Huippukiekkoa, mutta huomio karkasi jälleen pois pelistä: "Rajoilla mentiin taas"

LIIGA / Artikkeli
HPK:n ja Kärppien otteluissa on pelaajia pudonnut pois joko ulosajon tai loukkaantumisen vuoksi.

HPK ja Kärpät ovat kohdanneet syksyn aikana jo kolmasti. Jokainen ottelu on ollut huipputasainen. Koska vastakkain ovat olleet aivan sarjan pelitavallisesti edistyksellisimpiä joukkueita, ovat ottelut olleet myös erittäin laadukasta kiekkoa, jossa kamppailupelaaminen on isossa roolissa.

Ottelut ovat olleet Kärppiäkin monta kautta edustaneen fyysinen HPK-laituri Juho Keräsen mieleen.

− Vauhti on ollut kova näissä kolmessa ottelussa. Molemmat joukkueet pitävät kovaa pelitempoa yllä, Keränen totesi.

Lauantaina myös sekä Kärppien Mikko Manner että HPK:n Antti Pennanen kehuivat pelin tasoa, ja täysin syystä. Ottelu oli kenties kaikista vauhdikkain, laadukkain ja viihdyttävin näiden kahden joukkueen välisistä tähän asti.

Huomiota ovat jokaisen ottelun jälkeen varastaneet muut kuin pelilliset asiat. Kyseenalaisia taklauksia, tappeluita ja ulosajoja. Niin kävi myös lauantaina.

Kauden toisessa kohtaamisessa Kärppien Jari Sailio oli taklannut HPK:n Roope Laavaista päähän ulosajon ja kolmen ottelun pelikiellon arvoisesti. Nyt osat olivat ainakin osittain vaihtuneet.

Laavainen lensi suihkuun laitataklauksesta. Kärppien Julius Hermonen loukkaantui tilanteessa, mutta pystyi palaamaan onneksi otteluun. Sailionkin ottelu päättyi ennen aikojaan, sillä HPK:n Miro Karjalainen haki kärppähyökkääjän väkisin tappeluun tämän taklattua Mathias Porselandia kovaa päädyssä.

− Oli fyysistä peliäkin, siinä rajoilla mentiin taas. Onneksi ei mitään pahempaa tullut, Keränen kommentoi.

Keräsen näkemyksen mukaan kovavauhtinen ja aktiivinen pelitapa on johtanut myös otteluissa nähtyihin rajojen ylityksiin, joista on tuomittu isoja rangaistuksia. Molemmat joukkueet pyrkivät karvaamaan todella aktiivisesti ja iskemään kiekolliseen vastustajaan heti kiinni.

− Silloin kiekollisenkin pelaajan pitää olla valmiina. Tänäänkin molemmissa rajoilla olleissa taklauksissa se kiekollinen pelaaja ei ollut aivan hereillä. Kärppien nuoren jätkän pitää tuossa tilanteessa tietää, että joku taklaa. Porselandilla ihan sama homma. Hänkään ei ollut valmiina syötettyään kiekon.

Täysin taklattavan niskoille ei Keränen tilanteita kaada.

− Sitä vauhtia voi arvioida, ettei käy pahasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle