Italia - Maalivahdit valttikortteina

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Jo useamman vuoden kiekkokartalla vankasti säilyneellä Italialla on jälleen täydet eväät säilyä a-sarjassa. Joukkueessa pelaa jälleen vanhat konkarit, jotka pystyvät pelkällä omalla esityksellään takaamaan Italialle säilymisen a-tasolla.

Maalivahdit

Italialla on laittaa tolppien väliin kolme erittäin tasaista veräjän vartijaa. Mario Brunetta, Andrea Carpano ja Mike Rosati ovat kaikki käyneet jo useammat arvokisat. Yleensä Rosati on ottanut joukkueesta ykkösvahdin paikan, mutta taistelu kiristyy entisestään.

Viime kauden KJT:ssa, Mestiksessä kiekkoillut Carpano vakuutti Mestiksessä menneellä kaudella ja tulee varmasti antamaan täyden vastuksen Rosatille ja Brunettalle torjuntavastuun jakamisesta. Carpano on hyvin aktiivinen maalivahti, jonka tavaramerkkeinä ovat nopea kiekon peliin laittaminen ja nopea hanskakäsi.Brunetta on myös käynyt useat arvokisat, mutta mies ei ole saanut vastuuta kuin muutaman ottelun menneissä kisoissa. Ingolstadtin veräjänvartijalla onkin täysi työ ohittaa arvoasteikossa Rosati ja Carpano. Rosati on Italian maajoukkueen luottomies, eikä varmasti tule pettämään näissäkään kisoissa. Välillä suorastaan uskomattomiin pelastuksiin venyvä Rosati on hyvänä päivänään loistelias, mutta välillä sekaan mahtuu huonompiakin päiviä.

Ykkösvahdin paikasta käytäneen taisto Rosatin ja Carpanon välillä, mutta oli valinta kuka tahansa näistä kolmesta, on Italialla loistava mies tolppien välissä joka ei häviä vertailussa eurooppalaisten maalivahtien keskuudessa.

Puolustus

Puolustuksesta löytyy myös muutama menneiden kisojen vakiomies. Chris Bartolone, Leo Insam, Georg Comploi ja Mike De Angelis muistetaan mm. Pietarin MM-kilpailuista. Italian puolustus kulminoituu näihin em. kisakävijöihin, joiden tehtävänä on antaa ensikertalaisille tarvittava varmuus ja kylmäpäisyys omalla olemuksellaan. Varsinkin Chris Bartolone on tärkeä henkilö puolustukselle, mutta miehellä on taipumus ottaa typeriä jäähyjä vääriin paikkoihin, joten Bartolonen olisi ilman muuta saatava ne pois. Myös muun joukkueen on pyrittävän pelaamaan kurinalaisempaa peliä, mitä on viime arvoturnauksissa nähty. Italian vahvimpia valtteja puolustus ei kuitenkaan ole, joten maalivahtipeli saattaa nousta arvoon arvaamattomaan pelien edetessä.

Hyökkäys

Spagettimaan hyökkäyksestäkin löytyy monta tuttua kasvoa. Giuseppe Busillo, Mario Chitarroni ja Maurizio Mansi on nähty jo vuosikaudet kisoissa. Vaikka Italian ykkös-ikoni Gaetano Orlando laittoikin hokkarit naulaan pari vuotta sitten, löytyy edelleen ykköskenttään kunnollinen sentteri, Bruno Zarrillo, myös vanha konkari.

Italialla on ollut menneinä vuosina ollut yksi ketju, joka saa paineen vastustajan päähän ja tekee maalit. Se onkin ongelma joka vaatii ratkaisua. Nyt tästä ykkösketjusta on pois Lucio Topatigh, jonka MM-haaveet varisivat polvivammaan. Joukkue ei voi menestyä yhdellä "pelaavalla" ketjulla, vaan täytyy löytyä ratkaisijoita muistakin yhdistelmistä. On siis pakko hakea ratkaisijoita nuorukaisista Italian liigan tähdistä, Roland Ramoserin ja Maurizio Bertolussin nimi tulee esiin näitä vertailtaessa. Oma uskoni ei riitä näihin Italian liigan tähtiin, vaan vastuu on jälleen konkareiden harteilla. Busillolta, Zarrillolta, Chitarronilta ja Mansilta vaaditaan jälleen huippuluokan esitys, jos Italia mielii päästä lohkostaan välisarjaan. Välisarjaa pidemmälle ei kuitenkaan Italian rahkeet riitä.

Alkusarja

Ensimmäinen ottelu pelataan Hannoverissa kisojen avausiltana lauantaina Venäjää vastaan. Ennuste on Italian kannalta hyvin heikko. Punakone tulee ja jauhaa. Italialle on hyvä suoritus, jos pystyy pitämään lukemat siedettävinä.

Toinen koitos on Kanadaa vastaan kahden päivän päästä edellisestä. Eipä tämäkään ottelu ruusuja lupaa Italialle. Kanada tulee jyräämään Italian fyysisellä pelillään, eikä pastamaalla ole tässäkään sanan sijaa.

Viimeinen alkusarjan ottelu on Norjaa vastaan Vapun päivänä tiistaina. Molempien joukkueiden päävastustaja on kyseessä, joten taistelusta tulee kiivas ja ratkennee maalivahtipeliin. Norja on ehkä lievä ennakkosuosikki peliin lähdettäessä, mutta aika näyttää miten Italia saa Norjan "Shampoo" Knutsenin kuriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle