Edmonton Oilers − Uusi areena, uusi ilme

NHL / Artikkeli
Milan Lucic tuo kokoa ja näköä Oilers-hyökkäykseen.
Kuva © Getty Images
Edmonton Oilers lähtee tulevaan kauteen puhtaalta pöydältä. Organisaatio muutti uuteen kotihalliin ja teki kesällä kokoonpanoonsa rajuja muutoksia pelaajakaupoilla.

Edmonton Oilersille viime kausi oli jälleen kerran pannukakku. Kovin odotuksin kauteen lähtenyt Oilers aloitti hyvin, mutta usean avainpelaajan loukkaantumiset sotkivat paletin. Tuloksena oli taas kerran konferenssin jumbosija ja pudotuspeleistä karsiutuminen jo kymmenettä kertaa peräkkäin.

Keväällä GM Peter Chiarelli lupasi muutoksia ja niitä myös tuli. Silti tuskin kukaan osasi odottaa, millaisen siirtopommin Oilers tulisi kesällä jysäyttämään.

Pelaajakartta Edmonton Oilersin pelaajakartta

VLH

Milan Lucic
Patrick Maroon
Benoit Pouliot
Matt Hendricks
Tyler Pitlick

KH

Connor McDavid
Ryan Nugent-Hopkins
Drake Caggiula
Mark Letestu
Anton Lander

OLH

Jordan Eberle
Leon Draisaitl
Zack Kassian
Iiro Pakarinen
Jesse Puljujärvi

P

Oscar Klefbom
Adam Larsson
Kris Russell
Brandon Davidson
Andrej Sekera
Darnell Nurse
Mark Fayne
Griffin Reinhart

MV

Cam Talbot
Jonas Gustavsson
Laurent Brossoit

Valmentaja

Todd McLellan

Hall vaihtui Luciciin

Chiarellin ensimmäinen iso liike kesällä oli Taylor Hallin kauppaaminen New Jersey Devilsiin. Siirto tuli shokkina faneille ja myös Hallille itselleen. Vaihdossa Oilers sai lupaavan puolustajan Adam Larssonin, jolle on luvassa iso rooli seuran takalinjoilla.  

Myös takaisin Eurooppaan suunnannut Nikita Nikitin ja Lauri Korpikoski jättivät kesällä seuran. Korpikoski osallistui Calgary Flamesin harjoitusleirille, mutta solmi sopimuksen Dallas Starsin kanssa. Neljän vuoden takainen liigan ykkösvaraus Nail Jakupov kaupattiin St. Louis Bluesiin.

Chiarelli nappasi vapaiden agenttien markkinoilta sen kaikista isoimman kalan, kun Milan Lucic laittoi nimensä kuusivuotiseen sopimukseen. Lucicin myötä Oilers saa kauan kaivattua ilkeyttä ja fyysisyyttä kokoonpanoonsa. Joukkueen maalivahtiosasto puolestaan täydentyi Jonas Gustavssonilla. Isokokoinen ruotsalainen on erinomainen kirittäjä Cam Talbotille.

Myös Jesse Puljujärvi saa harjoitusleirillä tilaisuutensa murtautua vakiokokoonpanoon. Harjoitusleirille näytille tullut Kris Versteeg tuo sopimuksen saadessaan Lucicin tavoin lisää voittamisen kulttuuria seuraan.

Aivan kauden alla Chiarelli vahvisti joukkueensa pakkikalustoa värväämälllä Kris Russellin vuoden sopimuksella.

Hyökkäys timanttia, puolustus paremmassa kunnossa

Oilersin vahvuudet löytyvät tuttuun tapaan hyökkäyspäästä. Connor McDavid, Leon Draisaitl ja Ryan Nugent-Hopkins muodostavat sentterikolmikon, jollaista ei kovin monesta joukkueesta löydy. Lucic, Versteeg ja Patrick Maroon tuovat kovuutta ja taitoa hyökkäykseen. Myös Jordan Eberle on kiekollisena aina juonikas ja vaarallinen. Puljujärvi tuo hänkin oman mausteensa soppaan. 

Adam Larsson saapui Devilsistä vahvistamaan Oilers-takalinjoja.
Adam Larsson saapui Devilsistä vahvistamaan Oilers-takalinjoja.
Kuva © Getty Images

Larssonin lisäys teki Oilersin pakistosta kertaheitolla monta luokkaa paremman. Nuori ruotsalainen tunnetaan ennen kaikkea erinomaisesta avauspelaamisestaan. Yhdessä Oscar Klefbomin kanssa he muodostavat Oilersin ykkösparin, jota vastaan on vaikeaa pelata. Taitava Andrej Sekera täydentää kaksikkoa kokemuksellaan. Mielenkiintoinen nimi on myös OHL:ssä huippukauden pelannut nuori Ethan Bear. Darnell Nurselta odotetaan tulevalla kaudella läpimurtoa NHL-tasolle.

Saako McLellan joukkueen hallintaansa?

Vaikka Oilers on kesän aikana saanut lisää kokemusta riveihinsä, on joukkue silti ikärakenteeltaan edelleen melkoisen nuori. Tämä voikin muodostua jälleen kerran joukkueen akilleen kantapääksi, mikäli kausi ei ala odotetulla tavalla. Todd McLellanilla riittääkin haastetta saada nuoret supertähdet pelaamaan yhteen joukkueena. Sentteriosastolla ei edelleenkään ole varaa loukkaantumisiin, mikäli Oilers mielii taistella paikasta pudotuspeleihin. 

Oilersin maalivahtiosasto on edelleen kysymysmerkki. Talbot pelasi erinomaisen kevätkauden, mutta hänen näyttönsä ykkösvahtina ovat edelleen varsin ohuet. Epäonnistumiseen ei olisi nyt varaa. Myös puolustukseen Oilers etsii vielä lisävahvistusta ylivoimaspesialistin muodossa.

Toimituksen arvio:

Oilers jättää divisioonan jumbosijan taakseen, mutta pudotuspeleihin saakka rahkeet eivät vielä riitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle