HPK dominoi aloituksia, taklauspeli vähäistä

LIIGA / Artikkeli
Tampereen Ilveksellä on selkeä ongelma ottelusarjassa HPK:ta vastaan. Joukkue häviää valtaosan aloituksistaan. Ottelun alla ennakoidusta kovasta taklauspelistäkään ei nähty kaukalossa jälkeäkään. Seuraavassa Jatkoajan aloitustilastot ja katsaus taklauspeliin.

Hämeenlinnan Pallokerholla pyyhkii hyvin aloitusympyröissä. Ilveksen sentterit häviävät valtaosan aloituksista ja tätä kautta HPK saa "ilmaiseksi" maalitilanteita.

- Aloituksethan ovat tärkeitä kaksinkamppailutilanteita. Kivempihan se on päästä hyökkäämään itse kuin joutua puolustamaan. Jos jatkossakin voitamme aloituksia näin, saadaan niistä varmasti joku paikka, Jukka Jalonen kuvailee aloitusvoittojen merkitystä.

Tämänkin päivän ottelussa HPK sai neljä maalipaikkaa suoraan aloitusten jälkeen Ilveksen yhtä vastaan. Muut tärkeiksi luokiteltavat aloitukset, kuten ylivoimien b-pistealoitukset Kerho vei nimiinsä 10-4. Jukka Jalosella oli syytäkin tyytyväisyyteen.

- Jos hyökkäyspäässä voitetaan aloituksia, niistä yleensä saadaan myös maalipaikkoja. Jos taas puolustuspäässä voitetaan niitä, on se heti vähintäänkin 20 sekuntia ennen kuin vastustaja pääsee hyökkäämään. Oman pään häviöllä taas vastustajalla on kuvio heti kunnossa ja joudutaan itse poteroihin. Kyllä tämä on iso asia.

Ei mikään ihme, että Ilveksen valmentaja Kari Eloranta oli käytävän toisessa päässä lyhytsanainen asiaa kommentoidessaan.

- Ei tässä enää muutamassa päivässä mitään pysty asialle tekemään. Pelaajat tekevät työn jäällä ja siinä se.Ilveksen aloittajat

PELAAJA V T H YHT V%
Perttu Lindgren 6 6 13 25 32 %
Raimo Helminen 4 4 7 15 36 %
Jason Guerriero 5 0 11 16 31 %
Muut pelaajat 2 1 5 8 29 %


HPK:n aloittajat

PELAAJA V T H YHT V%
Jukka Voutilainen 10 3 8 21 56 %
Ville Leino 6 1 3 10 67 %
Jani Keinänen 9 3 3 15 75 %
Petteri Wirtanen 9 2 2 13 81 %
Muut pelaajat 5 1 2 8 71 %

Joukkueiden aloitustilastot

JOUKKUE V T H YHT V%
HPK 40 10 18 68 69 %
Ilves 18 10 40 68 31 %

Taklauspelillä vähäinen vaikutus

Taklauspelistä ennakoitiin yhdeksi Ilveksen aseeksi illan ottelussa, mutta jostain syystä taklaushalukkuutta ei ihmeemmin löytynyt. Minkäänlaista kieltoa taklausten loppuunajolle ei Kari Elorannan mukaan ainakaan ollut.

- Kyllä me tänäänkin puhuttiin, että viedään tilantet loppuun ja taklataan. Tehdään vaikea ilta heidän puolustajilleen.

Lieneekö syynä pelko tilanteen ohi ajautumisesta vai ei, niin ainoa pelin kannalta merkittävä taklaaja oli Pasi Nielikäinen, joka pyrki kuumentamaan Ilveksen Jussi Pesosta taklauksillaan.

- Pasi toi fyysisyyttä, kovuutta ja pelotetta. Hänellä on paljon voimaa ja poweria, Jukka Jalonen hekumoi ottelun jälkeen Matti Nykäsmäisin kielikuvin.

Kaikenkaikkiaan ottelun taklaukset menivät tasan 25-25. Ahkerin taklaaja oli Ilveksen Tommi Huhtala, jolle kirjattiin viisi osumaa. HPK:n ahkerin oli Pasi Nielikäinen neljällä painavalla osumallaan.

Sen energian, minkä pelaajat säästivät olemalla taklaamatta käytettiin mailalla huitomiseen. Pieniä huitaisuja ja poikittaisia mailoja mahtui peliin moninkertainen määrä taklauksiin nähden. Tätäkö nykyinen pudotuspelikiekko on?

» Lähetä palautetta toimitukselle