Hymy palasi Keräsen kasvoille

LIIGA / Artikkeli
Helsingin IFK:n Janne Keränen oli yhtä hymyä paikallistaiston jälkeen. Syytä olikin, sillä vaikean alkukauden jälkeen maalihanat vihdoin aukesivat, ja sentteri iski kaksi osumaa Jokereiden verkkoon.

Janne Keräsen alkukausi on sujunut mollivoittoisesti, ennen paikallisottelua pistesaldo näytti pyöreää nollaa. Jokeriottelussa kuitenkin rävähti ja Keränen iski voittomaalin lisäksi tärkeän kavennusosuman avauserässä.

- Viimeisestä maalistani on jo yli vuosi, nyt todellakin lähti gorilla selästä. Kaksi maalia olen tehnyt edellisen kerran varmaan a-junioreissa, Keränen hykerteli.

21-vuotiaan Keräsen kehitys ei ole kulkenut odotetulla tavalla. Viime kausi Paul Baxterin alaisuudessa sujui selvästi alle odotusten, maaleja syntyi vaatimattomasti vain yksi ja vilttikomennukset kävivät tutuiksi. Sama tahti tuntui jatkuvan tällä kaudellakin.

- Ei tosiaan ole mennyt hyvin eikä tehoja ole tullut. Oma pelini ei ole ollut kunnossa. Viime kaudellakaan ei kulkenut, itseluottamus on ollut kateissa. Nämä maalit tekivätkin todella hyvää itseluottamukselleni!

Keränen osui ensimmäisen kerran toisessa erässä, kun Jokerit oli karannut 2-0-johtoon.

- Max [Wärn] punnersi hyvin maalille ja pääsin laittamaan tyhjiin. Toisessa maalissa [Kip] Brennan heitti maalin takaa ja mulla oli siinä aika paljon tilaa. Ajattelin, että Riksman liukuu ja kulma aukeaa, maalitykki kuvaili osumiaan.

Keränen viiletti paikallispelissä juuri Wärnin ja Brennanin keskellä. Ketjun työnjako on selvä, Brennan pitää nuorista huolta, jotta nämä voivat keskittyä kiekolliseen peliin. Osattomaksi tehopisteitä ei jäänyt Brennankaan, sillä voimalaituri saalisti syöttöpisteet molempiin Keräsen osumiin.

- Tiedä sitten jos Brennan on meille pelintekijäksi hankittu, Keränen hekotteli.

HIFK oli ottelussa pitkään tappiolla, mutta hurja päätöserä siivitti joukkueen 6-3-voittoon.

- Jokereiden 3-2-maali oli vähän mun virhe. Onneksi ei lannistuttu siitä vaan saatiin uutta draivia. Puhuttiin erätauolla, että ei hävitä paikallispeliä, ja pelataan omaa peliä. Kolmannessa erässä huomasi, että jokeripelaajat väsyivät. Toivottavasti meillä jatkuu sama meno seuraavassakin pelissä, Keränen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle