Hämeenlinnassa ei maaleilla juhlita, JYP ja KalPa puolestaan juhlivat

LIIGA / Artikkeli
KalPalta odotetaan voittoa Lappeenrannan perjantai-illassa.
Kuva © Antti Tyni
Perjantain kolmen ottelun Liiga-kierros tarjoaa maistuvia kertoimia muun muassa KalPan ja JYPin voitoille.

HPK-Tappara, alle 4,5 maalia, 1,80

HPK on ollut alkuvuodesta hurjassa iskussa ja voittanut jo viisi peliä putkeen. Hämeenlinnalaisryhmän voittojen takana on kuitenkin ollut pitkälti Oula Palven johtaman hyökkäysketjun tehot, jotka ovat kannatelleet ryhmää.

Tapparan otteet ovat olleet viime aikoina hyvinkin ailahtelevia ja varsinkin viimeistely on ollut tehotonta. Kirvesrinnat ovat tehneet tämän vuoden puolella pelaamissaan viidessä ottelussa seitsemän maalia, joista kolme syntyi viime ottelussa KooKoota vastaan.

Tamperelaisryhmä on kuitenkin pystynyt pitämään myös oman päänsä puhtaana eli sen ottelut ovat olleet melko vähämaalisia. Alle 4,5 maalin kokonaismaalimäärän alle on jääty Tapparan peleissä tämän vuoden puolella neljässä viidestä.

HPK:kin on osoittanut pystyvänsä puolustamaan tiiviisti viisikkona ja maalivahtipelikin on toiminut vähintään kohtuullisesti, joten Tapparakaan tuskin maalijuhlia pääsee järjestämään. Tapparan tiivis puolustus on myös myrkkyä HPK:n kapealle ratkaisuosastolle, joten ottelusta voidaan odottaakin melko vähämaalista. Alle 4,5 maalin kokonaismaalimäärästä tarjottava kerroin 1,80 onkin varteenotettava pelikohde.

JYP, 2,25

Pelicansia vaivaa jälleen alkukaudesta tuttu loukkaantumissuma, jonka vuoksi lahtelaisryhmästä on sivussa peräti yhdeksän pelaajaa, joiden joukossa ovat muun muassa Jesse Mankinen, Hannes Björninen ja Casimir Jurgens.

Lahtelaisjoukkueen tehot ovat olleet viime aikoina pitkälti Antti Tyrväisen, Jesse Saarisen sekä puolustajakaksikko Libor Sulak-Mikko Kousan harteilla. Joukkueen kultakypärä Iikka Kangasniemen sekä isossa roolissa pelaavan keskushyökkääjä Miska Siikosen tehot ovat olleet erityisesti kateissa, sillä kaksikko on tehtaillut kuluvan vuoden kuudessa ottelussa yhteensä tehot 2+1.

JYPinkin esitykset ovat vaihdelleet, mutta jyväskyläläisryhmän perussuoritustaso on kuitenkin sen verran korkea, että se on kannatellut ryhmää heikompinakin hetkinä. Tuloksellisesti JYP on kuitenkin vakuuttanut, sillä edellisistä 10 ottelusta voittoja on tullut kahdeksan.

Jyväskyläläisryhmän materiaali on huomattavasti loukkaantumisten runtelemaa lahtelaisryhmää vahvempi ja siltä löytyy ratkaisuvoimaa laajemmalti. Tiistainen CHL-reissu Tsekkeihin toi omat rasituksensa, mutta silti hurrikaanipaitojen voitosta tarjottu kerroin 2,25 on kelpo pelikohde.

KalPa, 2,50

SaiPan esitykset ovat olleet viime aikoina vaisuja. Lappeenrantalaisryhmän puolustuspelaaminen on ollut epävarmaa ja maalintekokin on ollut tehoiltaan vaihtelevaa. Frans Tuohimaa maalilla on pelastanut paljon, mutta aivan alkukauden huippuvireessä hänkään ei ole ollut.

KalPa perustaa pelinsä vahvaan viisikkopelaamiseen ja se onkin toiminut pääosin hyvin. Puolustuspelaaminen on ollut tiivistä ja maalinsuulla Niko Hovinen on esittänyt vahvoja otteita. Tämän lisäksi joukkue on ollut tehokas maalipaikoissa, vaikka ei niitä aina valtavasti pääse luomaankaan.

Kuopiolaisryhmä jatkaa tiivistä pelaamistaan myös Lappeenrannassa ja SaiPa hakkaa päätään kuopiolaismuuriin. KalPa onnistuu puolestaan omissa paikoissaan tehokkaasti ja kääntää tiukan pelin edukseen. Kuopiolaisjoukkueen voitolle tarjottu kerroin 2,50 onkin maistuva pelikohde.

» Lähetä palautetta toimitukselle