Huhumylly pyörii – nämä tähdet saattavat joutua kaupan kohteeksi viikonloppuna

NHL / Artikkeli
Columbus Blue Jacketsin toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen on saanut tarjouksia varaustilaisuuden kolmannesta varausvuorostaan.
Kuva © Getty Images
Kuten aina, varaustilaisuusviikonloppu on kiireistä aikaa joukkueiden toimitusjohtajille. Puhelimet pirisevät, tarjouksia satelee ja päätöksiä pitäisi tehdä kiireessä sekä kovan paineen alla. Tulevasta varausviikonlopusta voi tulla erityisen mielenkiintoinen, sillä huhuja huippupelaajien kauppaamisesta on pyörinyt ympäri NHL:ää jo jonkin aikaa. Seuraavassa katsaus liigassa pyörivän huhumyllyn mielenkiintoisimpiin nimiin.

Penguins kauppaa Fleurya, Lightning Bishopia

ESPN:n toimittaja Pierre Lebrun kertoi torstaina artikkelissaan Pittsburgh Penguinsin kauppaavan kanadalaismaalivahtiaan Marc-Andre Fleurya. Lebrun nosti maalivahtimarkkinoille myös yhden yllätysnimen, kun hän kertoi Tampa Bay Lightningin kauppaavan Ben Bishopia.

Fleury menetti viime kaudella Penguinsin ykkösvahdin paikan tulokasvahti Matt Murraylle.
Kuva © Getty Images

Joukkue, joka on varmasti mielissään näistä uutisista on Calgary Flames, jolla ei tällä hetkellä ole yhtään NHL-maalivahtia sopimuksen alla ensi kauteen mentäessä. Flamesin tilanne maalinsuulla on ollut jo pitkään epävakaa, ajoittain jopa katastrofaalinen, ja nuoren joukkueen kasvaessa playoff-joukkueeksi maalillekin täytyy hankkia luotettava ykkösvahti.

Toinen joukkue, joka tarvitsisi vahvistusta maalinsuulleen on Dallas Stars. Kari Lehtosen ja Antti Niemen suomalaistandem osoitti viime kaudella, ettei se ole valmis viemään Starsia seuraavalle tasolle, lännen konferenssin, tai jopa Stanley Cupin finaaleihin asti.

Oilers etsii vahvistusta puolustukseen kovalla hinnalla

Oilersin selkeät ongelmat ovat puolustuksessa, joka on heikko ja kokematon. Nuoria hyökkääjiä joukkueella kuitenkin riittää ja vahvistaakseen puolustustaan se joutuu maksamaan kovan hinnan. Oilers joutuu luopumaan yhdestä lupaavasta hyökkääjästään tai ensimmäisen kierroksen varausvuorostaan, joka on tämän kesän varaustilaisuudessa koko tilaisuuden neljäs.

Oilersin kauppakumppani voi olla Minnesota Wild, jolla on paljon nuoria, laadukkaita puolustajia. Oilersin on jo pitkään huhuttu olevan valmis luopumaan kanadalaissentteri Ryan Nugent-Hopkinsista, joka olisi täydellinen palanen ykkössentteriä etsivälle Wildille. Viime kauden siirtotakarajalla joukkueet olivat jo lähellä kauppaa, jossa Nugent-Hopkins olisi matkannut Minnesotaan vaihdossa Wildin 22-vuotiaaseen ruotsalaispakkiin Jonas Brodiniin.

Useiden lähteiden mukaan Oilers on kiinnostunut myös Colorado Avalanchen kanadalaispakki Tyson Barriesta ja New York Islandersin puolustajasta Travis Hamonicista.

Blues etsii ostajaa Shattenkirkille

Blues on ajautunut tiukkaan tilanteeseen palkkakaton kanssa, eikä se näytä pystyvän jatkamaan ensi kesänä loppuvaa sopimusta yhdysvaltalaispuolustaja Kevin Shattenkirkin kanssa. Blues etsiikin tällä hetkellä 27-vuotiaalle kuumeisesti ostajaa, ja ottajia riittää ympäri liigan.

Palaako Shattenkirk kotikonnuilleen?
Kuva © Getty Images

TSN:n toimittaja Darren Dreger kertoi tiistaina TSN:n paikallisradion haastattelussa kysynnän olevan korkea Shattenkirkille ja huhujen mukaan tarjouskilvassa hanakimmin ovat mukana Edmonton Oilers sekä Boston Bruins. Dregerin mukaan Bruins on tarjonnut ensimmäisen kierroksen varausvuoroaan vastineeksi Shattenkirkista.

Yhdysvaltalaispuolustajan hinta olisi siis ainakin ensimmäisen kierroksen varausvuoro, sillä Blues ei kykene ottamaan isopalkkaista pelaajaa vastaan palkkakattotilanteensa vuoksi.

Fowlerille riittää kysyntää

ESPN:n toimittajan Craig Custancen mukaan Cam Fowlerin nimi on pyörinyt viime aikoina kauppahuhuissa tiuhaan tahtiin ja 24-vuotias puolustaja on todella mielenkiintoinen pelaaja seurattavaksi tänä viikonloppuna. Kiinnostuneita joukkueita on TSN:n toimittajan Bob McKenzien mukaan paljon, ja hän kertoi torstaina uskovansa Fowlerin tulevan kaupatuksi tänä viikonloppuna.

Joukkue mihin yhdysvaltalaispuolustaja päätyy ei ole vielä varma, mutta tarjouskilvassa tiiviimmin ovat mukana Toronto Maple Leafs, Edmonton Oilers ja Buffalo Sabres.

Mikäli Ducks siis kauppaa Fowlerin, se haluaa vastineeksi ensimmäisen kierroksen varausvuoron tai ykkösketjun laiturin, joka sijoitettaisiin joukkueen supertähtien Ryan Getzlafin ja Corey Perryn vasemmalle laidalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle