Facebook-ryhmä keräsi lähes satakunta maalivahtia Tampereelle

Muut Sarjat / Artikkeli
Loppupäivän näytösottelussa pelanneet yhteiskuvassa.
Kuva © Herkko hanhikoski
Facebook-ryhmä MV-varuste hype järjesti Hakametsän kuplahallissa tuote-esittely sekä -yhteen kokoontumispäivän lauantaina. Tapahtuma alkoi aamukymmeneltä ja kesti iltapäivään. Paikalle saapui kaiken ikäisiä ja tasoisia maalivahteja, aina junioreista ammattilaisiin saakka.

Melkein 1500 jäsenen ryhmä perustettiin Facebookiin vuoden 2015 alusta, jonka jälkeen kasvu on ollut suuresssa nousussa. Eikä loppua näy. Ryhmän perustaja Toni Kaleva kertoo ryhmän ja tapahtuman lähtökohtia.

− Pohjois-Amerikasta on yli 20 000 jäsenen ryhmä "Facessa" nimeltä GGSU (Goalie Gear Sluts United), ja ajattelimme kaverien kanssa, että miksei tännekin onnistuisi sellaisen ryhmän perustaminen. Tällä hetkellä jäseniä on tarkkaan ottaen 1488, ja toivottavasti pysyy kasvussa.

− Päivän idea lähti aika spontaanisti, kun aloimme teettämään ryhmän nimellä lippiksiä ja treenipaitoja. Kotvasen kuluttua rupesimme miettimään, että jos saisi sellaisen tapahtuman, missä voisi jakaa kokemuksia ja testailla uudenlaisia varusteita.

− Siitä se ajatus sitten lähti, tokaisee Elja Kivikoski, yksi tapahtuman järjestäjistä.

− Joo, lähti hyvällä mielellä homma käsistä, Kaleva naurahtaa.

Isotkin yritykset lähtivät tapahtumaan mukaan, ja paikalla nähtiin myynti- ja esittelypisteitä useiltakin yrityksiltä, kuten Varustekassi, Kiekkobussi, Varusteverstas, Hockeybase, Jersey53, Koppishop sekä Wall.

− Hienoa nähdä näin paljon porukkaa ja yrityksiä mukana tässä hommassa, Kaleva ihailee.

Tapahtuman alkuperäinen paikka oli Hakametsän edustusjäähalli, mutta sattuneista syistä järjestelyt saivat hieman mutkia matkaan. Lopulta uudelleenjärjestelyt onnistuivat hyvin, ja varapaikka löytyi kuplahallista. Tapahtuman järjestäjät haluavat kiittää KooVeeta ja Pekka Hemmilää, että tapahtuma saatiin siirrettyä Hakametsän kakkoshalliin nopealla aikataululla.

− Vaati pari sähköpostia ja muutaman puhelinsoiton, mutta saimme lopulta järjestettyä asiat. Eikä tässä hirveästi ole ollut eri ihmisten kanssa järjestelyä, latoimme vaan ilmoituksen, ja porukka näki sen. Tämä kyllä kuvastaa myös sosiaalisen median mahtia, Kivikoski miettii.

Päivän agenda ja tunnetuimmat

Tapahtuman alkupuolella porukka keskittyi lähinnä verkostoitumiseen, ja varusteiden tutkailuun. Jääaikaa oli alusta loppuun, eikä kaukalo ollut tyhjä sekuntiakaan. Kivikosken mukaan ollaan keskitytty olennaiseen, eli sosiaaliseen puoleen. On hyvä oppia tuntemaan ryhmän jäseniä, ja yhdistämään nimet kasvoihin. Kauppaa käytiin ahkerasti myös, ja varusteiden kenttäkokeilu kävi alusta loppuun.

Päivän osallistujista tunnetuimmat henkilöt olivat Tapparan Dominik Hrachovina, naismaajoukkueen muuri Meeri Räisänen, sekä entinen Liiga-veskari Sasu Hovi

− On ollut kyllä erikoinen kesä. Ollaan jo elokussa, eikä vielä ole varmaa tietoa tulevasta joukkueesta, Räisänen harmittelee, mutta ihailee samalla tapahtumaa sekä järjestäjiä.

− Tämä ryhmä on kyllä todella hauska ja aktiivinen. Niin paljon väkeä harrastajista ammattilaisiin, ja jotkut ovat jopa Oulusta asti saapuneet tänne. Olen saanut paljon vinkkejä ryhmältä, ja useita mielipiteitä asioista.

Räisäsen yhteiskuvat ja nimikirjoitukset olivat haluttua tavaraa.
Kuva © Herkko hanhikoski

Hrachovina puolestaan pitää ryhmän rentoudesta ja avarti kesän kuluneita asioita.

− Mestaruus on jo taakse jäänyttä elämää, ja nyt keskitytään tulevaisuuteen. Nyt kun Teemu Lassila liittyi joukkueeseen, niin meitä on kolme tai neljä hyvää maalivahtia, jotka treenaavat ja kilpailevat peliajasta. Ainahan tietenkin on sisäistä kilpailua siitä, "Domi" toteaa,

− Facebookissa olen seurannut amerikkalaisia maalivahtiryhmiä, ja jokunen aika sitten satuin löytämään tämän sieltä, On upeaa olla mukana tällaisessa ryhmässä. Tämä on minulle suurimmaksi osaksi hauskanpitoa, ja onhan se kiva yhdessä hehkutella uusista varusteita ja "hypettää" tulevista seteistä, hymyili hallitseva Suomen mestari.

Paikan päälle oli saapunut myös KalPan junioriveskari Tuukka Peräkorpi, josta YLE uutisoi keräävänsä rahaa soittamalla rumpuja Kuopion torilla.

− Mahtava päivä ollut. Vähän eri hanskaa ja kilpeä testailin, Peräkorpi kertoo.

Kauppaa tehtiin ja sokerina pohjalla erikoisottelu

Päivän loppupuolella käytiin hieman erilaisempi jääkiekko-ottelu: normaali määrä kenttäpelaajia ja maalivahdit, mutta kaikilla oli päällään maalivahdin varusteet. Noin puolen tunnin mittaisen taiston vei lopulta nimiinsä tummapaitainen joukkue lukemin 3-0, jossa maalinteossa sonnustautuivat Hovi, "Nipper" ja Tommi Alanen. Tummapaitaisten Hrachovina juhli maaliaan ennenaikaisesti, kun kiekko lopulta löytyi vaalean joukkueen maalivahdin suojuksista.

Hovi ja Hrachovina olivat kenttäpelaajinakin vahvasti esillä.
Kuva © Herkko hanhikoski

Loput ajasta kului edellä mainitussa testailussa, sekä erinäisissä rangaistuslaukauksissa ja yksittäisissä harjoitteluissa. Järjestävät olivat tapahtumaan suurimmaksi osaksi tyytyväisiä.

− Aluksi oli vähän jäykkää meininki, mutta siitä se lähti sitten rullaamaan. Kaiken kaikkiaan ihan hyvin on päivä sujunut. Aika on riittänyt, vaikka tänne siirtyminen Tapparan A-junioriottelun eteen lyhensi aikaa puolella tunnilla. Vähän enemmän laukojia olisi saanut olla mukana, mutta enimmäkseen hyvää on jäänyt mieleen.

− Toivottavasti tästä saataisiin jonkinlainen perinnejuttu aikaan, Kivikoski toteaa.

Ryhmän Facebook-sivun löydät täältä. Kaikki ovat vapaita liittymään yhteen Suomen suurimmista maalivahtiyhteisöistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle