Hovinen muuttaa asetelmia Kuopiossa, Helsingissä peli aukeaa

LIIGA / Artikkeli
Hovinen tarttuu mahdollisuuteensa.
Kuva © Saana Hakala
Kahdessa puolivälieräsarjassa nähdään tiistaina sarjojen toiset osaottelut. KalPa pääsee tasoittamaan ottelusarjan kotiyleisönsä edessä, kun taas Helsinkiin odotellaan suurempaa intensiteettiä.

HIFK-JYP Yli 4,5 maalia, 1,95

JYPin ja HIFK:n puolivälieräavaus oli tunnusteleva. Erityisesti HIFK vetäytyi pitkälti kuoreensa, mikä myös laski ottelun intensiteettiä. Erityisesti JYPillä oli paikkoja suurempaankin maalimäärään.

Helsingissä HIFK tuskin passivoituu, vaan lähtee määräämään ottelun kulkua aktiivisuudella. Samalla toki JYPin aktiivisuus hyökkäyssuuntaan saattaa hieman laskea, mutta pelkkä kuoreen vetäytyminen ei kanna JYPiä pitkälle.

HIFK:n aloitteellisempi ote kasvattaa virheiden määrää, kun taas JYP on haavoittuvainen kovan riistopelaamisen alla. Tätä kautta maalipaikkojen määrä tullee kasvamaan Helsingissä.

Maalien puute JYPin leirissä johtui lähinnä jatkopelaamisen terän puutteesta. Esimerkiksi Kevin Lankisen työrauhan häirintä ei ollut kaikista aktiivisinta. Myös tälläinen terävöittäminen kasvattaa maaliodottamaa.

KalPa ML, 1,90

KalPan ryöstöretki hajosi toisen erän alkuun, kun joukkue päästi kolme maalia vajaaseen neljään minuuttiin. Erityisesti Denis Godlan iltapuhde ei ollut parhaasta päästä. 

Tämä avaakin Niko Hoviselle jälleen mahdollisuuden Kuopiossa. Uusiksi liigan eliittivahteihin noussut Hovinen laittaa Tapparan hyökkäyspelaamisen kovempaan testiin.

Kotiottelussaan KalPa haluaa olla hieman aktiivisempi ja napata pelin virtauksen omaan haltuunsa pitkällä hyökkäyspelaamisella. Tämä vähentäisi myös Tapparan maalipaikkoja, joiden hyödyntämisessä kirvesrinnoilla on ollut haasteita läpi kauden.

Joukkueiden viidestä kohtaamisesta neljä on päättynyt yhden maalin erolla, ja niin käy nytkin. KalPan hurmostila pudotuspelien kotiavauksessa tuo ottelun hallinan, joka kantaa vähintään jatkoaikavoittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle