BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Hylätty suoritus: TPS:n kevättodistus

LIIGA / Artikkeli
Kansakouluaikaan valtaosa TPS:n pelaajista olisi kauden 2006-07 suorituksillaan ansainnut ehdot henkisten poissaolojen vuoksi. Nykyisessä rakentavan kannustamisen ilmapiirissä kaikki kuitenkin pääsevät jatkamaan luokaltaan ja joitakin on jopa pakko kehua.

Jatkoajan Turun toimitus arvioi perinteisin menoin TPS:n pelaajiston. Arviot on suhteutettu etukäteisodotuksiin asteikolla 1-5 seuralogoa (kolme logoa saanut pelaaja pelasi odotuksia vastaavasti).

Maalivahdit:

Jani Hurme


Oli juuri niin hyvä kuin odotettiin, välillä jopa parempi. Olisi kuitenkin tarvinnut enemmän tukea joukkueeltaan.

Juho Santanen

Kiva lippalakki, miinusta nuuskan roiskimisesta kuvaajien jalkoihin. Ei arvosanaa.

Tomas Duba


Pelasi ainoastaan seitsemän ottelua, mutta ei pystynyt pitämään TPS-laivaa kurssissa, toisin kuin Hurme. Ei arvosanaa.

Puolustajat:

Marko Kiprusoff


Kantoi ison vastuun ja pelasi ajoittain vahvasti. Katosi kuitenkin kuvasta monen muun tavoin ratkaisun hetkillä. Selkäranka ei kestänyt loppusuoralle saakka.

Mika Lehtinen


Ei pystynyt tuomaan mitään uutta TPS:n pelaamiseen. Täytti korkeintaan määrällistä vajetta, puolikuntoisuus ja haluttomuus näkyivät turhan hyvin.

Kevin Kantee


Siirtoajan umpeutuessa Turkuun tullut helsinkiläispakki pelasi ajoittain miehekästä peruspeliä, mutta ei tuonut suurta lisäarvoa pakiston pelaamiseen.

Juho Jokinen


Suoritustaso ailahteli, mutta nuorelle pelaajalle bonusta yritteliäisyydestä ja lievästä eteenpäinmenosta.

Aki Berg


Vastasi odotuksia ja pelasi onnistuneen kauden isossa roolissa. Väsähti joko fyysisesti tai henkisesti loppusuoralla.

Simon Backman


Kehitystä pienin askelin, vaikka tason riittävyys synnyttää kysymyksiä edelleen. Bonusta yritteliäästä peli-ilmeestä, jolla oli helppoa erottua edukseen TPS:n ryhmässä.

Jesse Saarinen


Peruspelaamista illasta toiseen, niin hyvässä kuin pahassa. Suoritustaso ei aina vakuuttanut, mutta ei sentään vaikuttanut luovuttaneelta toisin kuin monet kollegansa.

Vladimir Sicak


Hyviä pelejä aivan liian vähän suhteessa karmivan huonoihin esityksiin. Ei vastannut mielikuvaa profiilipakista ja ulkomaalaisvahvistuksesta, sai vaihtaa maisemaa tammikuussa.

Hyökkääjät:

Mikko Rautee


Piti tasonsa illasta toiseen, vastasi odotuksia ja oli joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Ei antanut joukkueen henkisen laman näkyä otteissaan.

Tomi Sykkö


Nosti tasoaan kauden mittaan, mutta ei silti yltänyt mainittaviin suorituksiin. Päätyi lopulta kakkosketjun keskushyökkääjäksi, ja epäonnistui ilman omaa syytään liian kovassa paikassa.

Kent McDonell


Tuntemattomasta toivotaantoivotaan-hankinnasta joukkueen kapteeniksi. Oli parhaimmillaan todella hyvä, juuri TPS:n kaipaama tehohyökkääjä, mutta loppukausi oli surkea häneltäkin. Ei tehnyt maaliakaan kapteeniksi tultuaan.

Layne Ulmer


Aloitti huonosti, lopetti huonosti. Välissä hyvä jakso, jolloin vaikutti jopa odotusten arvoiselta hankinnalta. Jätti laimean jälkimaun.

Kai Nurminen


Ikä ei tuntunut pappaa painavan alkukaudesta, jolloin jopa ylitti kaikki odotukset. Nivusvammat haittasivat tahtia ja kauden loppu oli Nurmiselta luokatonta hiihtelyä.

Jussi Makkonen


Kohtuullinen tulokaskausi ja hyvät harjoituspelit nostivat odotuksia. Ei kuitenkaan onnistunut missään vaiheessa saamaan valmentajan luottamusta ja pelin taso heittelehti itseluottamuksen kadottua.

Marko Mäkinen


Ei vahvistanut joukkuetta, eikä pystynyt tuomaan peliin parasta osaamistaan, jolla olisi voinut TPS:ää auttaa. Loppukauden peleissä lähinnä turistin roolissa.

Ville Vahalahti


Nihkeästä alkukaudesta huolimatta oli TPS-hyökkäyksen harvoja valopilkkuja. Pistesaldon osalta vastasi jopa pitkään eläteltyjä odotuksia. Katosi tosin kuvasta muiden mukana, ryhti suli ennen kevätjäitä.

Mika Alatalo


Vauhti ja intensiteetti eivät enää riittäneet liigatasolle, kärsi lisäksi joukkueenjohdolta saamastaan ala-arvoisesta kohtelusta. Ei varmasti toivotunkaltainen päätös komealle TPS-uralle.

Tuomas Suominen


Harvoja, joka voi peiliin katsoen todeta olevansa tyytyväinen kauteen. Polvivamma päätti pelit ikävän varhain, terveenä ollessaan liigan vuoden tulokas. Ensi kaudella edessä huomattavasti aiempaa suurempien odotusten lunastaminen.

Teemu Ramstedt


Odotukset taitavaa nuorukaista kohtaan olivat kenties liian suuria, mutta ei pystynyt lunastamaan paikkaa vakiokokoonpanossa edes muiden uinaillessa. Kasvun paikka monella tapaa edessä.

Nathan Barrett


Tuli tammikuussa helpottamaan hyökkäyksen miesvajetta. Väläytteli hetkittäin sen verran, että osoitti taitojen olevan hyvällä tasolla. Henkisistä ominaisuuksista ei voi sanoa samaa. Ei edistänyt panoksellaan joukkueen pelaamista.

Matti Aho


Yritti, pörräsi ja ähelsi, mutta laihoin tuloksin. Ei varsinaisesti pettänyt, mutta ei toisaalta tuonut mainittavaa lisäarvoa joukkueen pelaamiseen.

Joni Yli-Torkko


Paransi edelliskaudesta ja muodosti parhaimmillaan tehokkaan kaksikon Rauteen kanssa. Suoritusaso kuitenkin notkahteli ja katosi lopussa samaan apaattiseen massaan muiden vetelehtijöiden kanssa.

Tuukka Pulliainen


Ei juuri mahtunut pelaamaan, eikä osoittanut minkäänlaisia merkkejä kehittymisestä. Maisemanvaihdos tekisi kenties terää.

Ivan Huml


Oli ailahtelusta huolimatta joukkueen parhaita pelaajia syksyn peleissä. Vastasi pelillisesti edelliskevään synnyttämiä odotuksia. Sai kuitenkin tehdä tilaa huokeammalle kanadalaiskaksikolle.

Arttu Virtanen

Tasainen ja virheetön kausi. Ei pelannut otteluakaan. Ei arvosanaa.

Koko joukkueen arvosana


Tulehtunut tilanne joukkueen sisällä söi ryhmän suoritustasoa rotan lailla. Perimmäisistä syistä riippumatta ammattipelaajien kollektiivinen esitys oli luokattoman heikko. Henkinen kantti oli olematon niinä hetkinä, kun sitä mitattiin ja harvan perustepsiläisenkään pelaajan rinnassa tuntui sykkivän mustavalkoinen sydän. Kunnioituksen puute TPS-paitaa ja maksavaa yleisöä kohtaan leimasi joukkueen esitystä muutamia poikkeustapauksia lukuun ottamatta.

Kokonaisuutena hävettävä suoritus.

» Lähetä palautetta toimitukselle