Hongalle kauden avausmaali, Stars katkaisi tappioputkensa New Yorkissa − “Pelasimme hyvän jääkiekko-ottelun”

NHL / Artikkeli
Julius Honka ampui kauden avausmaalinsa.
Kuva © Getty Images
Julius Hongan kauden avausmaali siivitti Dallas Starsin vierasvoittoon New Yorkissa. Stars pelasi vahvan vierasottelun ja ottelun hallinta palkittiin lopulta 2−1-voitolla voittomaalikilpailun jälkeen. Suomalaispuolustaja palkittiin ottelun kolmantena tähtenä.

NEW YORK - Kaikki putket loppuvat aikanaan. New York Rangers on pelannut viime aikoina kotikaukalossaan erittäin hyvin ja joukkue oli ennen maanantai-illan ottelua voittanut kymmenen edellisestä yhdestätoista kotiottelustaan. Ottelu Dallas Starsia vastaan ei kuitenkaan mennyt enää tuohon samaan kategoriaan.

Ken Hitchcockin johtama Stars tuli ensimmäiseen erään hyvällä sykkeellä ja otti pelin hallinnan heti omiin käsiinsä. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin toisessa erässä, kun Esa Lindellin syöttö löysi Julius Hongan, jonka lyöntilaukaus painui Rangers-maalivahti Ondrej Pavelecin selän taakse.

Stars-maalivahti Kari Lehtonen oli lähellä nollapeliä, mutta kotijoukkue onnistui vihdoin maalinteossa kolmannen erän loppuminuuteilla. Rick Nashin ohjaamaa maalia tarkisteltiin videolta, mutta tuomarit päätyivät hyväksymään osuman.

Molemmilla joukkueilla oli jatkoajalla omat paikkansa, mutta ratkaisua päädyttiin hakemaan voittolaukauskilpailusta. Jason Spezza ratkaisi voiton Starsille, joka katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa.

"Tuntuu hyvältä saada ensimmäinen maali tälle kaudelle ja oli hienoa, että se oli samalla tärkeä maali joukkueelle."

Honka palkittiin ottelun kolmantena tähtenä ja oli suosittua tavaraa ottelun jälkeen median keskuudessa.

Suomalaispuolustaja oli syystäkin innoissaan ottelun jälkeen ja korosti koko joukkueen positiivista esitystä.

− Omasta mielestäni joukkue pelasi todella hyvän ottelun. Pelasimme vahvat 60 minuuttia ja loimme hyviä paikkoja joka erässä. Vastustajan tasoitus oli hiukan omituinen tilanne, mutta tuollaista sattuu jääkiekossa.

- Tuntuu hyvältä saada ensimmäinen maali tälle kaudelle ja oli hienoa, että se oli samalla tärkeä maali joukkueelle.

Stars-valmentaja Hitchcock oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen ja korosti vahvaa pelaamista tasaviisikoin.

− Pelasimme hyvän vierasottelun. Loimme paljon maalipaikkoja emmekä päästäneet kuin yhden maalin. En tiedä, miksi tasoitusmaali hyväksyttiin, mutta vastasimme siihenkin hyvällä sykkeellä seuraavassa vaihdossa.

− Tasaviisikoin pelimme on erittäin hyvässä kunnossa. Meidän pitää korjata virheemme yli- ja alivoimalla.

Pavelec kotijoukkueen yksinäinen valopilkku 

Rangers-maalivahti Pavelec torjui ottelussa yhteensä 44 kertaa, mutta ei onnistunut torjumaan joukkueelleen ylimääräistä pistettä. Harvakseltaan tällä kaudella aloitusvuoroja saanut tšekkiläinen venyi muutamaan huipputorjuntaan ja pysäytti kaksi läpiajoa. Pavelec harmitteli tappiota, mutta käänsi katseet nopeasti jo tulevaan. 

− Tappio harmittaa, sitä ei voi kieltää. Tämä oli minulle aika kiireinen ilta, mutta pääsin hyvin otteluun sisään heti ensimmäisen erän alussa. Puolustajamme tekivät hyvää työtä ja näin suurimman osan laukauksista. 

− Meidän pitää unohtaa tämä nopeasti ja keskittyä tuleviin otteluihin. Tämä voi olla se piste, mikä ratkaisee pudotuspelipaikkamme kohtalon, mutta emme voi olla tyytyväisiä omaan esitykseemme. 

Rangers-valmentaja Alain Vigneault oli hyvin lyhytsanainen ottelun jälkeen. 

− Kaikki tietävät, että lukuunottamatta Pavelecia emme pelanneet hyvin. Ottelussa oli kaksi hyvää asiaa; Pavelecin loistavat otteet ja niiden avulla ansaittu yksi piste. Muuten esityksemme oli erittäin heikko. 

Lauantaina kaksi maalia Devilsin verkkoon iskenyt Rangers-hyökkääjä Mats Zuccarello tiivisti joukkueen tunnelmat ottelun jälkeen. 

− Tiedämme kaikki, että ensimmäiset kaksi erää olivat noloja koko joukkueelle. Me emme voittaneet yhtään kaksinkamppailua emmekä onnistuneet luomaan maalipaikkoja. Yksi piste on täysin Pavelecin ansiota, me emme ansainneet tänään yhtikäs mitään. 

− Kolmas erä oli hiukan parempi, mutta emme voi tyytyä tälläisiin esitykseen. Olemme parempi jääkiekkojoukkue ja meidän pitää pystyä parempaan jokaikinen ilta. Meillä on edessä paljon tärkeitä otteluita, meidän pitää olla valmiimpia heti ensimmäisestä erästä lähtien. 

» Lähetä palautetta toimitukselle