Tietääkö Jääkiekkoliitto, onko Kiekko-Espoo hakenut sarjapaikkaa? "On hakemus", "Ei ole hakemusta"

MESTIS, Suomi-sarja / Artikkeli
Espoon Kiekkoseura ry:n ja Espoon Palloseuran Jääkiekko ry:n yhdessä perustama Kiekko-Espoo ry:n tavoitteena on saada miesten edustusjoukkue Espooseen.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Viime viikkoina julkisuudessa pyörinyt tieto Kiekko-Espoon mahdollisesta "paluusta" miesten jääkiekkokartalle jo alkavalla kaudella on saanut Jääkiekkoliiton johdon sanomaan sitä sun tätä.

Espoo Unitedin konkurssin myötä Mestikseen avautui paikka, joka torstaina myönnettiin Kooveelle. Tämän seurauksena Suomi-sarjassa on sarjapaikka vapaana. Siitä, täytetäänkö paikka, päättää Suomen Jääkiekkoliitto lähiaikoina.

Periaatteessa sarjapaikka on Kiekko-Espoon, jos espoolaisseura täyttää vaaditut ehdot. Samoin kuin oli Kajaanin Hokilla ja Joensuun Jokipojilla, kun edeltäjä ajautui konkurssiin. 

Kummastusta kuitenkin herättää Jääkiekkoliiton toimitusjohtajan Matti Nurmisen ja sarjapaikoista päättävän liiton lisenssikomitean puheenjohtajan Hannu Soron vastakkaiset kommentit Kiekko-Espoon Suomi-sarja-paikan hakemisesta.

Ylelle antamassaan haastattelussa Soro sanoi, ettei Kiekko-Espoo ole edes hakenut sarjapaikkaa. Puolestaan Nurminen kertoi Länsiväylän haastattelussa Kiekko-Espoon hakeneen lisenssiä.

Nurmisen kommentti hakemuksen olemassa olosta asettaa Soron kommentit kyseenalaiseen valoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle