Järvinen nollasi HPK:n

LIIGA / Artikkeli
Uransa ensimmäistä SM-liigan pudotuspeliottelua pelannut Mika Järvinen käytti tilaisuutensa hyväksi ja täydensi satumaisen iltansa nollapelillä. Täydellisesti torjunut Järvinen nollasi kasvattajaseuransa niin taidolla kuin tuurillakin.

Mika Järviselle riitti töitä heti ottelun alkuhetkistä lähtien, sillä ottelua ei oltu pelattu vielä edes puolta minuuttia, kun HPK:lle oli jo auennut kaksi erinomaista maalintekopaikkaa. Järvinen ei kuitenkaan hermoillut elämänsä ensimmäisessä pudotuspelikamppailussa, vaan venyi kiekkojen tielle kerta toisensa jälkeen.

– Mun mielestä ei oltu mankelissa tänään, vaan pelattiin enemmän puolustuksen kautta. Täytyy myös muistaa se, että HPK puolusti myös hyvin ja sekin selittää meidän vähät maalipaikat. Kentällä on aina kaksi joukkuetta, eikä se aina ole toisen huonoutta, Järvinen itse pohti ottelun kulkua.

HPK:n juniorikoulun läpikäynyt Järvinen ei mahtunut Pallokerhon suunnitelmiin ja lähti hakemaan uusia tuulia Kuopiosta. Kerhon riveissä oli samaan aikaan maalivahtilupauksina Järvinen, Harri Säteri, Mikko Tolvanen ja Eero Väre - HPK-johto päätti panostaa kahteen jälkimmäiseen nimeen.

Järviselle voitto oli varmasti erityisen maukas, kun vastassa oli kasvattajaseura ja pudotuspelejäkään ei edes juniorivuosilta ole paljon alla.

– Kerhossa kun pelasin, niin ei juurikaan päästy koskaan pudotuspeleihin. Nykyäänhän tilanne on toinen. Viime kaudella KalPan A:n mukana pelasin pudotuspelejä ja sitä ennen olen tainnut yhdellä kaudella päästä pelaamaan pudotuspelikiekkoa.

Toistamiseen ottelusarjassa KalPa kävi "ryöstoretkellä" Hämeenlinnassa. Järvisellä oli luonnollisesti nollapelin myötä suuri rooli voiton takuumiehenä, mutta koko KalPan nuori puolustus laittoi kaikkensa peliin tiukassa paikassa.

– Sillä mielellä lähdettiin peliin, että voitto ryöstetään. Äijät pelasivat hyvin edessä, joten aika helppo oli sitten itselläkin pelata, Järvinen kliseili.

– Vaikea sanoa, miksi pelataan paremmin vieraissa. Ei se mun mielestä ainakaan sen helpompaa ole. Jokainen peli on eri peli, mutta me ollaan tässä sarjassa vasta yksi ottelu pelattu kotona.

KalPan maestron Sami Kapasen lanseeraama "työmiehen kypärä" päätyi ansaitusti pelin jälkeen Järvisen kutreja komistamaan. Läpi ottelun kovaan pommitukseen joutunut maalivahti varmasti vuodatti hikipisaroita sen verran, että duunarin palkitseminen oli kohdallaan.

– Kyllä se (työmiehen kypärä) tuntuu totta kai hyvältä, kun saa tunnustusta joukkueelta. Oli se sitten pieni tai iso tunnustus.

Ottelusarja jatkuu torstaina Kuopiossa, jossa oletettavasti Järvinen jatkaa tolppien välissä nollapelinsä jälkeen.

– Ei meidän kannata seuraavaan peliin tyyliä muuttaa. Mun mielestä meidän liikkuva ja aggressiivinen pelityyli toimii hyvin, joten niillä eväillä katsotaan mitä tuleman pitää, Järvinen linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle