Frölunda - Kova, muttei aivan mestariainesta?

SHL / Artikkeli
Mattias Janmark teki viime kaudella runkosarjassa 36 tehopistettä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Eurokaukaloissa viihtyvä Ryan Lasch ja AHL-tehoilija Spencer Abbott ovat jälleen kärkikahinoihin tahtovan Frölundan syömähampaat.

Göteborgin ylpeys Frölunda lähtee jälleen kauteen kovin panoksin. Viime kaudella matka katkesi välieräsarjan kuudennessa ottelussa tulevaa mestaria Växjö Lakersia vastaan, ja joukkue koki kovia myös CHL:n finaalissa. Kahden erän jälkeen mestaruudessa kiinni ollut joukkue taipui lopulta Luulajalle lukemin 4-2. 

Joukkueen päävalmentajana jatkava Roger Rönnberg on kuitenkin yksi maan parhaista. Alle 20-vuotiaiden maajoukkuettakin valmentanut mies on jälleen saanut käsiinsä SHL:n nuorimpiin lukeutuvan ryhmän, jonka vahvuutena viime kauteen verrattuna on materiaalin leveys.

Oman pään arvoitukset

Viime kaudella Frölunda pelasi vauhtipeliä neljällä ketjulla. Maalivahtipeli ei ollut mikään ase, mutta joukkue pelasi silti vähämaalisia pelejä.

Täksi kaudeksi göteborgilaisten maalille asettuu mielenkiintoinen mies, Johan Gustafsson, joka palaa kotimaahansa kahden Pohjois-Amerikan vuoden jälkeen. 23-vuotiaan NHL-ura ei auennut, ja välillä hän joutui pelaamaan Alaskassa farmin farmissa.

Onkin mielenkiintoista nähdä, ovatko miehen itseluottamus ja pelihuumori tallella vaikeiden vuosien jälkeen. Jos ovat, on pari vuotta takaperin Luulajassa loistanut veskari iso vahvistus.

Puolustusta tulivat vahvistamaan kesken viime kauden Tapparaan siirtynyt Henrik Tömmernes ja Tanskan maajoukkueesta tuttu Oliver Lauridsen. Molemmat ovat hyviä SHL-tason pakkeja, mutta eivät lähtlkohtaisesti korvaa nuoria Erik Gustafssonia ja Mikael Wikstrandia.

Puolustuksesta on pois myös uransa lopettanut seuraikoni Christian Bäckman, joka ei pelillisesti ollut viime vuosien perusteella enää iso menetys.

Vauhdikas hyökkäys

Göteborgilaisten hyökkäyksessä kiekkoilee suomalaisille hyvinkin tuttuja pelaajia. Pienikokoinen, mutta sinnikäs Ryan Lasch aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa Göteborgissa. Canadiens-varaus Artturi Lehkonen jatkaa kehittymistä Frölundassa. Viime kaudella Lehkonen ei aina meinannut mahtua Frölundan kokoonpanoon, mutta teki 47 runkosarjaottelussa 16 tehopistettä.

Tuttu nimi on myös joukkueen suuri menetys, viime kaudella 46 pistettä tehnyt Mathis Olimb, joka pelaa nyt Jokereissa. Hänen korvaajansa, uransa pääosin AHL:ssä tehnyt Spencer Abbott, vaikuttaa göteborgilaisten onneksi oivalta paikkaajalta norjalaiselle.

Suuri menetys oli myös nouseva tähti Max Görtz, mutta kokonaisuutena joukkue on nyt materiaaliltaan viime kautta laajempi.

Frölunda ei ole paperilla aivan yhtä kova kuin Växjö ja Skellefteå, mutta kaikki on joukkueelle mahdollista. Suoran pudotuspelipaikan pitäisi irrota, ja erityisesti Lasch ja Abbott saattavat saada hyvinkin kovia asioita aikaan.

Jatkoaika arvioi Frölundan runkosarjan sijalle kolme.

» Lähetä palautetta toimitukselle