IIB-Divisioonan MM-kisat: Upeaa ja surkeaa maalivahtipeliä, korealaisten mailat loppumassa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Gilles Mangen sai tehdä runsaasti töitä Luxemburgin maalilla Uusi-Seelanti-ottelussa: torjuntoja kertyi 50 kappaletta.
Kuva © Teemu Hinkula
Jääkiekon IIB-divisioonan MM-kisat jatkuivat eilen tiistaina Espanjan Granadassa. Luxemburgin maajoukkueen mediavastaava Teemu Hinkula kertoo kolmannen pelipäivän tapahtumista.

Kolmas ottelupäivä ei tarjonnut suurempia yllätyksiä IIB-divisioonan MM-kisoissa Granadassa. Päivän ensimmäisessä ottelussa Israel löi Pohjois-Korean selvin numeroin 9-1. Ottelun tilastokummajainen lienee se, että korealaiset voittivat laukaukset 31-30.

"Luxemburgin toivo lepää korealaisten lahoavissa mailoissa"

Maalien ja laukausten epäsuhta kertoneen paitsi korealaisten surkeasta maalivahtipelistä, myös heikosta viimeistelytaidosta. Kaukalon laidalta katsottuna syyksi voisi epäillä heidän huonoja mailojaan. Pelin aikana katsomoon jopa näytti, ettei viltissä istuneilla kavereilla edes ollut omia mailoja, varamailoista puhumattakaan.

Keskiviikon aamujäille kaikille saatiin kuitenkin mailat kaivettua. Valmentajille niitä ei tosin enää riittänyt.

Pohjois-Korean investointilaskelmissa ylimääräisiä mailoja ei ole otettu huomioon.
Kuva © Teemu Hinkula

Päivän toisessa ottelussa Luxemburg onnistui kiusaamaan Uutta-Seelantia maalivahtinsa Gilles Mangenin johdolla. Ottelu eteni melko tasaisissa merkeissä aina ottelun 50. minuutille asti, kun Luxemburg sai pidettyä ottelun siedettävissä 3-1-lukemissa.

Tämän jälkeen kiwi-miesten ketsuppipullo kuitenkin aukesi, ja he mättivät neljä maalia viimeisen kymmenen minuutin aikana. Ottelu päättyi siis lukemiin 7-1, Mangenin kerätessä 50 torjuntaa. Espanjaa vastaan Luxemburg kesti 40 minuuttia ja tiistaina 50 minuuttia, joten ehkä torstaina on kokonaisen ottelun vuoro?

"ottelussa pelasi vastakkain ruotsalaisia, mutta yksikään heistä ei kantanut Tre Kronorin paitaa"

Ottelu oli maaotteluksi erikoisen kansainvälinen. Allekirjoittanut laskeskeli ottelun jälkeen Uuden-Seelannin apuvalmentajan Adam Blanchetten kanssa, että kentällä viiletti yhteensä kahdeksan eri kansalaisuutta.

Uuden-Seelannin joukkueessa pelaavat kotimaisten lisäksi Kanadan, Viron ja Ruotsin passin omaavat pelaajat. Luxemburgilaisten seassa pelaa kaksi kappaletta brittejä, yksi suomalainen, kolme ruotsalaista ja kaksi tšekkiä. Näin ollen vielä erikoisempaa lienee se, että ottelussa pelasi vastakkain ruotsalaisia, mutta yksikään heistä ei kantanut Tre Kronorin paitaa.

Luxemburg-Uusi-Seelanti-ottelun Ruotsi-maaottelussa kohtasivat Kevin Grönlund, Marcus Eriksson, Stefan Helmersson ja Sebastian Grein.
Kuva © Teemu Hinkula

Päivän viimeisessä ottelussa Meksiko jatkoi alisuorittamistaan, kun Espanja höykytti heitä lukemin 14-0. Espanjan Pablo Munozilla oli mukava iltapuhde: hän viimeisteli ottelussa kokonaista kuusi maalia.

"Meksikolaisten heikot otteet ovat ajaneet joukkueenjohtaja Joaquin de la Garman raivon partaalle"

Meksikolaisten heikot otteet ovat ajaneet joukkueenjohtaja Joaquin de la Garman raivon partaalle. Hän ei pysty ymmärtää, miten puoliammattilaisina pelaavat meksikaanit pystyvät esiintymään Granadan IGLOO Arenalla niin luvattoman heikolla asenteella.

Turnauksen joukkueet voidaan siis luokitella kahteen kastiin. Parhaan kolmikon muodostavat Espanja, Uusi-Seelanti ja Israel, joista etenkin isäntämaa on ollut odotetun vahva. Nousija ratkaistaan todennäköisesti turnauksen viimeisessä ottelussa Espanjan ja Uuden-Seelannin välillä.

Luxemburg faneineen saa vielä jännittää sarjapaikkansa säilymistä.
Kuva © Teemu Hinkula

Putoamistaistelussa ovat taas Luxemburg, Meksiko ja Pohjois-Korea. Viimeiselle kahdelle pelipäivälle jää siis paljon panosta. Jos Meksiko häviää torstaina Luxemburgille, heidän putoaminen sinetöityy. Jos taas Meksiko voittaa, tilanne menee kimurantiksi. Tässä tapauksessa Luxemburgin toivo lepää korealaisten lahoavissa mailoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle