Elitserienin suomalaispelaajat 2000-01

Muut Sarjat / Artikkeli

Niko Halttunen, Björklöven

Niko Halttusen rooli Björklövenissä tällä kaudella jäi varsin pieneksi, sillä loukkaantuminen kauden alussa piti miehen sivussa melkein koko runkosarjan aikana.

Marko Tuulola, Brynäs

Marko Tuulola kuului ennen kauden alkua Brynäsin raudanlujan puolustuksen avainhahmoihin. Hämeenlinnasta lähtöisin oleva jykevä puolustaja pelasi melkein koko kauden aikana kokeeneen Tommy Sjödinin kanssa kakkosparissa, ja sai suurta vastuuta ylivoimalla jolloin puolustavana puolustajana tunnettu Tuulola myös pääsi kokeilemaan maalintekoa. Pelasi Sweden Hockey Gamesissa, mutta näytöt Tukholmassa pelatusta turnauksesta eivät taida riittää MM-kisapaikkaan. Pelaa ensi kaudella HPK:n riveissä.

Mikko Luovi, Brynäs

Brynäsissä useita kausia pelannut Mikko Luovi kuului ennen kauden alkua Brynäsin avainhahmoihin. Paikka ykkösketjun takana kakkosketjussa yhdessä Daniel Rudslättin ja Roger Kyrön kanssa oli kuin tehty tamperelaislähtöiselle pelaajalle. Kakkosketjun paikka tiesi myös peliaikaa ylivoimalla. Brynäsissa arvostettu Luovi jatkaa seurassa pari seuraavaa kautta.

Marko Jantunen, Färjestad

Ulkomailla kauan viihtynyt Marko Jantunen aloitti toisen kautensa Färjestadin riveissä. Nopeana luistelijana tunnettu Jantunen kuului ennen kauden alkua Färjestadin avainpelaajiin, ja paikka NHL:stä palanneen Jörgen Jönssonin vierellä oli kuin tehty hänelle. Jantunen pelasi hyvän kauden, mutta parantamisen varaa jäi yhä. Jatkaa Färjestadissa ensi kaudellakin.

Jarmo Myllys, Luleå

Jarmo Myllys kuului ennen kauden alkua Luleån avainpelaajiin, ja oli suuressa roolissa kun Luleå syksyllä lähti tavoittelemaan mestaruutta. Runkosarjan alussa Myllys ei esittänyt niin maagisia otteita kuin aikaisempina kausina, mutta runkosarjan lopussa ja pudotuspelien alussa hän on näyttänyt että maajoukkueen ykkösmaalivahdin paikka kiinnostaa häntä. "Jamo" ei jatka Luleåssa, vaan siirtyy takaisin SM-liigaan ja suuntautunee Espoon seudulle.

Jari Kauppila, Luleå

Jaro Kauppila siirtyi runkosarjan lopussa HIFK:sta Luleåån korvaamaan Jiri Kuceraa, joka joulun jälkeen loukkaantui ja joutui pitkälle sairaslomalle. Kauppila esitti loistavia otteita harjoituksissa, ja joukkueen valmentaja Ulf Taavola ylisti hänen taitojaan, mutta tiukkojen pelien ratkaisijaksi hänestä ei vielä ole ollut. Jatkaa Luleåssa seuraavalla kaudellakin.

Sami Mettovaara, Luleå

Sami Mettovaara siirtyi myöhään kesällä Luleåån paikkaamaan Anaheimiin siirtyneen Jonas Rönnqvistin jättämää aukkoa. Huonon Jokerit-kauden jälkeen Sami on parantunut otteitaan, eikä Luleån johto ole joutunut pettymään. Vaikka maajoukkuemies Rönnqvistin saappaat osoittautuivat liian suuriksi, Mettovaara on hoitanut ruutunsa mallikkaasti.

Juha Riihijärvi, Malmö

Ennen kauden alkua Malmö kuului sarjan suurimpiin suosikkeihin epäonnistuneen kauden jälkeen, ja Juha Riihijärveltä odotettiin tietenkin paljon. Pisteitä runkosarjassa syntyi tasaiseen tahtiin, vaikkei Riihijärvi tällä kaudella onnistunutkaan rangaistuslaukauksissa yhtä tappavalla prosentilla kuin viime kaudella. Ruotsin Hjallikseksi tituleerattu Percy Nilsson oli tyytyväinen Juhan otteisiin, ja tarjosi oululaislähtöiselle Riihijärvelle kolmivuotisen sopimuspaperin ja sen verran rahaa ettei siitä voitu kieltäytyä.

Tomi Källarsson, Timrå

HPK:ssa pienessä roolissa pelannut nuorten maailmanmestari päätti etsiä uusia haasteita lahden toisella puolella, ja tulokasseura Timrå tarjosi loistavat puitteet. Källarsson pelasi syksystä lähtien aloituskokoonpanossa, ja peliaikaa riitti. Jäi tammikuussa Färjestadin jättimäisen venäläispelaajan Sergei Fokinin jyrän alle puhtaassa taklauksessa, ja satutti epäonnisesti itseänsä vaarallisesti ja joutui pitkälle sairaslomalle, mutta palasi jo runkosarjan lopussa kehiin. Teki vuoden jatkosopimuksen Timrån kanssa.

Pasi Petriläinen, Timrå

Tapparan ex-kapteeni siirtyi viime kauden jälkeen Ruotsiin hakemaan uusia haasteita. Tulokasjoukkueessa Petriläinen sai paljon vastuuta, ja osoitti että tosissaan haluaa olla mukana kilpailemassa MM-kisapaikoista keväällä. Pelasi joulun jälkeen jättimäisen Robert Schnabelin kanssa samassa pakkiparissa. Timrå yritti kynsin hampain pitää kiinni suomalaistähdestään, mutta Petriläinen halusi palata Suomeen ja siirtynee TPS:ään.

Timo Peltomaa, Timrå

Taistelevana pelaajana tunnettu Timo Peltomaa siirtyi viime kauden jälkeen Rauman Lukosta Timråån hakemaan uusia haasteita. Peltomaasta kaavailtiin johtajaa niin henkisellä kuin pelillisellä puolellakin, ja hän pelasi miltei koko kauden samassa ketjussa suurlupaus Henrik Zetterbergin kanssa. Hyvistä otteistaan huolimatta Peltomaa ei ole päässyt kokeilemaan maajoukkuepaitaa. Sundsvallissa ja Timråssa suosittu Peltomaa teki vuoden jatkosopimuksen Timrån kanssa.

Teemu Sillanpää, Frölunda

Teemu Sillanpää oli Frölundan yllätyshankinta syksyllä, ja Frölundan johto odotti hänestä todella paljon, mutta joutuivat pettymään. Alkukaudella ei saanut kovin paljon peliaikaa, mutta joukkueen avainpelaajiin lukeutuneen Stefan Larssonin loukkaantumisen myötä Sillanpään vastuu kasvoi. Larssonin palattua kehiin Sillanpää pelasi Magnus Johanssonin kanssa ykkösparissa, eikä pelannut huonosti. Viimeisessä ottelussa sai ottelurangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä, ja se jäi ainakin toistaiseksi hänen viimeiseksi otteluksi Frölundan paidassa, sillä jatkoa hänelle ei seurassa tarjota.

Juha Ikonen, Frölunda

Juha Ikonen pelasi koko kauden Frölundan kakkossentterinä, ja hyvänä aloittajana tunnettu espoolaisjuurinen sentteri oli koko liigan toiseksi paras aloittaja. Kokenut sentteri ei pettänyt eikä yllättänyt, ja oli monen tunnetun asiantuntijan ylistyken kohteena, mutta siitä huolimatta ei kauden aikana saanut mahdollisuutta maajoukkueessa. Viimeisessä ottelussa Färjestadia vastaan Ikonen takoi maassa makanutta Jörgen Jönssonia ilman hanskoja, mikä sai suurta julkisuutta Ruotsissa. Teki kaksivuotisen jatkosopimuksen Frölundan kanssa, ja suomalaisseurat jäivät nuolemaan näppejään.

» Lähetä palautetta toimitukselle