ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Ilveksen pelaaja-arvostelut 2000-2001

LIIGA / Artikkeli
Tampereen Ilves päätti kautensa perjantaina pronssimitaleihin. Kausi meni joukkueelta yli odotusten. Edempänä arvostelu Ilveksen kaudesta pelaaja pelaajalta.

Maalivahdit

1 Mika Pietilä

Pietilä pelasi hyvän syyskauden, mutta ratkaisupelien lähestyessä taso tippui. Valinta joulukuun pelaajaksi oli Pietilän kauden kohokohta. Hyvä kausi, mutta ei erinomainen. Jatkaa Ilveksessä ensi kaudellakin.

40 Juha Pitkämäki 7

Pelasi vakuuttavasti ne pelit, joissa pääsi pelaamaan. Ei kuitenkaan jostain syystä pystynyt syrjäyttämään Pietilää ykkösvahdin paikalta kauden aikana. Pitkämäellä ei ole sopimusta ensi kaudeksi, mutta hyvin menneiden playoffien jälkeen sellaista varmasti tarjotaan.

Puolustajat

3 Jani Nikko 9-

Jani oli tärkeässä roolissa ykkösketjun takana. Hyvien avauksien ansiosta hyökkääjien ei tarvinnut käydä puolustuspäässä hakemassa kiekkoa. Parantamisen varaa jäi etenkin playoffeissa, joiden aikana omassa päässä tapahtui Janille muutama paha moka. Aivotärähdykset häiritsivät loppukautta ja joutui jättämään Ilveksen kaksi viimeistä peliä väliin. Nikko jatkaa Ilveksessä myös ensi kauden.

6 Ville Koistinen 7

Pelasi hyvin harvoissa otteluissa, mutta täytti niissä paikkansa hyvin. Parhaana otteluna pronssiottelu, jossa tarjoili Helmiselle raipemaisen syötön.

8 Arto Tukio 8-

Arto pelasi hyvän alkukauden. Loppukaudella armeija ja loukkaantumiset sotkivat pelejä jonkin verran ja joutui välillä tyytymään seitsemännen pakin rooliin. Tulevaisuuden mies, joka solmi hyvissä ajoin jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

19 Ivan Majeský 9

Iivana pelasi puolustavassa roolissa ja onnistui siinä erinomaisesti. Miehestä ei tiedetty Tampereella ennen kauden alkua juuri mitään, mutta Risto Jalon hankinta onnistui erinomaisesti. Playoffeissa Ilveksen selkeä ykköspakki. Keskellä kautta pieni notkahdus, mutta joka tapauksessa loistava kausi. Parantamisen varaa jäi ylivoimapeliin. Majeskýn raameilla verkon olisi pitänyt soida ylivoimalla useammin. Jatkaa Ilveksessä mikäli NHL ei korjaa miestä.

21 Petr Kuchyna 6

Kuchynan kauden sotkivat loukkaantumiset, eikä pyssykään ollut aivan sitä mitä odotettiin. Pelit Ilveksessä mitä todennäköisimmin pelattu.

23 Antti Bruun 8+

Bruunin epäiltiin ennen kauden alkua kamppailevan lähinnä seitsemännen pakin paikasta. Antti kuitenkin näytti epäilijöille olevansa pelimies. Varmaa peruspeliä jatkuvasti ja yhdeksän maalia. Puolustajista vain Jani Nikko osui useammin.

25 Tomi Pettinen 8+

Tomi on nyt näyttänyt epäilijöille, että on pelimies. Pettinen oli omassa päässä joukkueen varmimpia pelaajia Ivan Majeskýn ohella. Mikäli kehitys jatkuu samalla tasolla, saattaa päästä ensi kaudella kokeilemaan miltä maajoukkuepaidan päälle pukeminen tuntuu.

29 Tapio Sammalkangas

Tapio pelasi kauden aikana sekä puolustajana, että hyökkääjänä. Monipuolisuutensa ansiosta mies olikin tärkeä joukkueelle. Oli muutaman päivän ajan pelaaja, joka oli pelannut liigassa eniten pelejä tekemättä maalia. Pääsi kuitenkin tästä kyseenalaisesta kunniasta eroon.

44 Matt Smith

Matt hankittiin Tampereelle kehittymään ja kehitystä myöskin tapahtui. Kuitenkin ajoittaista epävarmuutta omassa päässä vielä esiintyi. Laukaus lähti muutaman kerran erittäin nopeasti ja kovaa. Ilves haluaisi pitää Smithin myös ensi kaudella.

Hyökkääjät

9 Oliver Setzinger

Olli pääsi pelaamaan Ilveksessä vain muutaman ottelun, silloin kun sairastupa oli täynnä. Ei pelannut niin hyvin, että olisi saanut jatkaa lasaretin tyhjennyttyä.

10 Juha Hautamaa 8+

Hautamaa taisteli hyvin, mutta otteissa oli ailahtelevaisuutta. Joka tapauksessa joukkueen toiseksi paras maalintekijä. Hautamaasta kasvoi monen Ilves-vuoden aikana yleisön suosikki, mutta nyt Juhan on aika lähteä Ilveksestä maailmalle ja Timråån. Timrå saa Hautamaasta hyvän pelimiehen.

12 Ari Paananen 6½

Paananen pelasi vain muutaman pelin, kuten Pitkämäki ja Koistinen. Täytti kuitenkin muutamissa pelaamissaan vaihdoissa paikkansa hyvin.

16 Toni Dahlman 8+

Toni oli alkukaudella Ilveksen parhaita pelaajia. Suuri osa kaudesta kuitenkin sujui hiljaisemmalla tahdilla. Oli kuitenkin Helmisen ketjussa tärkeä lenkki hoitamaan Helmiselle ja Viitakoskelle maalintekopaikkoja. Hyvän tulokaskauden jälkeen ensi kaudelta on lupa odottaa 20 maalia.

17 Timo Koskela

Koskela vaelsi liian usein varjojen mailla. Teki muutaman tärkeän maalin. Esimerkiksi tasoituksen Tepsiä vastaan Tampereella tammikuussa. Ei vielä sopimusta ensi kaudesta.

20 Tommi Miettinen

Tommi pelasi tasaisen runkosarjakauden. Playoffeissa nosti profiiliaan selvästi. Toi nopeutensa ansiosta monta kertaa kiekon vastustajan alueelle. Pelasi usein viivamiehenä ylivoimassa ja onnistui tekemään viivalta muutaman maalinkin.

22 Kimmo Vähä-Ruohola

Vähä-Ruohola pelasi Ilveksen nelosketjussa osan peleistä. Onnistui avaamaan liigamaalitilinsä. Ensi kaudella Kimmo pelaa myös Ilveksessä.

27 Jarkko Nikander 7+

Niksu pelasi toisen kautensa Ilveksessä, eikä ollut aivan yhtä hyvä kuin ensimmäisellä kaudella. Alkukautta sotkivat loukkaantumiset. Pudotuspeleissä nosti tasoaan siinä määrin, että nousi kolmosketjusta kakkosketjuun.

28 Jari-Pekka Pajula 8

Pajulasta ei ennen kauden alkua tiedetty juuri mitään. Nousi kuitenkin Ilveksen nelossentteriksi ja vakiinnutti paikkansa. Odotuksiin nähden kausi oli loistava. Pajulassa on nähtävissä hiukan samoja piirteitä mitä Hannu Mattilassa oli aikoinaan. Perästä kuuluu.

32 Jesse Welling 7

Welling hankittiin Ilvekseen ärsyttäjäksi ja Jesse täytti roolinsa hyvin. Suurempiin tehoihinkin oli mahdollisuus, mutta tulevaisuus on vielä edessä ja peliotteet tulevat varmasti kohentumaan. SM-liiga ei ehkä sovellu Jesselle niin hyvin, kuin Pohjois-Amerikan liigat.

36 Tony Salmelainen 8+

Salmelainen pelasi Ilveksessä joulukuun puolivälistä lähtien. Salmelainen oli Ilvekselle loistava hankinta. Nopeutensa ansiosta Salmelainen sai paljon kaaosta aikaan vastustajan päädyssä. Kunhan kerää hiukan lisää voimaa lyhyeen varteensa tulee tekemään vielä paljon maaleja liigassa. Pienen koon takia NHL-uran rakentuminen kuitenkin vaatii sitkeyttä. Sitä tosin Tonylta kiitettävästi löytyikin.

38 Antti Hildén 7+

Antti pelasi hienot playoffit. Alkukaudesta oli siinä määrin vaisu, että kävi Vaasassa hakemassa vauhtia. Tuuletti itsensä lopullisesti Hakametsän yleisön suosikiksi hakiessaan pronssimitalia.

39 Vesa Viitakoski 9+

Viitakoski oli liigan parhaita suomalaisia hyökkäjiä. Kuului Helmisen ohella myös Ilveksen parhaimmistoon. Parhaimmillaan maalin edessä maskimiehenä. Teki monta maaliaan reboundeista. Hannu Aravirta kutsuikin Viitakosken oikeutetusti maajoukkueeseen.

41 Raimo Helminen 9

Raipen kädet käyvät yhä hyvin. Hienoja oivalluksia kauden aikana. Paras avu ilman muuta ylivoimapelin pyörittäminen, jossa kuuluu Suomen parhaisiin.

61 Jarno Peltonen 7

Jarno paransi otteitaan loppua kohden. Ensimmäisissä peleissään välillä vaisu. Playoffeissa kuului jo joukkueen parhaimmistoon. Ensi kaudesta ei ole vielä sopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle