur
P Mark Fayne
P Anton Voltšenkov

Seurattava pelaaja

Martin Havlat, LH

Konkarihyökkääjä Martin Havlat etsii uutta nostetta uralleen New Jersey Devilsissä. 33-vuotias Havlat solmi Devilsin kanssa yksivuotisen sopimuksen, joka antaa tšekkihyökkääjälle mahdollisuuden osoittaa taitojen olevan vielä tallella useista loukkaantumisista huolimatta.

» Lue lisää Metropolitan divisioonan seurattavista pelaajista

New York Islanders

Tavaresin johdolla kohti parempaa

Viime kausi: 14. (itä)
Valmentaja: Jack Capuano

New York Islandersin viime kausi oli pettymys. Toissa kevään pirteät otteet pudotuspeleissä olivat vain muisto, sillä viime kevät päättyi taas runkosarjaan. Menneenä kesänä joukkue onnistui kerrankin hankkimaan uskottavia vahvistuksia luoden positiivista virettä tulevaan kauteen. John Tavares johti joukkuettaan viime kaudella supertähden tavoin loukkaantumiseensa saakka. Lähes sadan pisteen vauhdissa ollut kapteeni on toipunut polvivammoistaan täysin ja on valmis uuteen kauteen.

+ Tulleet pelaajat

MV Jaroslav Halak
KH Mihail Grabovski
LH Nikolai Kuljomin
MV Chad Johnson
P Johnny Boychuk
P Nick Leddy

- Lähteneet pelaajat

MV Jevgeni Nabokov
P Andrew MacDonald
LH Thomas Vanek

Seurattava pelaaja

Josh Bailey, KH

Josh Bailey iski viime kaudella uransa parhaat tehopisteet, mutta kokonaisuutena miehen kautta pidettiin pettymyksenä. Baileyn toissa kaudella allekirjoittama arvokas viiden vuoden jatkosopimus ja lupaavat otteet asettivat odotukset korkeammalle, mitä Bailey on pystynyt lunastamaan.

» Lue lisää Metropolitan divisioonan seurattavista pelaajista

New York Rangers

Onnistuuko viime kauden tempun uusiminen?

Viime kausi: Stanley Cup -finaali
Valmentaja: Alain Vigneault

Maineikas New York Rangers lähtee uuteen kauteen hallitsevana itäisen konferenssin voittajana. Rangersin uuden päävalmentajan Alain Vigneaultin debyyttikausi oli onnistunut. Vigneault onnistui ajamaan Rangersiin edeltäjäänsä aktiivisemman ja hyökkäysvoittoisemman pelitavan. Vigneaultin Rangers on kokonaisuutena selvästi uskottavampi kuin John Tortorellan Rangers, mutta konferenssivoiton uusiminen tällä kaudella olisi kova temppu.

+ Tulleet pelaajat

P Dan Boyle
LH Lee Stempniak
H Kevin Hayes
KH Matthew Lombardi

- Lähteneet pelaajat

P Anton Stralman
KH Brian Boyle
H Derek Dorsett
LH Benoit Pouliot

Seurattava pelaaja

Derick Brassard, KH

Derick Brassard nakutti jälleen yli 40 tehopisteen kauden, mutta silti monet yllättyivät suuresti, kun miehen jatkosopimuksen arvot julkaistiin. Brassard sai kesällä viiden vuoden ja 25 miljoonan dollarin sopimuksen, mikä tekee hänestä joukkueen viidenneksi kovapalkkaisimman pelaajan.

» Lue lisää Metropolitan divisioonan seurattavista pelaajista

Philadelphia Flyers

Berube ja menneisyyden haamut

Viime kausi: Konferenssipuolivälierät
Valmentaja: Craig Berube

Philadelphia Flyers palautti uskottavuutensa katastrofikauden jälkeen. Nyt sen on todistettava olevansa tulevaisuudessa varteenotettava mestarisuosikki. Toimistolla on siivottu, pöydät on putsattu ja talkoot voivat alkaa. Kauden jälkeen GM Ron Hextall nostatti tunteita lähettämällä supersuositun Scott Hartnellin Columbukseen. Vaihdossa Philadelphiaan lennätettiin organisaatiolle entuudestaan tuttu R.J. Umberger. Hextallin näkemyksen mukaan joukkue kaipasi nopeampia jalkoja ja niitä Umberger tarjoaakin hitaaseen Hartnelliin verrattuna.

+ Tulleet pelaajat

LH R.J. Umberger
P Michael Del Zotto

- Lähteneet pelaajat

LH Scott Hartnell
LH Steve Downie
KH Adam Hall
P Erik Gustafsson
(P Kimmo Timonen)

Seurattava pelaaja

R.J. Umberger, LH

Tehopisteet ja rooli olivat laskussa Blue Jacketsissa. Isoa roolia ei ole helppo saada kovasta Flyers-hyökkäyksestäkään. Vastuuta on tarjolla alivoimalla. Ei ole mahdottomuus, että Umberger ylittäisi 20 maalin rajapyykin kuudennen kerran urallaan. Viime kaudella maalimäärän saavuttaneita pelaajia Flyersissä oli peräti seitsemän.

» Lue lisää Metropolitan divisioonan seurattavista pelaajista

Pittsburgh Penguins

Edes vähän rumempi

Viime kausi: Konferenssivälierät
Valmentaja: Mike Johnston

Vaikka Dan Carcillo ei lopulta sopimusta Pittsburgh Penguinsiin saanutkaan, muuttui Penguins kuitenkin kesän aikana astetta rumemmaksi. Siihen riittää jo Steve Downie historiallaan, mutta mihin riittävät kokonaisuus sekä uuden toimitusjohtajan ja päävalmentajan paukut?

+ Tulleet pelaajat

P Christian Ehrhoff
LH Patric Hörnqvist
LH Nick Spalling
Steve Downie
LH Blake Comeau
MV Thomas Greiss
LH Daniel Carcillo

- Lähteneet pelaajat

LH James Neal
P Matt Niskanen
P Brooks Orpik
LH Jussi Jokinen
LH Lee Stempniak
P Deryk Engelland
KH Joe Vitale
LH Tanner Glass
LH Brian Gibbons

Seurattava pelaaja

Steve Downie, LH

Paitsi joukkuemenestystä ja Stanley cupia Steve Downie metsästää tältä kaudelta ensisijaisesti henkilökohtaista menestystä tulevaisuutta silmällä pitäen. Downie teki kesällä vuoden mittaisen sopimuksen, joka on arvoltaan miljoona dollaria. 27-vuotiaan hyökkääjän toiveissa on varmasti pelata ehjä kausi hyvässä jengissä hyvien joukkuekavereiden kanssa ja osoittaa arvonsa seuraavaa sopimusta varten muussakin kuin kyseenalaisissa asioissa.

» Lue lisää Metropolitan divisioonan seurattavista pelaajista

Washington Capitals

Puolustus ratkaisee, ei Ovetškin

Viime kausi: 9. (itä)
Valmentaja: Barry Trotz

Viime kauden pettymykseen päättänyt Washington Capitals lähtee uuteen kauteen isolla rahalla hankittujen puolustajien ja uuden valmentajan piristämänä. Menestys on kiinni muusta kuin pelkästä ykköstykistä. Adam Oatesin ensimmäinen täysi kausi Capitalsin päävalmentajana jäi myös miehen viimeiseksi. "Mikrovalmentamiseen" keskittynyt entinen pelaajatähti koitti parantaa paljon pieniä asioita luistinten teroituksesta pelipaikkaan toisella laidalla, mutta kokonaisuus ei koskaan lähtenyt toimimaan.

+ Tulleet pelaajat

P Matt Niskanen
P Brooks Orpik
MV Justin Peters

- Lähteneet pelaajat

KH Mihail Gravobski
MV Jaroslav Halak
LH Dustin Penner

Seurattava pelaaja

Brooks Laich, KH

Brooks Laich on Capitalsille taakka sekä mahdollisuus. Lukuisista loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt pelaaja on ollut pelaamissaan otteluissa niin ailahtelevainen, että Capitalsia seuraavat jopa toivoivat sopimuksen ulosostoa viime kesänä.

» Lue lisää Metropolitan divisioonan seurattavista pelaajista

» Lähetä palautetta toimitukselle