Jatkaako Steve Heinze Columbuksessa?

NHL / Artikkeli
Tulokas-joukkue Columbus Blue Jacketsin fanit miettivät tällä hetkellä kovasti jatkaako yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista -taistelija kaukalossa ja sen ulkopuolella- Steve Heinze joukkueessa vai annetaanko hänelle mahdollisuus pelata Stanley Cupista kevään pudotuspeleissä.

Columbus Blue Jacketsin GM Doug MacLean teki varmasti yhden parhaista liikkeistään viime kesänä ottaessaan laajennus-varaus tilaisuudessa Steve Heinzen oikeudet Bostonista. Bruins ei enää löytänyt käyttöä tälle vuonna 1970 syntyneelle taistelijalle joka oli edustanut seuraa koko uransa ajan.

Heinze oli organisaation toinen varaus ja 60:s kaikkkiaan vuoden 1988-draftissa. Ura Bostonissa alkoi kaudella 1991-1992 kun mies pelasi seurassa 14 ottelua. Vasta seuraavalla kaudella hän otti paikkansa vakiokokoonpanossa. Bostonissa hänestä muodostui vähitellen yksi NHL:n kovimmista työn tekijöistä ja sellaisista pelaajista joita jokainen lopullista menestystä tavoitteleva seura tarvii riveihinsä.

Nyt kun Columbus on pelaamassa ensimmäistä kauttaan liigassa ovat Heinzen kyvyt nousseet vahvasti esille. Viimeistään tällä kaudella ovat kaikki Jacketsin peliä seuranneet huomanneet minkälainen pelaaja hän on. Armoton taistelija joka pelaa aina tilanteet loppuun saakka. Tästä merkkinä on varakapteenin "A" paidassa. Heinze on tehnyt myös pisteitä mukavasti. Hän pelaa alivoimaa, ylivoimaa ja tasakentällisin peliä ottelusta toiseen todella paljon.

Alkukaudesta kun Columbus pelasi Phoenixia vastaan Heinze sai Brad Mayn rumasta mailaniskusta takaapäin kasvoihinsa ison haavan. Mies ei kuitenkaan jäänyt valittamaan tai suremaan venttiä päässään. Mies luisteli vaihtoaitioon ja käski huoltajan tikata hänet kuntoon mahdollisimman nopeasti koska oma joukkue oli ylivoimalla. Tämä kertoo paljon asenteesta millä tämä iki-taistelija pelaa illasta toiseen.

Nyt on GM MacLeanilla kuitenkin mietittävänä mitä Heinzen suhteen pitäisi tehdä kun trade-deadline lähestyy kovalla vauhdilla. Kun pelaajasta tulee seuraavana kesänä UFA-statuksen omaava henkilö on yleensä ratkaisuna kauppa muualle eli ns. pelaajan vuokraaminen johonkin Stanley Cupista taistelevaan seuraan. Periaatteessa Dougilla on kolme vaihtoehtoa Heinzen suhteen.

1. Tehdä miehen kanssa sopimus joka kattaa ensi ensi kauden ja mahdollisesti enemmänkin. Näin ollen mies pysyisi Columbuksessa myös tämän kauden loppuun.

2. Jos sopimuksesta ei päästä yhteis-ymmärrykseen on periaatteessa järkevää kaupata mies muualle ja saada vastineena tulevaisuutta ajatellen esimerkiksi varausvuoroja tai jokin lupaava prospekti.

3. Todennäköisesti epätodennäköisin vaihtoehto on että Heinze pelaa loppukauden Blue Jacketsissa ja testaa arvonsa vapailla markkinoilla ensi kesänä. Tämä ei olisi järkevää koska seura ei saisi miehestä mitään korvausta jos hän lähtisikin muualle off-seasonin aikana.

On selvää että ensimmäinen vaihtoehto olisi kaikille Columbus-faneille mieleisin. Heinze on ihastuttanut pelillään tällä kaudella monet ja hän olisi arvokas lisä joukkueelle myös tulevaisuudessa. Kaikkiin vaatimuksiin ei luonnollisesti kannata tulokas-joukkueen managerina kuitenkaan suostua ja jos sopimusta ei saada tehtyä niin kauppaaminen on järkevää.

Heinzen ollessa kyseessä ei varmasti ole vaikeaa löytää ottajaa. Pudotuspeleissä ennakkoon kovaksi arvioidut joukkueet tarvivat aina riveihinsä syvyyttä taistelijoiden ja joukkuepelaajien muodossa. Voisi kuvitella että ainakin Detroit, Dallas, Colorado tai St.Louis voisivat ottaa yhteyttä ja tiedustella Columbuksen halukkuutta treidata Heinze muualle. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy vaan mies saa jatkosopimuksen MacLeanilta ja jää Ohioon.

Columbus Blue Jacketsin kannattajana olisi ikävää nähdä Steve Heinzen lähtevän pois!

» Lähetä palautetta toimitukselle