FPS kaatoi kesyn Ahmalauman

MESTIS / Artikkeli
Ensimmäisen kotiharjoitusottelunsa TuTolle hävinnyt FPS palasi kotiin hyvin sujuneen Kouvolan turnauksen jälkeen. Palloseura näytti palautuneen hyvin viikonlopusta, ja ylsi kauden ensimmäiseen kotivoittoonsa kohtuullisen helposti kepittämällä Ahmat selkein 5-0 numeroin.

Edellisessä kotiottelussa hyvin TuToa vastaan esiintynyttä Jarno Kantelusta ei kentällä näkynyt, kuten ei myöskään puolustaja Ari Ellosta. Muuten Palloseuran rivit olivat kunnossa kun myös divarikonkari Jarkko Aaltonen oli saanut puettoa viisinelosen päälleen. Myös uusi puolustaja Mikko Martikainen sonnustautui vihreään. Ahmojen ryhmästä puuttui Pasi Pieninkeroinen.

Ajatus kateissa

Ensimmäinen erä lähti liikkeelle sekavissa tunnelmissa, eikä kummankaan joukkueen pelissä tuntunut olevan ajatusta mukana. Erän edetessä pelin tasokin parani, mutta paikkoja ei kummallekaan joukkueelle juurikaan siunaantunut. Vartin pelailun jälkeen erän paras paikka osui Ässien a-junioreista FPS:n paitaan vaihtaneelle Mikko Peltoselle. A-junioreissa viime kaudella pitkälti toista sataa pistettä mättänyt Peltonen veti tarkasti oikeaan ylänurkkaan, mutta Ahmojen maalissa hyvin aloittanut Niko Tuominen sai näyttävästi venytettyä käsineensä kiekon eteen estäen Peltosen maalintekoyrityksen.

Ottelun ensimmäinen erä ei suurempia pelillisiä hienouksia tarjonnut. Vauhtia oli, mutta ajatus tuntui jäävän kerta toisensa jälkeen siniviivan väärälle puolelle. Forssalaismaalia ensimmäistä kertaa kotijäällä vahtinut Aki Kemppi hoiti vähät tehtävänsä kunnialla, eikä Ahmakassari Tuominen jäänyt pekkaa pahemmaksi.

Lahjamaalilla karkuun

Toinen perioodi lähti liikkeelle ensimmäistä erää suuremmassa forssalaispainostuksessa. Heti erän alkuun Ahmojen kapteeni Olli Korkeavuori sai kahden minuutin jäähyn huitomisesta, ja FPS pääsi koettamaan toista kertaa ylivoimalla. Jäähy ei ehtinyt vanhentumaan kuin kahdeksantoista sekuntia, kun Peltonen näki Mika Urpulan vasemmalla kulmalla. Urpula näki Tuomisen vasemman patjan erillään oikeasta, jonka kautta mies ohjasi kiekon verkon perukoille.

Erä jatkui selkeästi forssalaisotteessa Ahmojen otettua neljä kakkosta toisessa erässä. Ottelun puolenvälin jälkeen FPS pääsi nipistämään Ahmoja toiseen otteeseen hieman nololla tavalla. Forssalaisten Urpulan purettua kiekko keskialueelta maalin taakse, Ahmakassari Tuominen meni pysäyttämään kiekkoa maalin taakse. Kiekko pysähtyi Tuomisen mailaan, mutta kiekko lipesi vahdin mailasta suoraan maalin eteen, jossa Pasi Reunanen oli kärppänä paikalla. Miehellä oli helppo työ viimeistellä kiekko tyhjillään olleeseen maaliin - tilanne oli 2-0.

FPS viimeistelee

Kolmannen erän alku noudatti toisen, ja osalti ensimmäisenkin erän linjaa. FPS vei ja Ahmat vikisi. Heti kolmen minuutin pelin jälkeen Palloseura teki kolmannen osumansa. Ottelussa tehottomasti painostanut Ville Kiiskisen johtama kolmikko, laidoillaan Matti Raunio sekä Mikko Ronkainen sai lopulta tehoja tililleen. Ronkaisen väännettyä maalin takaa vanhanaikainen Tuomisen vasemaan alakulmaan, koko kentällinen sai lopulta merkintöjä tehotilastoihin. Hetki tästä FPS pääsi jälleen pyörittämään ylivoimaa Ahmojen John Ojanperän kiinnipidettyä itsensä jäähyaitioon. FPS:n ylivoima ei pyörinyt aivan parin ensimmäisen erän myllyjen tahtiin, mutta aivan jäähyn loppusekunneilla puolustaja Jussi Kulmala pääsi laukomaan läheltä siniviivaa Ahmavahti Tuomisen maalia kohti. Kova laukaus upposi verkon perille hirveässä maskissa olleen Tuomisen selän taakse, eikä Tuominen varmasti nähnyt kiekon kulkusuuntaa.

Ottelun loppuun Palloseura vielä teki viidennen maalinsa ja Kiiskisen yhdistelmä sai tililleen toisen osuman. Tällä kertaa asialla oli sentteri Kiiskinen, joka suupaisi kiekon maalin edestä selkä maaliin päin hienoisella onnenkantamoisella sisään.

Ahmojen luistin kesäterässä

Ahmojen toinen vierasottelu ei kulkenut paljoa kummemmin mitä edellinenkään tilastojen valossa. TuTolle kärsitty 6-0 tappio Kupittaalla jätti paljon parantamisen varaa. Suurista lukemista huolimatta Forssassa, Ahmojen puolustuspeli toimi kouluarvosanalla kahdeksikon arvoisesti. Forssalaisten tekopaikat jäivät kuitenkin hyvin vähiin, eikä laukauksia sektorilta tullut kuin puolisen tusinaa koko ottelussa. Oikeastaan vain Palloseuran toinen osuma voidaan laittaa maalivahti Tuomisen lahjoituksen piikkiin, muuten Ahmavahti esiintyi kohtuullisesti.

Puolustuksen kivijalkana toimi Pasi Tamminen, joka luuti oman tonttinsa tehokkaasti. Ahmojen valmentaja Kari Jalonen sekoitti puolustuspareja yhtenään, eikä vakiopareja juurikaan ollut, joten lopussa olevien kentällisten pakkiparit eivät välttämättä pidä paikkaansa koko ottelun osalta. Hyökkäysosastolla vaihtelu oli huomattavasti vähäisempää. Kolmikko Mikael Kylämaa - Tommi Elomo - Janne Kujala pelasi viimeisessä erässä suunnilleen joka toisen vaihdon, ja olikin ainoa yhdistelmä, joka pystyi hetkittäin viemään kiekon forssalaismaalille.

Palloseuran potku kohdallaan

Forssan Palloseuran luistin kulki koko ottelun ajan, eikä HPK:ssa viime kaudella a-junioreissa pelannut Aki Kemppi joutunut venymään käytännössä yhteenkään kunnon pelastukseen. Hyvinkääläisten harvat laukaukset tulivat sektorin ulkopuolelta, eikä Kempillä ollut vaikeuksia pitää maaliaan puhtaana. Kiekot pysyivät hyvin hallussa, eikä kiekko pudonnut mieheltä kuin pari kertaa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä Kemppi kuitenkin aiheutti forssalaisille hieman sydämen tykytyksiä purettuaan kiekon laidasta lähes suoraan maalin eteen Ahmahyökkääjän rinnuksille, mutta Palloseuran onneksi ahmalainen ei saanut kiekkoa haltuunsa vaan kiekko painua kulmaukseen, eikä kunnollista tilannetta päässyt kehittymään.

Puolustajista edukseen esiintyi varsinkin Heikki Saarinen. Saarinen laukoi ylivoimalla erittäin hanakkaasti ja tarkasti Samuli Kivelän pakkiparina. Saariselta onnistui myös fyysinen peli ja mies hoiti tonttinsa todella varmasti. Palloseuran pakkiparit pysyivät läpi ottelun samoina. Tosin ylivoimiin oltiin haettu erilaisia pakkipareja normaaleista. Hyökkäysketjuja sekoitti hieman Aaltosen paluu ruotuun, vain Kiiskisen ketju oli säilynyt ennallaan sitten edellisen kotiottelun. Tällä osastolla myös nähtiin pientä kenttien sekoittelua. Hyökkääjistä onnistujia oli helppo löytää. Varsinkin Mikko Peltonen oli hyvässä tikissä, hankkien Ahmoille kaksi jäähyä, sekä syöttämällä ensimmäisen osuman. Peltosesta on varmasti iloa Palloseuralle varsinaisen Mestiksen alkaessa.