Hokki päätti kauden kotiottelunsa voitolla

MESTIS / Artikkeli
Hokki - Diskos 5-3 (0-1, 4-0, 1-2). Kajaanin Hokin vieraaksi saapui Diskos Jyväskylästä. Diskos oli voittanut edellisen kohtaamisen 6-3. K-Oulun voitettua UJK:n oli Hokilla "pakkovoiton paikka". Myös vieraille voitto olisi ollut sarjapaikan säilyttämisen kannalta lähes välttämätön.

Normaalia parempi alku

Poikkeuksellisesti neljällä kentällä koko ottelun pelannut Hokki sai otteluun aiempia karsintapelejä paremman alun. Kuitenkin jo puolen minuutin kohdalla Diskoksen hyökkääjä oli jätetty yksin maalin kulmalle, jonne kiekko myös pelattiin. Hokin maalivahti Sami Kitinprami onnistui kuitenkin pitämään numerot tasoissa.

Hokki sai ensimmäisen ylivoiman kahden minuutin luistelun ja kiekon roiskimisen jälkeen. Korkeasta mailasta hyökkäysalueella tulleen jäähyn aikana Hokki sai aikaan hyvän mylläkän. Aivan ylivoiman lopussa Miikka Kuusela pelattiin läpi. Diskoksen maalia vartioinut Tero Kujala esti
punalampun palamisen olkapäällään.

Erän puolivälissä Diskos pääsi yrittämään viidellä kolmea vastaan Kuuselan ja Tuomo Tervon jäähyjen seurauksena. Molemmat jäähyt tulivat 50 sekunnin välein keskialueelta. Diskos pystyi ylivoimalla supistamaan Hokin kolmion
varsin pieneksi. Muuta hyvää ylivoimassa ei sitten ollutkaan.

18 minuutin pelin jälkeen Diskos sai hyvän paineen Hokin päätyyn. B-pisteen kaarelta tulleen laukauksen ohjasi maaliin nätisti Juha Hanhikoski. Syöttöpisteet avausmaalista merkattiin Reeti Sahlstedtille ja Riku Rengolle. Loppuerä odoteltiin rauhallisissa merkeissä erätaukoa.

Toinen erä sopii Hokille

Kun toista erää oli pelattu runsas minuutti, voitti Kuusela hyökkäyspään aloituksen, ja Jonne Hattunen ja Antti Tenhunen pelasivat kiekon Jarno Levoselle. Levonen kaarsi kiekkoa suojaten maalille ja laittoi kiekon varmasti ohi Kujalan. Hokin johtomaali syntyi pari minuuttia myöhemmin
kahdella yhtä vastaan tilanteesta. Arto Kejonen tarjoili mustan Petteri Heikkiselle, joka poltti punalamppua kiitokseksi peliajasta.

Ennen erän puoltaväliä Esa Kettunen laittoi mailan vastustajan kainaloon keskialueella. Erotuomarina toiminut Jaakko Männikkö laski potkuja, nosti käden ylös ja taas vietiin "Edua" jo tutuksi tulleeseen jäähyaitioon.

Aavistuksen verran ottelun puolivälin jälkeen Jarkko Heikkiseltä katosi taas jotakin jostakin ja hän päätti kaikkien hämmästykseksi kampittaa oman maalin edessä vastustajan pelaajan. Aivan turha jäähy, kiekko ja paine olivat jo jossain ihan muualla. Diskos ei saanut mitään aikaan puolessa minuutissa viidellä kolmea vastaan. Kaiken hyvän lisäksi Heikkisen jäähyn puolivälissä vieraille tuomittiin vielä väärä vaihto.

Ennen ylivoiman loppumista Tenhunen ja Tervo hoitelivat kiekon Levoselle B-pisteen kaarelle. Levonen napautti
kiekon kauniisti ylänurkkaan. Päivän komein oli syntynyt. Erän viimeisen teki Tenhusen hyvän uurastuksen päätteeksi Vladimir Kolek. Viimeiset pari minuuttia meni taas erätauon odotteluun.

Hokki selvitti kolmannen erän kunnialla

Viisi ensimmäistä minuuttia oli varsinaista kaartelua ja roiskimista. Hallin räjäytti kunnon mekkalaan Diskoksen Eerikki Koivu. Koivu taklasi Kolekin selästä laitaa vasten. Pahaa aavistamaton Kolek ei osannut varautua
taklaukseen, vaan löi päänsä pleksiin. Taas saatiin verta kentälle. Katsomoon taklaus näytti puhtaalta, kädet ja maila pysyivät hyvin alhaalla ja taklaus tehtiin vartalolla. Vauhtia tosin saattoi olla liikaa, mutta
Männikön mielestä taklaus oli laillinen. Taklauksen ansiosta peliin tuli uutta sykettä. Isännät yrittivät pari kertaa epäurheilijamaisesti kostaa Koivun taklauksen, onneksi onnistumatta.

Reilut 11 minuuttia ennen loppua, Petteri Heikkinen kaivoi aloituksesta kiekon Falinille keskelle maalintekosektoria. Falinin laukaus ohitti Kujalan ja numerot muuttuivat jälleen. Diskoksen kavennus tuli kuitenkin nopeasti
heti seuraavassa vaihdossa. Perushyökkäyksen päätteeksi maalin viimeisteli Riku Renko. Erän puolivälin jälkeen Saarni sai jäähyn kampituksesta. Hokki tarjosi 1 115 katsojalle saamatonta ja köyhää ylivoimaa.

55 minuutin kohdalla Diskos otti Kujalan aitioon ja haki kavennusta ilman maalivahtia. Uhkapeli näytti kostautuvan Kejosen läpiajolla, mutta Janne Laitila ennätti kaapata Kejosen keskialueella lämpimään syleilyyn. Syleily
tosin aiheutti Laitilalle jäähyn, mutta eipähän tullut maalia Hokille. Vajaa pari minuuttia ennen loppua Jonne Hattunen huitaisi rumasti Tuomo Yläiseltä mailan käsistä. Kuudella neljää vastaan kavennuksen viimeisteli maalin
edestä Reeti Sahlstedt. Viimeinen minuutti menikin sitten pelin päättymistä odotellessa.

Hokki

Hokki tuli taas peliin puoliunessa, joskin normaalia keskittyneempänä. Ensimmäisessä erässä Hokin paras kolmikko oli Kettunen, P. Heikkinen ja Antti Määttä. Toisessa ja kolmannessa erässä pääroolin "vilttiketjulta" nappasi "tehoketju" Levonen, Kuusela ja Tenhunen. Tenhusella oli oma fanclub katsomossa, joka toi mukavasti ääntä halliin. Samalla myös muu yleisö intoutui normaalia parempaan kannustukseen. Hokin ehdoton vahvuus on
kiekollinen peli. Kiekottomana Hokki on umpisurkea. Nähtyjen pelien perusteella Hokin kannattaisi pelata vain toinen erä. No, niinhän Hokki kyllä jo tekeekin.

Diskos

Diskos oli ensimmäisessä erässä Hokkia parempi. Terävä karvaus puri isäntiin, silloin kun sitä jaksettiin tehdä. Toisesta erästä alkaen vieraat jäivät isäntien varjoon, eikä heitä juuri kentällä huomannut. Välillä peli
oli niin halutonta, että taitaa sarjaportaan vaihdos olla paikallansa. Harmaasta massasta esiin nousi Reeti Sahlstedt. Myös Riku Renko ja Tuomo Yläinen esiintyivät ajoittain edukseen.

Ja ne tuomarit!

Timo Kärkkäisen jälkeen Jaakko Männikkö oli loistava. Kaksi ensimmäistä erää olivat lähes täydellisiä, kolmas aavistuksen verran huonompi. Kolmannessa jäi viheltämättä joitain kiekottomanmiehen estämisiä, eivätkä vieraat
päässeet testaamaan ylivoimaansa enempää. Mistäköhän lie johtuu että kolmas erä on "aina" hankala seeprapaidoille. Linjurit Janne Jussila ja Jarno Rautio soittelivat instrumenttejaan asiallisesti.

Näin jatketaan

Seuraavaksi Hokki matkaa UJK:n vieraaksi. Diskos saa puolestaan vastaansa K-Oulun. Pelit pelataan torstaina 28.3.2002 kello 18:30 alkaen. Viimeisellä kierroksella Diskos kohtaa kotonaan UJK:n ja Hokki esiintyy K-Oulun
vieraana. Ratkaisupelit alkavat lauantaina 30.3.2002 kello 16:00. Kaikilla on vielä mahdollisuutensa, mutta tuntuu / näyttää siltä, että jompikumpi pohjoisen joukkueista nousee. Diskos on puolestaan kaikkein heikoimmilla,
vaikka pelaakin molemmat pelinsä Hippoksella. Loppuviikko kertoo meille varmaankin paljon.