Esikoululaiset viimeistelemässä SaiPan CHL-virettä

CHL, LIIGA / Artikkeli
Kuvituskuva.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Lappeenrantalaisjoukkue sai yllättäviä vieraita aamujäilleen.

SaiPa valmistautui maanantaina tulevaan Växjö-koitokseen poikkeuksellisissa olosuhteissa. Kisapuiston jäätä pistettiin CHL:n vaatimaan edustuskuntoon, joten joukkue harjoitteli viereisessä pikkuhallissa. Aamujäitä oli kulunut vartti, kun ovesta alkoi virrata kaukalon laidalle innostuneita 5−6-vuotiaita potentiaalisia kannattajia.

– Meillä on aika usein noita päiväkotiryhmiä käymässä. Minun mielestä se on mukavaa ja kyllä minusta tuntuu, että nuo pelaajatkin sen huomaa, SaiPan valmentaja Ari Santanen selitti harjoitusten jälkeen.

Toiselta puolen Lappeenrantaa tulleessa ryhmässä oli niin ensikertalaisia kuin SaiPaa pidempään seuranneita lapsia.

– En ole [ensimmäinen kerta hallilla], olen käynyt paljon peleissä. Käydään katsomassa isän ja isoveljen kanssa, kertoi esikoululainen Lari, joka ilmoitti pelaavansa itsekin.

– Olen pelannut kolme vuotta! Kivointa on, että saa mennä jäälle.

Larin tavoin Miljalle Kisapuisto oli tuttu paikka.

– Olen käynyt täällä aikaisemminkin äidin ja iskän ja veikan kanssa. SaiPa voitti, Milja muisteli hymyillen.

– Joskus olen kokeillut [pelaamista] kotona. Yritin tehdä maaleja ja isosisko ja veli olivat maalivahteja.

Milja ei halunnut valita suosikkia SaiPan pelaajista, vaan ilmoitti kannattavansa koko SaiPaa. (Ja Kärppiä.) Sen sijaan Elsa ja Peppi olivat hallilla ensimmäistä kertaa, mutta laji oli heillekin tuttu.

– Olen katsonut telkkarista pelejä, Elsa vastasi ja pohti, että voisi ehkä kokeilla itsekin kiekkoa.

– Luistelu näyttää kivalta.

Kotiinviemisiä SaiPalle

Ryhmä oli valmistellut joukkueelle suuren, keltaisen julisteen, jonka Simon Backman kävi harjoitusten yhteisen osuuden päätyttyä ottamassa vastaan.

– Onhan se hienoa, heillä on paljon intoa. Tuossa kun olin juttelemassa, niin kaikennäköisiä kysymyksiä tulee, Backman sanoi hyväntuulisesti.

– Jotain esimerkiksi jännitti nuo portaat tuolla Kisapuistossa, kun ovat niin jyrkät. Hauskaahan se on, kun he ovat seuraamassa meidän treeniä.

Myös Kalle Maalahti piti päiväkotiryhmän vierailua positiivisena poikkeuksena arkeen.

– Tuli ihan yllätyksenä, että lampsivat sisään. Onhan tuo ihan kivaa, että käyvät välillä katsomassa. Kyllä he tuonne meteliä tuovat ja näyttävät aika innoissaan olevan. Kiva siinä on harjoitellakin sitten.

Växjön tarjoama vastus on kova, joten SaiPa tarvitsee kaiken innon, jota lapsista oli ammennettavissa. Myös itseluottamus varmasti kelpaisi, sillä tiistain lopputulos oli lapsille selviö. Voittajaa kysyttäessä nopeiten vastasi Lari:

– Myö.

Juttua muokattu 01.11. kello 15:55: Lisätty haastateltavan nimi.

» Lähetä palautetta toimitukselle