NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Ilves-pelaajien kevättodistukset

LIIGA / Artikkeli
Ilves-pelaajat arvosteltiin Ilveksen logoilla kauden suoritusten mukaan. Arvostelussa katsottiin jokaisen pelaajan suoritukset suhteessa ennakko-odotuksiin.

Ilveksen joukkue kokonaisuudessaan oli hieman vaisu siihen nähden, mihin olisi ollut todennäköisesti potentiaalia. Joukkueesta ei noussut ratkaisuhetkillä yhtään yksittäistä pelaajaa, joka olisi omalla henkilökohtaisella panoksellaan kantanut joukkuetta pahan hetken yli. Nyt joukkue pysyi tasaisena massana.

Kokonaisuutena voi sanoa, että Ilves joukkueena pelasi odotuksien mukaisen kauden. Ainahan voi jossitella, miten sijoitus olisi parantunut tekemällä asiat eri lailla. Tosin hyödyttäkö se mitään tai ketään? Tuskin. Seuraavassa henkilökohtaiset pelaaja-arviot, skaalan ollessa 1-5 joukkuelogoa.

Maalivahdit

Juha Pitkämäki

Alkukaudesta selkeä ykkösmaalivahti, kunnes Juuso Riksman tuli. Sen jälkeen tasaisesti peliaikaa. Kunnes Vesa Toskala tuli. Tämän jälkeen peliaika hyvin minimissä. Pitkämäki ei saanut kauden aikana viime kauden tasoa otteisiinsa vaan vuoristorata tuli tutuksi. Jatko Ilveksessä auki.

Juuso Riksman

Tuli marraskuussa parin kuukauden pestille Italian liigasta. Mies viihtyi hyvin Tampereella ja pelasi mukavia otteluita kissapaidassa. Se terävin huippu jäi kuitenkin saavuttamatta, taitoa löytyy esitettyä enemmän. Pitkämäen tavoin, peliaika jäi lähes minimiin kun Vesa Toskala
palasi kasvattiseuransa asussa maalien väliin. Tuskin pelaa Ilveksessä ensi kaudella.

Vesa Toskala


Oma kasvatti palasi tuttuun kissapetopaitaan lähes kuuden vuoden tauon jälkeen. Toskala kävi lonkkaleikkauksessa joulun tienoilla ja paranteli itseään maaliskuulle asti. Silloin tuli tilille ensimmäinen peli runkosarjassa. Pudotuspeleissä Toskala pelasi kaikki ottelut yhtä
lukuunottamatta. Toskala torjui välillä mallikkaasti, mutta tasainen ote jäi saavuttamatta, eikä hän noussut joukkueen tukirangaksi. Jos NHL alkaa, Toskala torjuu siellä. Ilves voi tulla kysymykseen, jos NHL:n työsulku jatkuu vielä syksyllä.

Tuukka Rask

Aloitti Pitkämäen kakkosena alkukaudesta, mutta Riksmanin tultua putosi pelaamaan lähes täysin A-nuorissa. Pelasi muutaman ottelun liigassa, mutta ei vakuuttanut vielä liigatasolla. oli A-nuorten Suomen mestaruuden takuumies ja sopimus jatkuu vielä tulevan kauden. Ensi kaudella mahdollisuus napata kakkosmolarin paikka nuoresta iästään huolimatta.

Puolustajat

Toni Niemi

Vasta parikymppinen nuorukainen totutteli liigavauhtiin ensimmäisellä kunnon liigakaudellaan. Otteluita kertyi 14 kappaletta kaikenkaikkiaan runkosarjassa ja pudotuspeleissäkin tilille tuli pari ottelua. Niemi jatkaa Ilveksessä ainakin vielä kaksi kautta ja ensi kaudella lienee mahdollisuudet ottaa vakiokokoonpanon pelipaikka.

Joonas Rönnberg

Oli alkukaudesta ylimääräinen puolustaja lievän ylikunnon takia. Vähitellen mies kehittyi parempaan suuntaan ja löi itsensä läpi Ilveksen liigajoukkueessa. Curt Lindströmin tultua "Rönni" pääsi vakiokokoonpanoon ja ylsi jopa ylivoimakenttiin. Kauden lopussa mies löysi itsensä ykkösylivoimasta joukkueen huippujen seurasta. Teki jatkosopimuksen Ilveksen kanssa ja jatkaa joukkueessa
ainakin kaksi seuraavaa vuotta.

Ville Koistinen

Koistiselle kaavailtiin vahvaa puolustuspeliä sekä ylivoimapyörittäjän paikkaa. Ilves-kasvatti ei pystynyt ottamaan sitä roolia, mikä oli tarjolla. Kuten useita Ilveksen pelaajia, myös Koistista vaivasi otteiden ailahtelevaisuus. Välillä Koistinen pelasi huipputasolla ja oli joukkueen parhaita puolustajia. Vastavuoroisesti Koistista ei näkynyt tovittain kuin nimeksi. Koistinen jatkaa myös ensi kauden Ilveksessä.

Teemu Jääskeläinen

Pisteiden valossa uran paras kausi, kentällä pelasi tasavarmaa peliä. Ei loistanut, mutta ei oikein pettänytkään. Hoiti hommansa mukavasti, mutta
potentiaalia olisi ollut vaikka mihin. Pelipaikka usein Koistisen tai Murphyn rinnalla. Pelaa Ilveksessä ainakin vielä ensi kauden.

Juha Alen

Tuli kesken kauden Cincinnatista takaisin Suomeen. Loukkaantuminen viime kesänä ja siitä toipuminen kesti pitkään pelipaikan ollessa tiukassa. Alen päätti palata Suomeen, mutta pelejä ei tullut kuin seitsemän plakkariin. Oliko liigan vauhti sittenkin liikaa loukkaantumisen jälkeen. Tulevaisuus avoin, yksi vaihtoehto on jäädä Ilvekseen pelaamaan.

Cory Murphy

Alkukaudesta vaisu johtuen osaksi siitä, että vastustajat ymmärsivät nyt pitää miestä tarkemmin ja estää nousut hyökkäykseen paremmin kuin viime kaudella. Stefanin tultua joukkueeseen avautui Murphylle paikkoja enemmän kuin aikaisemmin ja pisteitä satoi jatkossa. Ehti kivuta kolmanneksi puolustajien pistepörssissä. Lähti kauden jälkeen Sveitsiin pelaamaan ja kehui Ilveksessä viettyä aikaa uransa parhaimmaksi. Ehkä vielä palaa Tampereelle...?

Sami Helenius

Vuokralla Jokereista tämän kauden, kun paikkaa ei helsinkiläisjoukkueesta löytynyt. Iso ja ilkeä, selkeä pelote takalinjoilla. Maalivahdit saivat olla
rauhassa tällä kaudella, kun Sami piti toimistoaan oman maalinsa edessä. Kärsi nimestään, sai osan jäähyistä vain nimensä takia. Uran jatko auki, sopimus loppui tähän kevääseen.

Peter Messa

Ruotsalaispuolustajan kanssa tehtiin try-outin jälkeen sopimus loppukesästä. Messa pelasikin kohtuullisesti, mutta ulkomaalaisvahvistuksesta ei voinut puhua minään päivänä. Hyvän ja huonon päivän ero oli aivan liian iso. Otteista päätellen taitoa olisi ollut enemmän, mutta jostain syystä sitä ei saatu irti. Sopimus purettiin marraskuun puolessa välissä, koska taso ei loppujen lopuksi riittänyt sittenkään liigaan.

Ismo Kuoppala

Ismo pelasi mukavan kauden, vaikka välillä pelasi näkymättömästi. Pieniä nukahduksia paikoitellen, mutta usein pelasi kokemuksella tilanteet selvimmille vesille. Tanskan ja Ruotsin vuodet tuoneet kiekollista osaamista lisää. Liigatason puolustaja, vaikka osa katsojista oli tuomitsemassa miehen kauas Ilveksestä. Optio ensi kaudesta, todennäköisesti sitä ei käytetä. Ilveksen hardcore-siiven ehdoton suosikkipelaaja.

Henri Laurila

Viime kaudella fanien hampaissa. Tällä kaudella piti jopa tehotilaston kärkipaikkaa pelaamalla huikeita otteita. Kauden mittaan sitten normaali taso tuli vastaan. Ei päässyt hyppäämään isoa askelta seuraavalle tasolle, joka olisi vienyt miestä eteenpäin selvästi. Sopimus loppui tähän kauteen, mutta mahdollisuuksien rajoissa on uuden sopimuksen saaminen. Tämä riippuu Ilveksen puolustuspään hankinnoista.

Hyökkääjät

Antti-Jussi Miettinen

Aloitti kauden Ilveksessä, mutta 25 ottelussa vain yksi syöttöpiste oli liian vähän. Miettinen ei saanut itsestään kaikkea irti, edellinen kausi oli mennyt mukavasti. Miettinen siirtyi vuodenvaihteessa KooKoohon ja pelasi siellä loppukauden. Sopimus Ilveksen kanssa päättyi tähän kauteen, tuskin pelaa Ilveksessä ensi kaudella.

Jesse Niinimäki

Alkukaudesta nelosketjussa. Ei ollut valmentaja Sykoran suosiossa ja peliesityksetkään eivät olleet ihmeellisiä. Lähti marraskuun alussa omasta tahdostaan Edmonton Road Runnersiin, Oilersin farmijoukkueeseen.

Perttu Lindgren

Tulevaisuuden Raimo Helminen. Yksi A-junnujen parhaita pelaajia, joka pääsi pelaamaan muutamassa vaihdossa liigatasolla. Ensi kaudella paikka liigajoukkueessa on mahdollisuuksien mukaan haarukoitavissa tämän kevään A-nuorten mestarille. Sopimus Ilveksessä kestää vielä
kaksi seuraavaa kautta.

Antti Ruotsalainen

Pelasi runkosarjassa hajavaihtoja seitsemässä ottelussa. Lähinnä nelosketjussa korvaajana. A-nuorten mestari ei saa pelata enää ensi kaudella nuorten joukkueessa, joten vaihtoehdot ovat liigajoukkueessa tai jossain muualla.

Marko Anttila

Kolossimainen pelaaja tuli viime kesänä LeKi:n kakkosdivariporukasta Ilveksen A-nuoriin pelaamaan. Kausi olikin kannattava, tilille tuli 28 liigaottelun myötä myös A-nuorten liigamestaruus. Anttila pystyy pelaamaan ensi vuonnakin vielä A-nuorissa, jos on tarve. Tavoite pitää olla
kuitenkin SM-liigamiehistön mukana, Anttilasta saa koulittua hyvän liigapelaajan pienellä kehityksellä.

Marko Luomala

Luomalan läpimurtokaudesta tulikin pannukakku. Harjoituskaudella saatu viiltovamma jalkaan esti täysipainosen valmistautumisen kauteen ja täydellinen
parantuminen venyi. Luomala nopeana luistelijana kärsii vauhdin puutteesta. Lisäksi pikkuvammat haittasivat kautta. Pettymyskausi, mutta ensi kaudella on sopimusta vielä jäljellä ja uusi paikka tehdä läpimurto. Luomalan sopimus päättyy vasta vuonna 2007.

Timo Peltomaa

Katsomoon näytti kauden aikana että "Peltsi" oli taas iskussa. Väärin nähty. Väläytyksiä tuli kyllä, mutta tasapainoinen ote lipsui. Peltomaa ei oikein saanut juuri mitään kiekollisesti aikaiseksi koko kaudella, eihän ikinuorta vääntäjää voi vielä ikä painaa? Peltomaan lämäri TPS-ottelussa tammikuussa oli kuitenkin komein, mitä Hakametsässä on tällä kaudella nähty. Sopimus päättyi, jatko on täysin auki.

Ville Leino

Viime keväänä olivat Ilves-kannattajat kirkuen pitämässä Leinoa Tampereella, kun huhut veivät häntä yhtä liigapaikkakuntaa etelämmäksi. Leino jäi Ilvekseen, mutta siihen hyvät asiat jäivätkin. Leino oli todella vaisu koko kauden ja fanit unohtavat hyvät pelit nopeasti. Tosin Leinossakin oli vikaa. Kiekko pysyi lavassa kunnes menetti sen ja peliolemus oli ihmeen velton oloinen. Jatko Ilveksessä vaakalaudalla. Ts. onko Ilveksellä käyttöä tämän
tapaisella pelaajalla.

Steve Kariya

Pieni mies, suuri tahto. Alkukaudesta odotukset korkealla, mutta ei heti saanut kaikkia tehoja auki. Stefanin tultua hanat aukesivat. Vai kertooko muuta
tilasto: 20 ensimmäistä peliä 14 pistettä, 20 viimeistä peliä 25 pistettä. Liigan pistepörssin voitto lopulta neljällä pisteellä.
Sopimus Ilveksen kanssa loppui, häviävän pienet mahdollisuudet että jatkaisi Tampereella. YKsi kaikkien aikojen parhaista ulkomaalaisvahvistuksista
Ilveksessä.

Hannes Hyvönen

Tuli kesken kauden Ruotsista, jäätyään liian usein penkille Färjestadin joukkueessa. Teki 36 ottelussa uskomattomat 27 maalia ja oli Ilveksen maalitykki.
Loistava hankinta joka nosti joukkueen profiilia ja osoittautui ratkaisijaksi. Teki ajoissa sopimuksen Sveitsiin ja hakee keväällä
paikkaa maajoukkueesta MM-kisoihin.

Patrik Stefan

Uskomaton pelaaja. Paras ulkomaalainen joka on Tampereella nähty. Asenne kunnossa, taitoa ja voimaa löytyy. Jääkiekkoilijan ihannekuvaus. Todellinen vahvistus
johti ykkösketjua, joka oli Ilveksen kaikki kaikessa. Stefan hallitsi peliä ja pystyi taitaviin ratkaisuihin suvereenisti. Tuskin jatkaa Ilveksessä
ensi kaudella vaikka NHL ei alkaisikaan.

Jukka Tiilikainen

Tuli myös kesken kauden Ilvekseen, kun pelit Sveitsissä näyttivät epävarmalta peliajan suhteen. Kokenut pelaaja teki paljon näkymätöntä työtä kentällä,
ja antoi näin muille mahdollisuuksia sekä tilaa ratkaisuihin. Ei loistanut oikeastaan lainkaan, mutta ei kyllä pettänytkään. Tasaisen varmaa peliä ja
Tiilikaiselta sai sen mitä haluttiin. Tuskin jatkaa Ilveksessä ensi kaudella.

Jussi Pesonen

Myös yksi Jokerien hylkäämiä pelaajia, sai Tampereelta näyttöpaikan. Oli alkukaudesta hyvässä vedossa, mutta sitten tehot loppuivat. Teki viimeisimmän
maalin itsenäisyyspäivän aattona, sen jälkeen ei ainuttakaan. Pesosen tapainen pelaaja elää maaleista kovan työntehon ohella, vaikuttivatko uudet
pelaajat liikaa Pesoseen? Jäi silti pisteen päähän yhden kauden piste-ennätyksestään ja nosti jäähyennätystään paremmaksi 45 minuutilla. Jatko Ilveksessä
auki, todennäköisemmin ei jatka kuin että hänet nähtäisiin toisen kauden ajan Ilveksessä.

Tommi Jäminki

Mies, jolta ei juuri mitään odotettu, eikä juuri mitään tehnytkään. Jos ei kolmea maalia oteta huomioon. Kävi hakemassa vauhtia Pelicansista kahden
ottelun verran. Pelasi lähes joka ketjussa, paitsi Stefanin ketjussa. Huono kausi alla ja ura vedenjakajalla. Mitä tehdä ettei ura jää junnaamaan
paikallaan? Optio ensi kaudesta Ilveksen kanssa, mutta sitä tuskin käytetään.

Mikko Suvanto

Ei saanut alkukaudesta mitään aikaiseksi. Peli tuskaista puurtamista vaihdosta toiseen. Viime kausi ensimmäinen liigassa joka meni mainiosti. Tuliko
"sophomore jinx"? Siirtyi SaiPaan tammikuun alussa ja ennen siirtorajan umpeutumista Allsvenskanin AIK:hon. Ei pelaa Ilveksessä ensi kaudella.

Tommi Turunen

Yllätysvuokra Jokereista Ilvekseen alkukesästä. Turunen on tunnettu maaliahneena pelaajana sekä ei-niin-kovasti-puolustavana pelaajana. Ilveksessä mies
löysi itsensä kolmosketjun sentterinä, joka myös puolusti tunnollisesti. Ennen kauden alkua Turusta mietittiin vanhana kehäraakkina, joka vie junioreiden
peliajan. Nyt hänet mielletään työntekijänä sekä tunnollisena sentterina. Kausi meni kohtuullisen hyvin, vaikkei pisteitä tullut vanhojen aikojen mukaisesti.
Sopimus loppui, jatko Ilveksessä hyvin epätodennäköistä.

Raimo Helminen

28 pistettä, riippuen erinäisistä vammoista ja vanhoista vero-ongelmista Ruotsin puolella. Liike riittää vielä SM-liigaan, vääntövoimat ja juonikkuus
alkavat heiketä. Merkitys silti joukkueelle korvaamaton. Etuperin luistellessa vielä kova luu, ja yllätti kaudella muutaman liigapuolustajan nopeudellaan.
Päättää itse kesällä, jatkaako ensi kaudella vai ei.

Simo Vidgren

Tuli viime keväänä Kuopiosta Ilvekseen kehittymään. Voitti ensimmäisellä kaudella tulokkaiden pistepörssin, vaikka pelasi nelosketjussa. Piti jopa
Ilveksen kultakypärää kauden alussa. Kauden mittaan vire väheni, kun liiga näytti raskautensa. Ensi kaudella kauden viisaampi ja kokeneempi. Mahdollisuuksia
jopa kahteen ensimmäiseen ketjuun Ilveksessä.

Matti Kaipainen

Paluu Ilves-paitaan tapahtui hieman yllättäen tammikuussa. Oli sama vanha tuttu "Masa". Taisteli, raastoi, väänsi, karvasi ja ärsytti vastustajia.
Pudotuspeleissä kullan arvoinen pelaaja. Ikää on jo 33 vuotta, joten ura kääntyy ehtoopuolelle. Hyvät mahdollisuudet jäädä Ilves-paitaan pitemmäksikin
aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle