Keskustelupalsta on tällä hetkellä alhaalla, ongelmaa korjataan parhaillaan. Pahoittelut käyttökatkosta!

Hanskaajien välieräkattila: TOP-5 raastinraudat

LIIGA / Artikkeli
Suomen vihatuin neloskenttä.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/

Lauri Lehtinen ja Solmu Salminen listaavat välierien rautahermoisimmat johtajat Kaiken kattavassa pudotuspelibarometrissään. Hanskaajien välieräkattilassa kiikaroidaan joukkueiden pienimpiinkin rakosiin ja tuumitaan, kuka näitä tärkeitä pelejä oikeasti ratkoo. Keskustele listoista ja perusteluista Facebookissa ja Twitterissä hashtagilla #Hanskaajat!

#1 Riska-Riska-Sipiläinen, Lukko

Maalit: 3  
Pisteet: 5  
Tehotilasto: +3  
Jäähyminuutit: 30  

Salminen: Riskan perhe päätti tiettävästi 80-luvulla jättää jääkiekkoilevien lasten tekemisen kahteen, koska ei halunnut asettaa Lämäri-leffan Hansoneita naurunalaisiksi. Lukossa autorata- ja foliohanskakerhon täydentää Olli Sipiläinen. Äijänsuon Päälliköt, olkaa hyvä.

Lehtinen: Jyväskyläläistä voittamisen kulttuuria Raumalla. Kolme pyyteetöntä uurastajaa, jotka rakastavat rooliaan ja ovat siinä Liigan parhaimmistoa. Molemmat Riskat hämmentävät kuin kotitalouskokki ja Sipiläinen tekee pienet asiat parhaiten koko sarjassa. Pimentää vastustajan ykkösviisikoita aamupalaksi.

#2 Tomas Plihal, Tappara

Maalit: 0 175.
Pisteet: 2 86.
Tehotilasto: +2 42.
Jäähyminuutit: 12 15.

Salminen: Plihalia arvostelivat alkukaudesta omatkin fanit. "Hidas, mutta kankea." Koiran hommat kuitenkin hoituivat mallikkaasti, ja kokemus puhuu. Jukka Rautakorven järkähtämättömyys osoittautui taas oikeaksi. Kunto kestää paljon paremmin. Spesialiteettina maalinedusmiehen duuni ylivoimalla.

Lehtinen: Ketjukaveri Henrik Haapalan sanoin: "Tomasin vierellä ei tarvitse paljon aloituksia miettiä. Varmaan 80% se raapii niistä. Ja vaikka vähän koohoilisinkin, se kyllä paikkaa. Ja jos joku lyö, niin ei tarvitse kolmea sekuntia venata niin se on jo siinä." Entinen NHL-tason jarrusentteri, nykyinen Tapparan puolustavan hyökkääjän prototyyppi.

#3 Olavi Vauhkonen, SaiPa

Maalit: 1 43.
Pisteet: 1 97.
Tehotilasto: +1 68.
Jäähyminuutit: 2 86.

Salminen: Oikeastaan tässä listassa voisi luetella koko SaiPan joukkueen ja tehdä äijistä viiden sivun henkilökuvat. No, Vauhkonen edustakoon. Kulmapeleissä vastustajista jää jäljelle sahanpurua. Liikenneasemien lounasbuffetien kauhu. Pitkän Jokerit-putken jälkeen kiersi Kiekko-Vantaan ja Jokipojat ennen kuin liigakoti löytyi.

Lehtinen: Lähes 110-kiloinen tietyökone oppi Mestis-kausillaan pelaamaan. Ei pehmeäkätisin, muttei myöskään täysin kädetön. Tekee kropallaan tuhoa. Ei lipsu ikinä päävalmentaja Pekka Tirkkosen pelisysteemistä.

#4 Juho Keränen, Kärpät

Maalit: 0 170.
Pisteet: 2 88.
Tehotilasto: -1 160.
Jäähyminuutit: 2 93.

Lehtinen: Kärppien ainoa oikeasti fyysinen hyökkääjä. 176-senttinen sisupussi ei välttele kontakteja. Viihtynyt koko uransa pohjoisessa ja saanut luottopaikan Kärppien taitopelaajia vilisevässä systeemissä.

Salminen: Oulu ei tällä hetkellä ole mikään kiekottoman duunarin unelmapaikka, mutta välillä pääsee Keränenkin irti. SaiPa-sarjasta voi hyvinkin tulla fyysinen ja pelillisesti sekava, jolloin Keräsen vaihdot tuplaantuvat. Maalitili aukeaa.

#5 Markku Flinck, SaiPa

Maalit: 0 193.
Pisteet: 0 225.
Tehotilasto: -2 197.
Jäähyminuutit: 37 1.

Lehtinen: SaiPan neloskentän sentteri on aina osannut olla ilkeä vastustajilleen. Sai kuuleman mukaan Joensuussa lempinimen Sika-Markku. On hyvä kahden suunnan sentteri, mutta taitaa myös koiruudet, joista hyvänä esimerkkinä Anssi Löfmanin telominen JYP-sarjassa. Ilmeestä päätellen telominen kävi aivan vahingossa.

Salminen: Dumattiin loppuiäkseen Mestis-pelaajaksi. Nosti keskisormen pystyyn ja veti yhdeksättoistatuhannet treenit samalla, kun SaiPa kasasi sensaation rakennuspalikoita. Tässä on tulos. Odotan pikaista ystävystymistä Lasse Kukkosen kanssa maalin edessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle