Keskustelupalsta on tällä hetkellä alhaalla, ongelmaa korjataan parhaillaan. Pahoittelut käyttökatkosta!

Hanskaajien välieräkattila: TOP-5 aina katollaan

LIIGA / Artikkeli
Stefano Giliati jakaa mielipiteet.
Kuva © Timo Savela

Lauri Lehtinen ja Solmu Salminen listaavat välierien rautahermoisimmat johtajat Kaiken kattavassa pudotuspelibarometrissään. Hanskaajien välieräkattilassa kiikaroidaan joukkueiden pienimpiinkin rakosiin ja tuumitaan, kuka näitä tärkeitä pelejä oikeasti ratkoo. Keskustele listoista ja perusteluista Facebookissa ja Twitterissä hashtagilla #Hanskaajat!

#1 Stefano Giliati, SaiPa

Pituus: 181cm  
Paino: 90kg  
Maalit: 1 93.
Jäähyminuutit: 6 46.

Lehtinen: Kanadanitalialainen ei jätä kylmäksi ketään. Huhhuh, mikä pelaaja! Haastaa nopeudellaan puolustajia ja mikäli puolustaja vähääkään rikkoo, laituri on heti katollaan. Filmaa härskisti, ylipelaa ja tulistuu aivan kaikesta, mutta on taitava jääkiekkoilija ja todellinen sytyttäjä. Aina sattuu ja tapahtuu.

Salminen: Bellissimo! Italialaisen jalkapallon viestinviejä suomalaisissa kiekkokaukaloissa. Saa nähdä, kuinka kaatuilujen käy loppukeväänä - tuomarilinja menee koko ajan kohti villiä länttä eikä jäähyjä tule. Muista kompuroijista poiketen ison roolin kaveri.

#2 Joonas Komulainen, Kärpät

Pituus: 165cm  
Paino: 76kg  
Maalit: 1 35.
Jäähyminuutit: 0 140.

Lehtinen: Pelasi HPK-sarjassa vain yhdessä ottelussa, jossa teki heti maalin. Pienimuotoinen, 10 kaapin läpimurtokausi alla. 166-senttinen väkkärä menee maalille, kulmiin ja pieniin väleihin ja tulee niistä pois joko kiekon kanssa tai maalin tehneenä. Pikkuveli on kuulemma vielä parikymmentä senttiä isoveljeään lyhyempi, mutta tulossa ollaan. Koolla ei ole väliä!

Salminen: Nyt päästiin asiaan. Joonas on se K, jolla on väliä. Pääsee kokoonpanoon, jos Marjamäki huomaa Kärppien vapisevan SaiPan paineen alla, sillä ketteryyttä ja nopeutta riittää. Komulainen on nurin keskimäärin kahdesti vaihdossa, mutta löytää silti usein kiekon kanssa hyökkäysalueelle.

#3 Henrik Haapala, Tappara

Pituus: 173  
Paino: 70kg  
Maalit: 1 60.
Jäähyminuutit: 2 109.

Lehtinen: Ylittää virallisten tietojen mukaan 170 sentin ja 70 kilon rajapyykit, mutta ulkoinen olemus saa luvut näyttämään isoilta. Heiveröinen laituri ei anna tuumaakaan periksi kaukalossa, vaikka lonkkavammat ovatkin tuhonneet leijonanosan LeKi-kasvatin urasta. Hakee suurella vimmalla jatkoa maailmanmestaruuden jo tuoneelle vuodelleen.

Salminen: #HaapalaDown on uusi #HartnellDown. Helsingin seudun ala-astelaiset julkaisivat ainakin takavuosina lehteä nimeltä Kevätpörriäinen - tiettävästi Haapala vaatii tuotemerkkiä itselleen. Ei ymmärrä fysiikan lakeja, vaan lähtee ajamaan vastustajia yhtenä innokkaimmista Tapparassa. Kymmenen pistettä.

#4 Sami Venäläinen, SaiPa

Pituus: 180cm  
Paino: 89kg  
Maalit: 1 96.
Jäähyminuutit: 0 230.

Salminen: Pitkän linjan työhevonen, joka kovasta treenikesästä huolimatta oli jämähtää Mestikseen. Hienoa, että SaiPa otti onkeensa. On aina vaikuttavaa katsoa, kun 90 kiloa tärähtää tatamiin. Yleensä toki putoaa myös painikaveri. Harva muistaa, että 2000-luvulla Venäläinen oli pistenikkarin roolissa Tapparassa.

Lehtinen: Jokainen valmentaja haluaa pudotuspeleissä joukkueeseensa yhden samivenäläisen. Taskussa kuusi SM-mitalia, joista kaksi kultaista. Ei ole huhujen mukaan hävinnyt urallaan yhtään kaksinkamppailua. Täysin rasvaa hylkivä kroppa dominoi kulmaväännöissä.

#5 Mikko Alikoski, Kärpät

Pituus: 173cm  
Paino: 80kg  
Maalit: 0 163.
Jäähyminuutit: 2 85.

Salminen: Mercedes Benz, perseelleen lens. Raateluketjujen johtotähti on pysynyt Kärpissä pitkään ja tietää roolinsa. H2O:n kiinteä olomuoto tulee tutuksi erityisesti kulmapelien jälkeen, mutta eipä paljon haittaa menoa.

Lehtinen: Kärppien harvaa hyrräosastoa. Kaksinkertainen liigamestari palasi viime kaudella KooKoosta Liigaan ryminällä. Pelaa nöyrästi joukkueelle ja tekee aina oikeita asioita. Hyvällä tavalla näkymätön.

» Lähetä palautetta toimitukselle