NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

IB-divisioonan ensimmäinen päivä: Kotijoukkue räjäytti areenan, ennakkosuosikit pitivät

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Liettua tuli tyylillä avausotteluun.
Kuva © Mika Pukkinen
IB-divisioonan ensimmäinen turnauspäivä on saatu pakettiin. Päiväpelien ennakkosuosikit Japani ja Ukraina pitivät pintansa. Iltapelissä Liettua yllytti kisaisäntien yleisön hurmokseen.

Viro – Japani 1-2 ja. (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Japani oli suuri ennakkosuosikki Viroa vastaan, mutta joutui lopulta varsin tiukalle, voittaen vasta jatkoajalla. Paljon virolaiset saavat jakaa kiitosta maalivahdillensa Roman Shumikhinia, joka pysäytti Japanin 42 vedosta 40. Viro sai sen sijaan lauottua maalia päin 13 kertaa, joka kertoo paljon ottelun voimasuhteista.

Viro pääsi kuin varkain johtoon ottelun avauserässä. Japanin Roy Hashiba otti turhahkon jäähyn, josta virolaiset pääsivät niittaamaan ottelun avausmaalin. Asialla oli Aleksander Petrov, joka survoi kiekon maaliin japanilaisvahti Yutaka Fukufujin nenän edestä.

23 kertaa toisessa erässä pommittanut Japani sai vihdoin avausosuman aikaiseksi keskimmäisen kaksikymmenminuuttisen loppupuolella. Hiromichi Tadeon painava laukaus upposi vihdoin ohi Shumikhinin.

Viro kesti Japanin päätöserän rynnistyksen, mutta jatkoajalla Japanin ylivoima jauhoi voitto-osuman, josta vastasi Takuma Kawai.

Viro viimeisteli Japania vastaan yllättäen avausmaalin.
Kuva © Mika Pukkinen

Ukraina – Romania 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Ennakkosuosikki Ukraina oli tehokkaampi maalipaikoilla Romaniaa vastaan. Altavastaajana otteluun lähtenyt Romania onnistui luomaan yllättävän hyvin maalintekopaikkoja, mutta viimeistely oli heikkotasoista.

Ukraina siirtyi johtoon jo avauserässä, kun Kyrylo Katrych toimitti kiekon romanialaisten maaliin. Toisessa erässä Dmitri Nimenko viimeisteli ukrainalaisten toisen ja Nikita Butsenko kolmannen.

- Ottelu oli tasainen, ja meillä oli mahdollisuus voittaa se. Heidän maalivahtinsa oli tänään uskomaton, Romanian Otto Biro harmitteli taiston tauottua.

Ukrainan ja Romanian välinen peli oli fyysinen vääntö.
Kuva © Mika Pukkinen

Liettua – Kroatia 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Kisaisäntä Liettua avasi turnauksen ottelunsa näyttävällä sisääntulolla. Lieskojen siivittämänä jäälle luistellut kisaisäntä oli odotetun vahva avauksessaan, eikä jättänyt mahdollisuuksia Kroatialle.

Liettuan entiset NHL-tähdet Dainius Zubrus ja Darius Kasparaitis eivät päässeet avausottelussa pisteille, mutta TPS:stä tuttu Tadas Kumeliauskas sen sijaan viimeisteli liettualaisten avausosuman, ja räjäytti Zalgiris Arenan suoraan huutoon. Kumeliauskasin maali syntyi vain kuusi sekuntia ennen päätössummeria.

Toisessa erässä liettualaiset iskivät kahdesti, kun Emilijus Krakauskas heti erän alkuun ja erän loppupuolella Ilja Cetvertak. Liettua ei enää kolmen maalin johtoaan hukannut, ja voitti ottelun juuri lukemin 3-0.

Tadas Kumeliauskas iski Liettuan ensimmäisen osuman.
Kuva © Mika Pukkinen

» Lähetä palautetta toimitukselle