Hannu Väisänen kuin uudestisyntynyt

LIIGA / Artikkeli
HPK:n joka paikan höylä Hannu Väisänen on kahdessa ensimmäisessä ottelussa noussut parrasvaloihin. Eilen voittomaali Kärppiä vastaan, tänään Kerhon toisen maalin viimeistely Jani Hassisen erinomaisesta poikkisyötöstä. Mitä ihmettä Väisäselle on tapahtunut kesän aikana?

- Ei tässä mitään ihmeellistä. Viime kaudellakin oli paikkoja ihan yhtälailla, mutta nyt on vaan mennyt sisään. Parasta tässä yritetään ja katsotaan mihin riittää.

Ilmeisesti kuitenkin jokunen tikku on kuitenkin laitettu ristiin, kun Väisäsen kaksinkamppailupelaaminen ja kiekollinen varmuus on aivan eri tasolla kuin viime kaudella. Mies on pelannut Toni Mäkiahon ja Juha-Pekka Loikaksen kentässä, joka on avannut liigan vakuuttavasti.

- Ihan hyvin tässä on kavereiden kanssa mennyt, vaikka ollaan vasta pari peliä pelattu yhdessä. Pitää olla tyytyväinen, hyvin ollaan joukkueena puolustettu hyvin, Väisänen kommentoi kysymyksiin uudesta ketjusta ja koko joukkueen puolustuspelistä.

Valmentaja Jukka Jalosen luottamusta Väisäseen on kritisoitu milloin missäkin, mutta Jalonen ei ole tästä juuri välittänyt.

- Joku on sanonut, että se on pyyhkinyt mun persettä. Ei se kuitenkaan ehkä ihan niin ole.

- Olen nähnyt kaverin pari-kolmesataa kertaa treeneissä jo viime vuonna ja ei se viime kaudellakaan ansiotta pelannut. Nyt on tullut itseluottamusta lisää ja hyvän kesäharjoittelun myötä lisää voimaa ja pystyy toteuttamaan itseään paremmin. Tämä nyt on alku vasta, että tuskin tämä pistetehtailu ihan näin hyvänä jatkuu, Jalonen toppuutteli.

Väisänen ei kuitenkaan ole joukkueessa puhtaana maalintekijänä, joten tuskinpa Väisäsellä on pelkoa pelipaikan menettämisestä kovassa kilpailussa vaikka maalitahti hiipuisikin tulevissa otteluissa.

- Väisänen on erittäin hyvä kahdensuunnan pelimies ja todella luotettava pelaaja, kun aina tietää mitä saa. Ei hänellä ole oikeastaan huonoja päiviä. Jos ei maaleja tai pisteitä tule, niin Väisänen ei rupea kiukuttelemaan ja pelaa todella hyvin puolustussuuntaan. Tuollaisia pelaajia jokainen joukkue tarvitsee, Jalonen kehui.

» Lähetä palautetta toimitukselle