Flyersille helppo voitto, Patrick esitteli nyrkkeilytaitojaan - "En kieltäydy haasteesta"

NHL / Artikkeli
Claude Giroux aloittaa kauden laitahyökkääjänä.
Kuva © Getty Images
NHL-kausi 2017-2018 käynnistyy ensi viikon keskiviikkona ja joukkueet viimeistelevät kokoonpanojaan viimeisissä harjoitusotteluissa. Jori Lehterän ja Valtteri Filppulan Philadelphia Flyers nappasi torstaina helpohkon 5-1-voiton Tuukka Raskin Boston Bruinsista.

Philadelphia Flyersin harjoitusottelut ovat noudattaneet tähän mennessä samaa kaavaa: joukkueen kaikki viisi edellistä ottelua ovat edenneet jatkoajalle. Viidestä aikaisemmasta ottelustaan Flyers oli pystynyt voittamaan vain kaksi.

Torstaina ei jatkoaikaa tarvittu, ja Flyers oli kuskin paikalla alusta asti. Bruins onnistui maalinteossa avauserässä kahdesti, mutta molemmat maalit hylättiin välittömästi.

Jos Flyers halajaa tällä kaudella takaisin pudotuspeleihin, on sen saatava tehoja kaksikolta Jakub Voracek - Claude Giroux. Jos torstai-ilta antoi merkkejä tulevasta, Flyersin hyökkäyspelaaminen on hyvissä kantimissa. Päävalmentaja Dave Hakstol sai maaleja laajalta rintamalta. Maalinteossa onnistuivat Voracekin lisäksi Travis Konecny, Brandon ManningWayne Simmonds ja Sean Couturier

Ottelun toisessa erässä nähtiin varsin mielenkiintoinen tilanne, kun Flyersin nuori lupaus Nolan Patrick innostui haastamaan Bruinsin David Krejcin välienselvittelyyn. Flyers-fanit ovat innoissaan 19-vuotiaan kanadalaisen taidoista, mutta tässä saatiin myös hyvä esimerkki nuoren miehen kovuudesta ja taistelutahdosta. Patrick kommentoi tappelua lyhyesti ottelun jälkeen.

− En suunnitellut tappelua sen suuremmin, asiat tapahtuvat nopeasti jäällä. Tuo osa-alue ei kuulu vahvuuksiini, mutta tilaisuuden tullen en kieltäydy haasteesta. Olen nuori pelaaja tässä joukkueessa, enkä koe että tehtävänäni olisi johtaa joukkuetta henkisesti. Yritän vain tehdä parhaani jäällä.

Tappelustaan sisuuntunut Krejci avasi bostonilaisten maalihanat kolmannen erän alussa, mutta tätä pidemmälle Bruinsin kiri ei edennyt. 

Tuukka Rask pelasi kaksi erää Bruinsin maalilla. Kolmannen erän maalia vartioi Malcolm Subban

Flyers pelasi ottelussa kokoonpanolla, joka nähdään melko varmasti myös runkosarjan avausottelussa. Kapteeni Giroux on siirretty keskeltä laitaan, ja ykköskenttää johtaa nyt Couturier.

Valtteri Filppula hoitaa näillä näkymin kolmossentterin tehtäviä, kakkossentterinä toimii kesän varaustilaisuudessa numerolla kaksi varattu Patrick. Flyersin toinen suomalainen, Jori Lehterä, aloittanee kauden nelosketjussa Scott Laughtonin ja Matt Readin kanssa.

Kapteeni Giroux oli tyytyväinen oman kenttänsä peliin ja kertoi, että joukkue on valmis ensi viikolla alkavaan runkosarjaan. 

- Olemme pelanneet nyt kolme ottelua yhdessä, ja tämä oli mielestäni paras tähän mennessä. Löysimme toisemme kentällä erittäin hyvällä prosentilla. Kun pelaat kahden noin lahjakkaan pelaajan kanssa, tulos on yleensä hyvää. Puolustajamme ovat pelanneet viime aikoina erinomaisesti, se on helpottanut meidän työtämme. Tiedän, että kyseessä on vasta harjoitusottelu, mutta tunnelma pukukopissa on jo nyt hyvä tulevaa kautta varten.

Bruins sai jännittää pitkään David Pastrnakin sopimuksen suhteen. Jossain vaiheessa näytti jo siltä, että mies jättää Pohjois-Amerikan kaukalot ja siirtyy KHL-jäille. Harjoitusleirin alussa tšekkihyökkääjä allekirjoitti kuuden vuoden ja 40 miljoonan dollarin jatkosopimuksen Bruinsin kanssa. Torstaina kaukalossa oli sekoitus Bruinsin runkopelaajia ja tulevaisuuden lupauksia.

21-vuotiaasta Anders Bjorkista on tulevina vuosina paljon iloa Bruins-faneille. Bjork on pelannut edelliset kaudet Notre Damen yliopistossa ja mies on ollut samalla tärkeä palanen Yhdysvaltojen juniorimenestystä viime vuosien aikana.

Molemmat joukkueet pelaavat vielä yhden harjoitusottelun ennen runkosarjan alkua. Flyers aloittaa kautensa San Jose Sharksin vieraana, Bruins isännöi omassa avausottelussaan hallitsevaa läntisen konferenssin mestaria Nashville Predatorsia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle