Hunters-HCIK: Porvoolaisia vastassa arvaamaton inkkarilauma

Suomi-sarja / Artikkeli
Hunters saa olla tarkkana Indiansin maaliahneen Joni Seinelän kanssa.
Kuva © Timo Savela
Porvoon Huntersille ylemmän loppusarjan kakkospaikka ei tiedä vapaalippua välieriin. Vastaan asettuu niukasti ylemmästä loppusarjasta ulos jäänyt yllätysvalmis HC Indians Kaarina, joka jo runkosarjassa napsi kovia päänahkoja.

Hunters pelaa jo neljättä kautta valmentaja Tero Määtän alaisuudessa. Joukkue on hitsaantunut vuosi vuodelta valmiimmaksi ja yhtenäisemmäksi. Joukkueen perusrunko on pysynyt hyvänä ja joukkueen sydämen muodostavat porvoolaistaustaiset pelaajat. Vahvistukset ovat olleet harkiten tehtyjä todellisia täsmähankintoja.

Runkosarjassa Hunters vei molemmat keskinäiset pelit HC Kaarina Indiansia vastaan. Porvoossa lukemat olivat 7−4, mutta Kaarinassa voitto irtosi vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Kaarinassa HCIK oli kiinni voitossa aina viimeiselle minuutille asti. Porvoolaiset tasoittivat pelin kuudella kenttäpelaajalla ottelun viimeisellä minuutilla tasoitusmaalin syöttäneen Ville Heikkisen iskiessä itse 5−4-voittomaalin jatkoajalla.

Heikkinen on osoittautunut Huntersille varsinaiseksi kultakimpaleeksi. 23-vuotias keskushyökkääjä vei nimiinsä niin runkosarjan kuin ylemmän loppusarjankin pistepörssit. HIFK-kasvatti on noussut esiin hieman puskista, sillä edellinen vajaa kausi Mestiksen K-Vantaassa poiki melko vaatimattomat tuntuiset tehopisteet 2+3.

Toinen tärkeä lenkki hyökkäyspäässä on samaisessa Kaarinan pelissä tasoitusmaalin viime hetkillä tällännyt Reno Goodwin, joka on vain parantanut viime kaudesta. Goodwin on yksi joukkueen viime vuonna tekemistä tarkoin harkituista pelaajavärväyksistä. Tämän kauden hankinnoista on syytä nostaa esiin myös Reko Riihinen.

Joukkueen kantaviin voimiin jo vuosia kuuluneet luottohyökkääjät Janne Nukarinen ja Tomi Roukala ovat isossa roolissa pudotuspeleissä. Mestis-rutinoituneesta puolustuksesta nousee esiin fyysiseen perusvarmaan puolustuspeliin kykenevä Markus Hämäläinen, joka myös kunnostautui ylemmässä loppusarjassa kiekollisilla avuillaan paukuttaen peräti viisi maalia.

Porvoolaisten maalivahtipeli on levännyt viime kaudet Ari Ahokkaan varassa. Hunters teki siirtorajan loppuhetkillä kovan peliliikkeen värväämällä Suomi-sarjan viime kauden parhaan maalivahti Wille Mattilan ruotsalaisseura Asplöven HC:sta. Kunnossa ollessaan 25-vuotias 194-senttinen Tappara-kasvatti voi johdattaa joukkueen pitkälle kevääseen.

Hunters pelaa nyt neljättä kautta peräkkäin Suomi-sarjan puolivälierissä, ja noutaja on tullut joka kerta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Porvoolaisille puolivälierät on kenties henkisellä puolella kovin paikka. Mikäli Hunters etenee jatkoon, on vain taivas rajana.

Määtän valmennusjakso huipentuu tähän kevääseen, sillä kevään jälkeen mies suuntaa muihin maisemiin. Nyt joukkueella on todella kaikki ainekset mennä pitkälle ja päätyyn saakka, mikä tässä tapauksessa tietäisi Mestis-karsintoja.

Indians nauttii altavastaajan asemasta

HCIK oli käytännössä varmistanut alemman loppusarjan piikkipaikan jo kättelyssä, sillä pisteitä oli kasassa jo roima määrä runkosarjan jäljiltä. Niinpä loput pelit menivät joko tietoisesti tai turhautumisesta johtuen lekkeriksi. Viimeisenä viikonloppuna kaarinalaiset varmistivat ykköstilansa ottamalla kahdesta pelistä rökälevoitot.

Joukkueen kärkipäästä löytyy kosolti maalintekovoimaa, mikä nähtiin jo runkosarjan aikana. Runkosarjan pistepörssin kolmanneksi tullut Joni Seinelä pelasi alemmassa loppusarjassa vain kuusi ottelua saalistaen niissä pisteen ottelua kohden. 24-vuotias TPS-kasvatti piipahti lainalla Mestis-joukkue SaPKossa. Pistetahti oli kova myös sarjaporrasta ylempänä Seinelän napsiessa tehopisteet 1+1.

Seinelän takaa löytyy liuta pisteahneita pelimiehiä kuten Johannes Lehto, Toni Nurmi, Mattias Selinkoski. Rauman Lukon A-nuorista siirtynyt Teemu Hannula oli joukkueen tehokkain alemmassa loppusarjassa tehoin 8+5. Tolppien väliin Indiansilla on laittaa nuorten maajoukkuepeleissäkin nähty 22-vuotias Kalle Hokkanen.

Puolustuspään vertailussa HCIK ei Huntersille pärjää. Runkosarjassa joukkue laski maaleja taakseen samaa tahtia Kooveen kanssa. Kaarinalaisjoukkue on jo kolmatta kauttaan 34-vuotiaan valmentaja Ilkka Saarelan komennossa.

Indiansille altavastaajan asema on täydellinen. Joukkue olisi tasoltaan kuulunut heittämällä ylempään loppusarjaan, mutta paikkoja sinne oli vain kuudelle joukkueelle. Runkosarjassa joukkue kaatoi Huntersia vaille kaikki ylempään loppusarjaan päätyneet joukkueet. Alemmassa loppusarjassa kovien valmistavien pelien puute on pieni miinus, mutta toisaalta kaikki paukut on voitu ladata kauden tärkeimpiin peleihin.

Mitään suurta kiekkohurmosta Kaarinaan ei ole odotettavissa, sillä joukkueen katsojamäärät lasketaan satojen sijasta kymmenissä. Porvoossa katsojamäärät ovat olleet keskiarvoltaan hyvästä menestyksestä huolimatta vain 200 katsojan luokkaa. Pudotuspelit saanevat kuitenkin porvoolaiset sankoin joukoin hallille.

Arvio:

Huntersilla on alussa vaikeaa, mutta jatkopaikka irtoaa lopulta voitoin 3−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle