Keskustelupalsta on tällä hetkellä alhaalla, ongelmaa korjataan parhaillaan. Pahoittelut käyttökatkosta!

Hanskaajien välieräkattila: TOP-5 verkot tötterölle

LIIGA / Artikkeli
Olli Palola on välierien tulisin maalipyssy.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net

Lauri Lehtinen ja Solmu Salminen listaavat välierien rautahermoisimmat johtajat Kaiken kattavassa pudotuspelibarometrissään. Hanskaajien välieräkattilassa kiikaroidaan joukkueiden pienimpiinkin rakosiin ja tuumitaan, kuka näitä tärkeitä pelejä oikeasti ratkoo. Keskustele listoista ja perusteluista Facebookissa ja Twitterissä hashtagilla #Hanskaajat!

#1 Olli Palola, Tappara

Maalit: 2 27.
Syötöt: 3 26.
Pisteet: 5 22.
Tehotilasto: -4 220.
Maalit RS: 27 1.

Lehtinen: Kun Keuruun Kovaltshuk ajaa oikealta sisään ja kohottaa rightin mailansa lämäriin, maalivahti voi vain rukoilla puolustajan kerkeävän väliin. Veto on ollut jo pitkään vahvuus, mutta nyt se on jo Liigan mittapuulla omassa luokassaan. On myös kokonaisvaltaisesti erinomainen kiekkoilija. Taklaa, puolustaa ja rakentaa peliä. Nauttii Jan-Mikael Järvisen sulavista lätyistä täysin siemauksin. Hermostuttaako, Ryan Zapolski?

Salminen: Halu ja työmoraali voi olla pistetehtailussakin valttia. Palola ei ole mikään trapetsitaiteilija, mutta löytää paikkoja. Osaa katsoa poikkeuksellisen hyvin, milloin syöttö on laukausta parempi vaihtoehto.

#2 Jesse Mankinen, SaiPa

Maalit: 4 2.
Syötöt: 1 119.
Pisteet: 5 14.
Tehotilasto: 0 81.
Maalit RS: 13 34.

Lehtinen: Taiturilla alla neljän kaapin puolivälierät. Kun SaiPa kaipasi maalintekijää JYPiä vastaan, Mankinen vaihtoi hymyn irvistykseen ja tekaisi maalin. Taitoa on aina piisannut, mutta itseluottamus ja suoraviivaisuus nostaneet myös SaiPan ykköstykiksi maaliosastolla. Itä-Suomen fakiiri.

Salminen: SaiPa ja Mestis ovat olleet Mankiselle hyviä ja rauhallisia paikkoja kehittyä. Nyt lyödään isot valot päälle ja aletaan sorvata paitsi Kanada-maljan uutta voittajaplakaattia, myös uran suuntaa. Ensi kausi vielä SaiPassa, mutta haluaa varmasti jättää nimensä ihmisten muistiin.

#3 Jerry Ahtola, Lukko

Maalit: 3 12.
Syötöt: 2 54.
Pisteet: 5 15.
Tehotilasto: +5 5.
Maalit RS: 9 70.

Lehtinen: Ei niin taitava kuin seuralaisensa tällä listalla. Voimahyökkääjä runnoi puolivälierissä kolme kaappia ja pääsee lisäämään saldoaan entistä seuraansa vastaan. Pudotuspelien tehotilasto jo kuusi täppää plussalla entisellä 23 maalin miehellä. Kosto tuoksuu ilmassa!

Salminen: Dufvan lellipoju - muutti Raumalle, kun Ristokin. Ja aiheesta, sillä luottoa piisaa. IFK-tausta tuo kokemusta hullunmyllyistä. Tehojen lisäksi myös kohtalainen jälkipelaaja ja päänpaukuttaja.

#4 Patrick Davis, SaiPa

Maalit: 1 95.
Syötöt: 5 10.
Pisteet: 6 11.
Tehotilasto: -1 150.
Maalit RS: 22 4.

Salminen: Koko Karjalan maakunta katsoo amerikkalaista. Muikea pelimies, joka on jo nyt osoittanut keltamustaa sydäntä. Kannattaa katsoa, pyrkiikö Kärpät ottamaan Davisin pois erikoisvartioinnilla, ja miten pelihuumori kestää. Eiköhän kestä.

Lehtinen: Runkosarjan maalipörssinelonen dominoi Lappeenrannassa. Löytänyt yhteyden David Spinan kanssa, joka vie maalintekopaineita hieman pois Davisilta. Pelaa koko sydämellään Kisapuiston hurmokselliselle yleisölle. Taitava, ovela ja päättäväinen.

#5 Aaron Gagnon, Lukko

Maalit: 2 30.
Syötöt: 3 30.
Pisteet: 5 19.
Tehotilasto: +1 50.
Maalit RS: 17 14.

Salminen: Gagnonilla on potentiaalia. Tapparaa vastaan tarvitsee lisää, lisää, LISÄÄ suoraviivaisuutta ja laukauksia. Pystyy haastamaan vastustajat ja hakemaan vetopaikan sen sijaan, että ohjautuisi kulmiin turhautumaan.

Lehtinen: Kun näin Gagnonin miehen kuudennessa ja seitsemännessä liigapelissä Tapparaa vastaan, moni oli jo lähettämässä Gagnonia takaisin kotiin ja Lukkoa kohti kesälomaa. Toisin kävi. Ylsi 17 maaliin runkosarjassa ja on Lukon ykkösvitjan monipuolinen veturi. Osaa myös tehdä maaleja.

» Lähetä palautetta toimitukselle