Isännät kysymysmerkkeinä peleihin - vielä kerran, Jagr?

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Tämän miehen lopettamispäätöksellä on spekuloitu jo monta vuotta.
Kuva © Getty Images
Kotijoukkueen Tšekin MM-ryhmä on kutkuttava sekoitus kysymysmerkkejä, nuorta viihdyttäjää ja kokemusta.

Kotiedun tuomista paineista voi joskus olla myös haittaa, mutta Tšekki ei ole niin suuri suosikki, että odotukset pääsisivät nousemaan liian korkealle joukkueen kohdalla.

Hyviä merkkejä on kuitenkin havaittavissa. Peli on ollut EHT:lla ja harjoitusotteluissa totutumpaa aktiivisempaa ja pirteämpää, eikä Tšekki vain odota vastaiskuja.

Maalivahtitilanne on puhuttanut Tšekin ryhmässä etukäteen. Viime kisoissa Aleksander Salak - Jakub Kovar -kaksikko petti, joten Winnipeg Jetsin Ondrej Pavelec on tärkeä lisä näihin kisoihin.

Edelliskisojen vahdeista Salakilla on takanaan vahva kausi KHL:ssä, erityisesti sen jälkeen, kun mies kaupattiin Pietarista Sibiriin, ja myös harjoitusottelut sujuivat hyvin. Siitä huolimatta tuli yllätyksenä, kun päävalmentaja Vladimir Ruzicka ilmoitti, että Salak aloittaa ykkösmaalivahtina.

Tšekin heikoin osa-alue on puolustus, mutta sekin on tyydyttävällä tasolla. NHL-puolustaja Jan Hejda on ykkönen omassa päässä, Ondrej Nemec taas kiekollisena.

Viimeisissä harjoitusotteluissa ykkösylivoiman viivapakin tontille on hieman yllättäen soviteltu TPS:stä tuttu Jakub Nakladal. NHL-vahvistuksen statuksella kisoihin tulee myös Michal Jordan, joka esiintyi kuitenkin ainakin viime kisoissa heikosti.

Hyökkäyksessä tšekeillä on terävä kärki ja mukavasti syvyyttä. Viime kisoissa onnistuneet Jaromir Jagr ja Tomas Hertl ovat joukkueen avainhyökkääjiä, mutta ykköstykki on huikean kauden NHL:ssä pelannut Jakub Voracek.

Voracekin tahti jatkui myös Euroopan puolella, sillä mies teki kahteen harjoitusmatsiin tehot 1+4. Voracekilla on aseinaan hurja laukaus ja pilvissä oleva itseluottamus.

Seuraavaan koriin kuuluvat konkari Martin Erat, KHL-taituri Roman Cervenka ja nuorempi tehomies Vladimir Sobotka. Hyökkäystä täydentävät ja tasapainottavat laadukkaat kahden suunnan pelaajat, Jiri Novotny ja Jokereista tuttu Petr Koukal.

Jagrin sentteriksi on kaavailtu mielenkiintoista pelaajaa, Jan Kovaria. Tämä on tehnyt kovia tehoja KHL:ssä, mutta maajoukkueessa pisteet ovat jääneet todella vähiin. Nyt miehelle on tarjolla todellinen näytön paikka.

Tšekki on tehnyt EHT:lla nuorennusleikkausta, ja kisoihin ovat tyrkyllä ainakin Lukas Radil ja Dominik Simon. NHL:stä saatetaan odottaa ja toivoa mukaan vielä ainakin Detroitin Marek Zidlickyä tai vastustaja-Tampa Bayn Andrej Sustraa.

Tšekillä on puolellaan kotietu ja ryhmä on hyvä, mutta ei aivan Venäjän, Kanadan ja Ruotsin tapainen huippupaketti. Ennakkoasetelmissa isännät kamppailevat Suomen kanssa neljännestä sijasta, mutta kaikki on vielä mahdollista.

» Lähetä palautetta toimitukselle