HPK määrää aloitusympyrässä

LIIGA / Artikkeli
Paajanen kuuluu Liigan parhaisiin aloittajiin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n senttereillä on yksi selkeä vahvuus - aloitukset. Sentterinelikosta kolme neljästä on aloitusprosentiltaan voitollinen, ja neljännenkin aloitukset hyökkäyspäässä ovat sujuneet vahvasti. Jatkoaika tiedusteli Otto Paajaselta aloitusvoittojen saloja.

HPK:n Otto Paajanen on tällä kaudella ollut yksi Liigan parhaista aloittajista. Yli 300 kertaa aloittaneista voittoprosentti on sarjan kuudenneksi paras.

Aikuisiällä aloittamista on vaikea oppia nollapisteestä. Paajasen ja valmentaja Kari Lehtosen kokemuksen mukaan kyseessä on junioriaikoina opittu juttu, jota voidaan hioa muun harjoittelun lisäksi. Taikakeinoa ei ole, eikä kyseinen harjoittelu voi ottaa liian suurta roolia itse joukkueen yhteisestä tekemisestä.

− Sille ei voi liikaa varata aikaa, sillä näitä lajitaitoja on muitakin. Enemmän sitä pitäisi yleisesti kyllä harjoitella, ja jos pelaaja vetää valmentajan sivuun harjoitusten jälkeen, niin totta kai pelaaja saa apua. Meillä esimerkiksi Vesa Viitakoski voi varmasti antaa vihjeitä.

Seuraa vastustajaa

Paajanen esittelee tärkeimmät niksit hyvään aloitukseen.

− Nopeus, voima ja vastustajan mailan seuraaminen ovat tärkeimmät ominaisuudet. Olen saanut neuvoja tietysti vanhemmilta pelaajilta ja valmentajilta, mutta eniten tämä on itseopiskeltua, Paajanen miettii.

Paajasen aloitusvoittoprosentti on ennen tiistain ottelua 55,9. Juhani Jasun yli 400 aloitusta ovat sujuneet 55,1 prosentin voitoilla. Tuomas Vänttisen lukema on 51,3 %.

Porukan outo yksilö on ykkössentteri Marek Viedensky, jolle oman pään aloitukset ovat tuottaneet tuskaa. Hyökkäysalueen yli 140 aloituksesta voitettuja on 57,4 prosenttia, mutta puolustuspäässä prosentti on ollut surkea 35,2. Keskialueen aloitusten kanssa kokonaistilasto tippuu alle 48 prosentin.

Koko Liigan paras aloittaja on tällä kaudella ollut Aaron Gagnon, joka on voittanut 734 aloituksesta peräti 438 (voittoprosentti 59,7). Seuraavina listalla yli 300 aloituksen miehistä ovat Corey Elkins, Matti Kuparinen, Joonas Kemppainen ja Josh Green.

Paajasen jatkosopimus lämmitti mieltä

Tuore kaksivuotisen jatkosopimuksen tekijä Paajanen on paljasti ennen tiistain ottelupäivää pidetyssä mediatilaisuudessa, että harva pelaajista on malttanut olla joululomallaan kokonaan urheilematta.

− Kyllä vähän tuli urheiltua. Tärkeää kuitenkin, että saa ajatukset pois jääkiekosta.

HPK ilmoitti halusta jatkaa sopimusta jo hyvissä ajoin.

− Hyvältä tuntuu. En ole erityisen tyytyväinen syyskauteen ainakaan hyökkäystehojen puolesta. Apina selässä oli tovin melkoinen.

Tiistaina HPK kohtaa SaiPan.

» Lähetä palautetta toimitukselle