Jatkoajan Mestisennakko 2015-16

MESTIS / Artikkeli
Uusi Mestis-kausi on nurkan takana. Jatkoaika ennakoi jokaisen joukkueen näkymät kauden alla.

Uusi logo, uusia seuroja. Mestis otti kesän kynnyksellä brändiuudistuksen, jolla on tarkoitus saada sarjaan uutta piristettä. KooKoo lähti Liigaan ja tilalle tuli peräti kolme uusvanhaa joukkuetta. Jokipojat ja RoKi nousevat takaisin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ja Hermes tuo lyhyellä aikavälillä uutta väriä Mestikseen.

Jo ennen kautta julkaistiin Jukurien nouseminen seuraavaksi kaudeksi Liigaan. Ja joukkue käy läpi ensi kaudella samanlaisen panoksettoman kauden kuin KooKoo viime kaudella.

Oman mausteensa kauteen tuovat myös paluun tekevät karsinnat Suomi-sarjan ja Mestiksen välille. Tulevalla kaudella tullaan näkemään varmasti tiukkoja kamppailuja jokaisesta tarjolla olevasta pisteestä.

Jatkoaika ennakoi jokaisen Mestis-joukkueen tulevan kauden lähtökohdat ja rankkaa joukkueet paremmuusjärjestykseen. Ennakoita tulee ulos päivittäin, joten kannattaa pysyä linjoilla!

Toimituksen arvio sekä joukkue-ennakot

Joukkue-ennakot ovat listattuna alla toimituksen tekemän sarjaennusteen mukaan. Joukkue-ennakot julkaistaan erissä ennen kauden alkua ja kaikki kootaan tähän listaukseen. Julkaisuja tapahtuu kaksi joukkuetta päivässä.

1.

Jukurit | Mikkeli

Viime kausi: Mestaruus

Viime kauden mestaruusjuhliin päättänyt Mikkelin Jukurit lähtee myös tulevaan kauteen yhtenä suurimmista mestarisuosikeista. Mestaruuden myötä saatu Liiga-paikka on aiheuttanut muutoksia niin pelaajistossa kuin seurajohdossakin, mutta siitä huolimatta joukkue lähtee iskukykyisenä kauteen.
2.

TUTO | Turku

Viime kausi: 4.

TUTOn kausi päättyi keväällä jälleen pronssiotteluun, mutta kolmas peräkkäinen pronssimitali karkasi Kajaaniin. Tällä kaudella perinteikkään TUTOn on jo pakko harpata pykälä ylöspäin ja oltava finaaleissa, etenkin kun Kouvolan KooKoo siirtyi edestä Liigaan. Turkulaisten viime kauden vahva runko saatiin pääpiirteittäin säilytettyä, mutta eritoten puolustuksen puutteita pyrittiin korjaamaan isolla kädellä.
3.

Hokki | Kajaani

Viime kausi: Pronssia

Kajaanin Hokki lähtee alkavaan Mestis-kauteen tuttuun tapaan nuorekkaalla joukkueella. Moni viime kauden pronssijoukkueen avainpelaaja on vaihtanut kesän aikana maisemaa, mutta Kajaanissa tullaan silti näkemään myös tänä talvena mielenkiintoinen ja kilpailukykyinen joukkue.
4.

SaPKo | Savonlinna

Viime kausi: Puolivälierät

Synnyinkaupunkiinsa palanneet Pasi Räsänen ja Jarmo Myllys kantavat vastuuta penkin takana, kun savonlinnalaisjoukkue pyrkii kirkastamaan viime kauden sijoitustaan ja etenemään pidemmälle kevään peleissä.
5.

JYP-Akatemia | Jyväskylä

Viime kausi: Puolivälierät

Viime kaudella vihdoin pudotuspeleihin murtautunut JYP-Akatemia lähtee nappaamaan toista peräkkäistä pudotuspelipaikkaa. Jyväskyläläisjoukkue lähtee kauteen huomattavan osan terävästä kärjestä menettäneenä, joten joukkueen ympärillä velloo kosolti kysymysmerkkejä.
6.

KeuPa HT | Keuruu

Viime kausi: Puolivälierät

Yllättäen aina pudotuspeleihin asti heti debyyttikaudellaan yltänyt KeuPa lähtee toiseen Mestis-kauteensa hyvin erilaisista lähtökohdista. Joukkuetta on vahvistettu paljon ja samalla myös odotukset sarjasijoituksen suhteen ovat kasvaneet. Oman mausteensa keitokseen tuo myös päävalmentajaksi palkattu kiekkolegenda Ville Nieminen.
7.

LeKi | Lempäälä

Viime kausi: Puolivälierät

Lempäälän Kisa taisteli viime kaudella hienosti puolivälierissä TUTOa vastaan, mutta hävisi trillerisarjan lopulta seitsemännessä ottelussa. Tähän kauteen LeKi lähtee mitalinkiilto silmissä, vaikka joukkue onkin muuttunut melkoisesti.
8.

Jokipojat | Joensuu

Joensuun Jokipojat tekee paluun Mestis-kartalle vuoden tauon jälkeen. Vuosi Suomi-sarjassa oli menestyksekäs, sillä joensuulaisjoukkue rynnisti mestaruuteen asti ja sai Mestis-paikan myöhemmin kabinetissa. Nyt organisaation ote kaikkeen toimintaan näyttää aiempaa järkevämmältä.
9.

Hermes | Kokkola

Viime kausi: Suomi-sarjassa

Kokkolan Hermes tekee paluun Mestis-kaukaloihin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Sarjanousija ei lähde uuteen sarjaan nöyristellen, vaan viime kauden joukkueesta kootun rungon päälle on onnistuttu hankkimaan laadukkaita vahvistuksia, joten Pohjanmaalla nähdään varmasti taistelua pudotuspelipaikasta.
10.

K-Vantaa | Vantaa

Viime kausi: 10.

Vantaan lohipaidat lähtevät kauteen kiinnostavalla ryhmittymällä. Nuorehko joukkue sisältää kuitenkin lukuisia kysymysmerkkejä, ja menestyksestä haaveillakseen täytyy joukkueen nuorisokaartista nousta uusia vastuunkantajia.
11.

Peliitat | Heinola

Viime kausi: 9.

Heinolan Peliitat lähtee 10. Mestis-kauteensa haastajan asemasta. Rahakirstun saranat on laitettu Päijät-Hämeessä entistä kireämmälle, mutta resursseihin nähden Heinolassa on saatu kasaan taisteleva ja iskukykyinen joukkue.
12.

RoKi | Rovaniemi

Viime kausi: Suomi-sarjassa

Rovaniemen Kiekon viime kausi päättyi Suomi-sarjassa jo puolivälieriin, mutta villi kortti -paikan myötä joukkue tekee paluun Mestikseen tulevalle kaudelle. Edellisvisiitin tapainen kiekkohuuma loistaa Lapissa poissaolollaan ja rovaniemeläisillä on täysi työ välttää putoamiskarsinnat kauden päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle