Eero Kilpeläisen ensimmäinen SHL-kausi alkanut erinomaisesti

SHL / Artikkeli
Kilpeläinen pelasi viime kaudella vahvan kauden Liigassa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Eero Kilpeläinen siirtyi Örebro HK:n riveihin täksi kaudeksi, ja maalivahdin ensimmäinen SHL-kausi on ollut vakuuttava. Suomalaisvahti viihtyy hyvin Örebrossa, varsinkin kannattajat ja tunnelma kaupungissa ovat yllättäneet Kilpeläisen. 32-vuotias maalivahti kertoo Örebro HK:n kotisivuilla, että haluaa toteuttaa unelmansa olympialaisissa pelaamisesta.

Eero Kilpeläisen ensimmäinen SHL-kausi on alkanut vahvoin ottein. Suomalaisvahdin torjuntaprosentti on 11 pelin jälkeen 93,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,71.

Kilpeläinen on tyytyväinen otteisiinsa, mutta painottaa, että työnteon pitää jatkua. Hän toivoo auttavansa joukkueen jatkossakin voittoihin.

− Totta kai erittäin kivaa, kun peli on kulkenut näin hyvin. Olen tehnyt paljon työtä päästäkseni tähän, missä olen tänään. On toki tärkeää muistaa, että viimeisin suorituksesi määrittelee taitosi, ja jääkiekossa vire voi kääntyä nopeasti. Yritän olla nöyrä ja harjoitella kovasti joka päivä. Toivottavasti voin vaikuttaa omaan ja joukkueen menestykseen, Kilpeläinen totesi Örebron kotisivuilla.

Kilpeläinen innostui, kun Örebro halusi tuoda hänet joukkueeseen. Kilpeläisellä ei ollut kokemusta SHL:stä, mutta oli pelannut SHL-joukkueita vastaan CHL:ssä.

− Vaikka en ollut koskaan pelannut ruotsalaisjoukkueessa ennen Örebrota, olin saanut kokemusta ruotsalaisesta jääkiekosta CHL:n kautta. Rehellisesti sanottuna SHL ylläpitää kovempaa tasoa kuin Liiga. Näin tämän siksi haasteena enkä koskaan epäröinyt, kun kuulin Örebron kiinnostuneen minusta.

Kilpeläinen on positiivisesti yllättynyt kannattajista ja tunnelmasta jäähallissa Örebrossa. Maalivahti toivoo kannattajien ymmärtävän heidän merkityksensä.

− En oikein tiedä, mistä aloittaa. Monet pelaajat kertoivat minulle jo harjoituskaudella Behrn Arenan tunnelmasta, mutta en voinut kuvitellakaan näin mahtavaa tunnelmaa. Toivon, että kannattajat ymmärtävät heidän merkityksensä. Tuki, jota saamme, vaikka olemme johdossa tai häviöllä, merkitsee meille todella paljon.

Kilpeläinen on mukana Leijonien EHT-ryhmässä ja toivoo pääsevänsä toteuttamaan unelmansa olympiakisoihin osallistumisesta.

− Saada mahdollisuus pelata olympiakisoissa on aina ollut unelmani. Kovin monta pelaajaa ei saa mahdollisuutta edustaa kotimaataan, varsinkaan arvokisoissa. Jos jatkan samalla tavalla ja autan joukkuetta voittamaan mahdollisimman paljon pelejä, uskon mahdollisuuksieni päästä olympiakisoihin olevan hyvät.

» Lähetä palautetta toimitukselle