Hellittääkö Saksan ahdinko?

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Saksa haluaa kääntää mollivoittoiset viime vuodet positiivisempaan suuntaan tulevissa MM-kisoissa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Saksan maajoukkue on ollut vaikeuksissa viime vuosina. Vuosi sitten olympialaisissa se karsiutui ollen kisoissa vasta 15. ja Minskin MM-kisoissa se oli vähällä tippua I divisioonaan. Nyt joukkue hakee uutta nousua kohti korkeampia sijoja.

Saksalla voi olla kuitenkin edessään jälleen vaikeat kisat. Joukkueen runko ei ole juurikaan muuttunut viime kisoista, vaikka toki nuorennusleikkauksen myötä sinne on muutamia nuoria pelaajia tunkeutunut.

Saksan maajoukkueen paras saavutus on vuodelta 2010, kun se kotikisoissa ylsi aina pronssiotteluun saakka. Viime vuodet ovat olleet vaikeita, ja myös tänä vuonna jatkopaikka MM-kisoissa uhkaa jäädä pelkäksi haaveeksi.

Tšekissä Saksan joukkueessa ovat mukana kokeneet konkarit, kuten Michael Wolf, Yannic Seidenberg, Justin Krueger ja Moritz Müller. He tuovat kyllä joukkueeseen rutkasti kokemusta, mutta Saksan terävin kärki on kovin heikko.

Muutenkin jo kapea Saksan joukkue koki kisojen alla ison kolauksen, kun Marcel Noebels joutui jättämään kisat väliin loukkaantumisen vuoksi.

Saksan ainoa NHL-pelaaja kisoissa on Tobias Rieder. 22-vuotias laitahyökkääjä pelasi viime kaudella Arizona Coyotesin paidassa 72 ottelua iskien 21 tehopistettä. Riederin tehot ensimmäisellä NHL-kaudellaan eivät vielä päätä huimanneet, mutta silti hän on selkeä vahvistus Saksan MM-joukkueeseen.

Riederin lisäksi tehoja hyökkäykseen tuovat Daniel Pietta ja Patrick Reimer, jotka olivat viime kaudella DEL:n pistepörssissä parhaiten sijoittuneet saksalaispelaajat.

Saksalla on yleensä MM-kisoissa ollut hyvät maalivahdit, kuten vuosi sitten Philipp Grubauer sekä Rob Zepp. Tšekissä joukkueen ykkösmaalivahtina on monesti aiemminkin Saksan maajoukkueessa nähty Dennis Endras.

MM-kisatasolla ensikertalainen Felix Brückmann on joukkueen kakkosvahti. Kolmosmaalivahtina on Danny aus den Birken, jolla kokemusta MM-kisoista vain yhden ottelun verran.

Saksan on pelannut kevään aikana kahdeksan harjoitusottelua, joista saldona oli kolme voittoa ja viisi tappiota, joista kaksi Suomea vastaan. MM-kisoissa Saksalla on pieni mahdollisuus kivuta A-lohkon neljännelle sijalle ja kiinni viimeiseen jatkopaikkaan, josta sen kanssa taistelevat ainakin Latvia ja Sveitsi.

Ensimmäisen ottelunsa MM-kisoissa Saksa pelaa lauantaina, kun vastaan asettuu Ranska.

» Lähetä palautetta toimitukselle