TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Hopeajoukkueen pelaajat arvioinnissa

MESTIS / Artikkeli
Jatkoaika arvioi perinteiseen tyyliinsä myös Jukureiden pelaajat. Arvioinneissa on otettu huomioon ennakko-odotukset, joten yksi viikinkilogo merkitsee huonoa kautta ja viisi logoa huippusuoritusta.

Runsaat muutokset pelaajamateriaalissa avasivat näytönpaikkoja uusille kasvoille. Moni edelliskautta suurempaan rooliin päässyt pelaaja yllättikin myönteisesti.

Maalivahdit

#1 Ari Reunanen

Odotukset Ari Reunasta kohtaan olivat todella kovat. Jukureissa on totuttu vuosien varrella näkemään kovan luokan vahteja. Reunanen pystyi kuitenkin kokonaisuutena katsottuna hyvään kauteen. Ajoittainen epävarmuus vie arvosanaa alaspäin. Toisinaan fanien hampaissa ollut ”Arsi” hiljensi kritiikin pelaamalla loistavat pudotuspelit. Liigakarsinnoissa sattui pari harmittavaa lipsahdusta.

#30 Kai Tillanen

Jukurikasvatti meni jälleen eteenpäin, mutta jäi lopulta selväksi kakkosvahdiksi. Omintakeinen torjuntatyyli on sekä vahvuus, että heikkous. Pystyi akrobaattisiin pelastuksiin, mutta irtokiekkojen kanssa on vielä paljon tekemistä. Viihdyttävä maalivahti. Parhaimmillaan ohittamaton ihmismuuri, joka tarvitsisi kehittyäkseen enemmän peliminuutteja.

Mikkeliläismaalia vartioi kahdessa ottelussa Eero Väre. Ensimmäinen ottelu Jukureissa tuotti vain yhden torjunnan ja kaksi päästettyä osumaa, joten tie vei aikaisin vaihtoon. FPS:aa vastaan uuden mahdollisuuden saanut Väre torjui eleettömästi nollapelin. Edustusjoukkueen sopimuspelaajiin kuului lisäksi A-nuorissa loistanut Pekka Lahikainen.

Puolustajat

#4 Tuomas Immonen

Varkautelaislähtöinen Immonen saapui Jukureihin Tanskasta, missä pelit eivät sujuneet odotusten mukaisesti. Toi jukuripuolustukseen kaivattua liikettä ja pystyi myös kiekolliseen peliin. Katosi kuitenkin hieman kuvasta pudotuspeleissä. Potentiaalia on runsaasti.

#6 Lauri Kinos

Liigassa läpimurtoa useaan kertaan kokeillut Kinos osoittautui nopeasti nappihankinnaksi. Rauhalliselta ja rutinoituneelta ”Larrylta” odotettiin varmaa puolustuspeliä ja sitä mikkeliläiset myös saivat. Lisäksi Kinoksesta nousi eräs sarjan parhaita ylivoimapelaajia. Tulinen laukaus muodosti pitkästä aikaa kunnollisen siniviivapelotteen Jukureille. Tehojen vastapainona ovat runsaat jäähymäärät, vaikka osa minuuteista tulikin nimen perusteella.

#7 Kai Öhberg

Kai Öhbergistä kaavailtiin jukuripuolustuksen kiekollisen pelin johtajaa. Haki vielä syksyllä hieman paikkaansa joukkueessa. Kun pelejä kertyi, alkoivat syötöt löytää omia pelaajia yhä paremmin. Monipuolinen ja taitava puolustaja pelasi kenties uransa parhaan kauden.

#8 Eero Hyvärinen

A-junioreissa mainetta niittänyt Hyvärinen pelasi ensimmäisen täyden kautensa miesten sarjoissa. Nopeampaan pelitempoon tottuminen otti aikansa, mutta lopulta puolustajasta kuoriutui hyvä monikäyttöinen pelimies. Rooli joukkueessa vaihteli kauden aikana jonkin verran. Lopullinen läpimurto vain ajan kysymys.

#9 Tuomo Kortelainen

Tuomo Kortelaisen kausi muistetaan parhaiten katastrofaalisesta omasta maalista ensimmäisen liigakarsintaottelun jatkoajalla – tämä on sääli, sillä omassa roolissaan Tuomo Kortelainen onnistui hyvin. Jykevä peruspakki oli isäntä maalinedustalla ja perustason kiekollinen pelikin luonnistui.

#15 Esa Hämäläinen

Juvalaisen jukurisuosikin kausi oli pieni pettymys. Virheiden määrä kasvoi huomattavasti edellisvuosiin verrattuna ja roolikin pienentyi. Hoiti kuitenkin fyysisen peruspuolustajan tehtävät kohtalaisen hyvin.

#20 Simo Mälkiä

Alkukaudesta näytti siltä, että varakapteeniksi varatun Simo Mälkiän peleistä ei tule yhtään mitään. Virhelingon peliesitykset kuitenkin loksahtivat kohdalleen talvella, joten keväällä Mälkiä olikin jo joukkueensa tukipilareita. Kokosi myös maukkaan syöttöpistesaldon. Mikäli pystyy kehittämään fysiikkaansa, voi liigapaikkakin vielä aueta.

#22 Ilkka Kallioinen

Nöyrästi töitä tekevä peruspakki on erinomainen roolissaan. Otsikoiden ulkopuolella tehty työ ei aina näy tilastoissa, mutta on kokonaisuuden kannalta yhtä tärkeää. Peliaika ja vastuu erikoistilanteissa kasvoivat, joten tuloksena oli uran uusi piste-ennätys.

Vakiomiehityksen lisäksi Jukureissa kävi myös kaksi ruotsalaispuolustajaa. Ensimmäisenä Mikkeliin saapunut Daniel Wågström jäi mysteeriksi, sillä yhden ottelun joukkueessa pelattuaan mies pakkasi kamppeensa ja palasi kansankotiin. Tammikuussa koeajalla käynyt Patrik Bäärnhielm antoi perusvarmoilla otteillaan itsestään luotettavan kuvan, mutta ei saanut sopimusta. Myös junioripuolustaja Petteri Naumanen oli kokoonpanossa yhdessä ottelussa.

Hyökkääjät

#10 Andreas Sundin

Ruotsalaislupaus osoittautui pelimieheksi. Puhdasverinen maalintekijä muisti myös hoitaa puolustusvelvoitteensa hyvin. Erittäin taitava pelaaja, jonka suurimmat puutteet ovat fysiikassa; nuori mies kehittyy vielä runsaasti. Erinomainen kausi, mutta rahkeita on vieläkin parempaan.

#11 Jesse Kiukas

Jukurilupauksen kausi jäi pahasti torsoksi. Maisema vaihtui edelleen, mutta pelistä puuttui se jokin, jolla Kiukas olisi noussut vakiokokoonpanon mieheksi. Kävi myös A-junioreissa, missä esitykset vaihtelivat. Jämähtänyt paikoilleen – jostain pitäisi löytää tarvittava kipinä tehdä entistä rajummin töitä.

#12 Antti Laakso

Kokenut laitahyökkääjä vietti alkukauden telakalla käsivamman vuoksi. Monelta Mestis-katsojalta jäi huomaamatta, että ajoittaisesta vaisuudestaan huolimatta Antti Laakso painoi runkosarjan lähes piste per peli –tahtia. Pudotuspeleissä ja liigakarsinnoissa Jukureiden parhaita – ellei jopa paras – pelaajia.

#13 Anssi Laitinen

A-junnujen luottomies ei vielä päässyt otsikoihin Mestiksessä. Tervepäinen nuori mies on kuitenkin osoittanut olevansa lahjakas pelaaja. Otteet jäällä rauhallisia. Luovuutta ja taitoakin löytyy, joten tuoko kausi 2007-2008 enemmän vastuuta?

#14 Tuomas Tikkanen

Tikkasen kaudesta jäi hieman ristiriitainen kuva. Alkukaudesta huimaan tahtiin pisteitä nakuttaneen taiturin tahti hyytyi pahemman kerran kevään tullen. Putosi jopa 13. hyökkääjäksi. Epäonninen maalipaikoissa, sillä 12 osuman lisäksi saldoksi jäi paljon hukattuja tilanteita.

#16 Timo Kuuluvainen

Räväkkä laitahyökkääjä oli joukkueen ehdottomia valopilkkuja. KOO-VEEn ja Ruotsin kautta Mikkeliin päätynyt ”John” Kuuluvainen pelasi jokaisen ottelun sata lasissa ja jakoi paljon taklauksia. Värikäs persoona teki myös kelpo tehopisteet.

#17 Janne Jaakkola

Janne Jaakkola oli yksi niistä pelaajista, joiden odotettiin kasvattavan panostaan edelliskaudesta. Näin kävikin, sillä luotettavan sentterin saattoi laittaa kentälle koska tahansa. Arvokas pelaaja valmentajalle. Peliaika ja –paikka vaihtelivat kauden mittaan jonkin verran, joten vielä parempaa voi olla luvassa.

#18 Tuomo Jormakka

Maalilaulu ”Apinamies” ja Tuomo Jormakka ovat jo käsite Kalevankankaalla. Ikitaistelija Jormakka pelasi jälleen hyvän kauden. Innostui myös viime kausia runsaampaan pistetehtailuun, kun yhteispeli ketjukavereiden (Tomi Lindfors ja Turo Asplund) kanssa loksahti kohdalleen.

#19 Tomi Lindfors

Keväällä 2006 Lindforsin ura Jukureissa näytti olevan jo ohi. Kesän koeleirillä Reijo Ruotsalaisen vakuuttanut ”Tomppa” sai kuitenkin sopimuksen joukkueeseen. Nousi puskista vastuunkantajaksi saatuaan alle terveen kesän. Itseluottamus ja peli-ilo olivat kunnossa, joten Lindfors pääsi hyödyntämään taitojaan ja nopeuttaan hyvin. Hieno kausi.

#23 Turo Asplund

Junioritähden ensimmäinen kausi Mestiksessä sujui hyvin. Harjoituspeleissä loistanut Asplund pelasi tasaisesti illasta toiseen. Hieman tehoton maalipaikoissa. Kevään valopilkkuja pirteiden otteidensa ansiosta. Tulevaisuus on valoisa, mikäli kehitys jatkuu samanlaisena.

#24 Lasse Kanerva

Jukurilegenda päätti uransa huipulla. Liike alkoi olla jo verkkaisen puoleista, mutta maalintekijänä Lassen asema oli edelleen kiistaton. Kokenut kapteeni toimi nuoren joukkueen isähahmona ja naputteli runkosarjassa mukavat 18 osumaa.

#26 Ari Kovanen

Kovanen oli ainoa vakiokokoonpanon jukurihyökkääjä, joka ei saanut maalitiliään auki kauden aikana. Asenne oli kuitenkin kunnossa, joten karvaajana ja taklaajana kulttipelaajan maineeseen Mikkelissä noussut Kovanen oli hyvä.

#27 Tero Kettunen

Jyväskyläläiskasvatti pelasi vakuuttavan kauden. Edelliskaudella lähinnä kivikovan jukurijoukkueen varaosana toiminut Kettunen sai kaventuneen hyökkäysmateriaalin ansiosta paljon vastuuta ja kantoi sen todella ryhdikkäästi. Hyökkääjistön työmies numero yksi, jonka merkitys erityisesti alivoimapelissä oli valtava. Taitotasokin riittää kiekollisessa pelissä hyvin, kunhan rohkeutta löytyy vielä lisää.

#29 Ossi Pellinen

Nokian Pyryn kasvatti hurmasi syksyn peliesityksillään koko Mestiksen. Loisteliaat pitkät kuljetukset ja hyvä kiekon suojaaminen eivät enää päässeet oikeuksiinsa loppukaudesta, kun pelaajat oppivat tiukentuneen tuomarilinjan. Syöttötaidossa vielä petrattavaa. Ulottuvan sentterin tulevaisuus on liigajäillä.

#31 Petri Lehtonen

Petri Lehtosesta voitaisiin hyvällä syyllä kruunata Kalevankankaan kuningas. Ilmiömäisen taitava kiekkokaukaloiden visionääri ilahduttaa jukurikannattajia syötöillään myös ensi kaudella, sillä jatkosopimus on tehty. Kokenut pelaaja johti Jukureiden hyökkäyspeliä jälleen esimerkillisesti.

Arvosteltujen pelaajien lisäksi jukurimiehistössä nähtiin muutama satunnaisvieras. Ari Katavisto pelasi koeajalla kolme peliä, mutta ei saanut paikkaa joukkueesta. Kaksi liigajäille siirtynyttä ex-jukurisentteriä – Mika Niemi ja Mikko Hakkarainen – kävivät myös hakemassa pelituntumaa Mikkelistä. Lisäksi junnupelaajat Joni Avikainen, Taneli Hiltunen ja Janne Voutilainen kävivät haistelemassa Mestis-ilmapiiriä.

» Lähetä palautetta toimitukselle