Floridan jäähyväiset Scott Mellanbylle

NHL / Artikkeli
Mellanby kaupattiin St.Louis Bluesiin 9.2 perjantaina , joka tarkoitti samalla Panttereille seuran pitkäaikaisimman kapteenin menettämistä.

Yksi kauden 1993-1994 eli Florida Panthersien historian ensimmäisen kauden pelaajista on jälleen kaupattu. Scott Mellanbyn lähdön takia on alkuperäisestä Pantteri-miehistöstä jäljellä enään kaksi, Paul Laus ja Rob Niedermayer.

Perjantain Rangers-ottelun aikana Florida kauppasi ottelusta flunssan takia sivuun jääneen Mellanbyn St.Louis Bluesiin vaihdossa 19-vuotiaaseen nuoreen lupaukseen David Morisset’hen ja ehdolliseen varausvuoroon. Mellanbyn sopimus loppuu kauden jälkeen ja näin Florida varmisti, että hänestä saa edes jotain vaihdossa. Veteraani Mellanbysta on varmasti hyötyä mestaruutta tavoittelevalle Bluesin joukkueelle joka Mellanbyn hankinnalla sai lisää syvyyttä ja kokemusta playoffseihin, ja näin Mellanby saa mahdollisuuden saada nimensä vihdoinkin Stanley Cup pokaaliin.

Panthersien historiassa tärkeä pelaaja

Scott Mellanby teki itsestään heti Panttereille ikimuistoisen pelaajan tekemällä joukkueen historian ensimmäisen maalin lokakuun 6 päivä v.1993 Chicagoa vastaan. Tahti on ollut siitä asti kovaa, siitä tilastollisena osoituksena 157 maalia ja 354 pistettä 552 ottelussa. Näiden tilastojen lisäksi Mellanbylla on ykkössija joukkueen historiassa mm. otteluiden määrässä kapteenina ,262, johtosija on myös laukauksissa ja voittomaaleissa. Parhaiten Mellanby varmastikin muistetaan Pantteri fanien keskuudessa rottien heittely ilmiöstä joka esiintyi Etelä-Floridassa kauden 1995-1996 alusta asti aina maagiseen Stanley Cup finaaliin. Ennen kauden ensimmäisen kotiottelun alkua 8. lokakuuta 1995 rotta juoksi pukuhuoneessa; refleksin omaisesti Mellanby lämäsi rotan seinään tappaen sen. Mellanby teki samassa ottelussa tuolla mailallaan joukkueen kaksi ensimmäistä maalia. Näiden monien tilasto ykkössijojen ja monien muidenkin ikimuistoisten hetkien ansiosta Mellanby muistetaan ”Pantterina” varmasti vielä pitkään, mutta nyt jatkosopimuksen epävarmuus ja ei niin loistokkaat peliesitykset ajoivat Mellanbyn Läntiseen Konferenssiin. Aina on mahdollista,että kesällä tai joskus myöhemmin Mellanby hankitaan takaisin Floridan joukkueeseen, mutta mies tekee jo pikaisen paluun kun St.Louis matkaa Panthersien kotihalliin 19.2 jolloin mies pelaa ensimmäistä kertaa Etelä-Floridassa vierasjoukkueen paidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle